MUNDIAL MORNING SHOW

Ο Βαγγέλης Παυλίδης στο SPORT24: "Ονειρικό να κατακτήσει το Μουντιάλ ο Ρονάλντο, η Ελλάδα αξίζει να πάει στο Euro 2024"

Ο Βαγγέλης Παυλίδης στο Mundial Morning Show
Ο Βαγγέλης Παυλίδης στο Mundial Morning Show PRINT SCREEN

Ο Βαγγέλης Παυλίδης μίλησε στο Mundial Morning Show για το φαβορί του Μουντιάλ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδας, στις προτάσεις που είχε το καλοκαίρι, ενώ στάθηκε και στους στόχους της Άλκμααρ στο πρωτάθλημα και το Conference League.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης μίλησε στο "Mundial Morning Show" με τους Αντρέα Παλομπαρίνι, Ηλία Καλλονά και Μαρία Κουβέλη.

Ο 24χρονος Έλληνας διεθνής σχολίασε τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, τονίζοντας ότι θα ήθελε να δει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να το σηκώνει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία του με την Άλκμααρ, τους στόχους της ομάδας στο Conference League, ενώ στάθηκε και στην Εθνική Ελλάδας, η οποία αξίζει να βρεθεί στο Euro του 2024.

Για την Ολλανδία: "Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Φέτος είναι το Μουντιάλ των αουτσάιντερ, αλλά οι Ολλανδοί έχουν ένα καλό σύνολο, έχουν να χάσουν καιρό και έχουν καλή ψυχολογία. Ο φυσιοθεραπευτής μας ήταν στο τιμ της Ολλανδίας και πήγαιναν στο Μουντιάλ χωρίς άγχος, δεν υπήρχε πίεση από τον κόσμο ότι "πάμε να το κατακτήσουμε", όπως τις άλλες χρονιές. Ο Φαν Χάαλ έχει κάνει ένα πολύ καλό σύνολο και σίγουρα αμυντικά είναι δυνατοί, αλλά και επιθετικά έχουν πολύ ποιοτικούς παίκτες. Ο Χάλπο είναι σε πολύ καλό "φεγγάρι", το δείχνει και στο πρωτάθλημα".

Για την ομάδα που θα ήθελε να κατακτήσει το Μουντιάλ: "Έχω μία συμπάθεια στην Πορτογαλία. Την πιστεύω φέτος, θα ήταν ονειρικό να κατακτήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά νομίζω ότι έχει πολύ καλύτερες ομάδες. Επειδή έχω ακούσει πολλές ιστορίες για τον κ. Φερνάντο Σάντος θεωρώ πως μπορεί να κάνει ξανά την έκπληξη. Και σίγουρα πιστεύω πολύ τη Βραζιλία φέτος".

Για το πότε η Εθνική Ελλάδας θα επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση: "Όλοι θέλουμε να τη δούμε ξανά στο Euro 2024. Κάθε μεγάλη διοργάνωση που ξεκινάει λέμε ότι θέλουμε να πάμε. Πλέον είναι κι ένα βάρος όλο αυτό, γιατί είναι πολλά τα χρόνια που απουσιάζει η Ελλάδα και όσο συνεχίζεται αυτό προθέτεται ακόμα μεγαλύτερο βάρος. Προσπαθούμε όμως, να το αποβάλουμε αυτό. Δυστυχώς τύχαμε σ' έναν πολύ δύσκολο όμιλο, που οι δύο ομάδες ήδη είναι στις "16" του Μουντιάλ. Θα είναι δύσκολο για μας, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες ομάδες σε σχέση με άλλα χρόνια".

Για το τι έχει αλλάξει στην Εθνική: "Όλοι είμαστε πιο έτοιμοι αυτοί τη στιγμή. Αν δείτε σε τι ομάδες αγωνίζονταν τότε και σε τι ομάδες αγωνίζονται τώρα δεν έχουν καμία σχέση. Όπως για παράδειγμα εγώ που ήμουν στη Βίλεμ 20 χρονών και τώρα είμαι στα 24-25 και παίζω στην Άλκμααρ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Τσιμίκας, ο Γιαννούλης, ο Γιακουμάκης, όλα τα παιδιά έχουν δείξει εξέλιξη και είναι ευκαιρία για μας, γιατί όλοι πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους, να πάμε επιτέλους σε μία τελική φάση, γιατί το αξίζουν και οι Έλληνες κι εμείς".

Για το πόσο βοηθάει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή το εξωτερικό: "Έφυγα από τα 16 μου και δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα. Μπορεί να σου βγει και θετικά και αρνητικά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αν πας στο εξωτερικό θα παίξεις και ποδόσφαιρο. Αν φύγεις από την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι υπέγραψες πως θα παίξεις ποδόσφαιρο ή θα αγωνιστείς στην Εθνική. Στην Ελλάδα χρειάζεται να αλλάξουν κάποιοι κανονισμοί, για να παίζουν περισσότεροι Έλληνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν Έλληνες σε ελληνικές ομάδες, γιατί όταν στην Ελλάδα δεν αγωνίζονται Έλληνες πώς στο εξωτερικό θα σε προτιμήσουν;

Ο Έλληνας πάει στο εξωτερικό και πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τους άλλους, ενώ πχ ο Βραζιλιάνος πάει εκεί και θεωρούν κατευθείαν ότι είναι καλύτερος. Αυτή είναι η διαφορά και είναι λογικό. Γιατί οι εθνικές τους ομάδες τα πάνε καλά, βγάζουν παίκτες και λόγω του πληθυσμού τους.

Για τους στόχους με την Άλκμααρ: "Όταν ξεκινάει η σεζόν βάζουμε κάποιους στόχους. Ο στόχος μας ήταν να τερματίσουμε πρώτοι στο Conference League, γιατί είναι πολύ καλύτερα να πας στους "16" εφόσον έχεις την ομάδα και τη δυναμικότητα. Στο πρωτάθλημα, στόχος της ομάδας είναι το Top-3 και Top-4".

Για τα χαρακτηριστικά του: "Προσωπικά μ' αρέσει να είμαι μέσα στο παιχνίδι, δεν είμαι ο επιθετικός για παράδειγμα των 10 επαφών, γιατί υπάρχουν τέτοιοι στυλ σέντερ φορ που λένε "θα βάλω το γκολ και δεν με νοιάζει όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Εγώ θέλω να είμαι συμμετοχικός στην ομάδα και νομίζω γι' αυτό με πήραν στην Άλκμααρ, γιατί είδαν ότι συμμετέχω στο build up (χτίσιμο), στο passing game. Αυτό είναι το στυλ μου, δεν είμαι καθαρό εννιάρι".

Για το μέλλον του: "Τον Ιανουάριο δεν θέλω ούτε εγώ, ούτε η ομάδα να αποχωρήσω. Γιατί είναι και το Μουντιάλ, είναι λίγο περίεργος ο καιρός και δεν ξέρεις εκεί που θα πας πώς θα είναι η ομάδα. Είχα κι έναν τραυματισμό που με κράτησε εκτός για δύο μήνες και δεν θεωρώ ότι είναι η κατάλληλή στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα. Αυτό που με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσουμε στο Conference League και να πάρω τον πρώτο μου τίτλο επιτέλους. Αν όλα πάνε καλά θα προσπαθήσω το καλοκαίρι να κάνω το επόμενο βήμα. Και ο σύλλογος κι εγώ είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο στο ποδόσφαιρο".

Για τις προτάσεις που είχε το καλοκαίρι: "Υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά η ομάδα δεν ήθελε να με αφήσει, γιατί ήταν η πρώτη μου χρονιά. Και για μένα θα ήταν ένα βιαστικό βήμα να έφευγα το καλοκαίρι. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι και να παίζω όσο περισσότερο μπορώ, γι' αυτό και έκανα την επιλογή της Άλκμααρ. Υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, δεν τα βρήκαν είτε με τον σύλλογο, είτε μαζί μου κι έμεινα στην Άλκμααρ. Θα δούμε στο μέλλον, γιατί έχω αρκετά χρόνια συμβόλαιο και ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Θα ήθελα να γυρίσω στη Γερμανία, ξέρω το ποδόσφαιρο, πόσο ο κόσμος το αγαπάει, αλλά σίγουρα δεν αποκλείω κάτι από τα άλλα πρωταθλήματα. Είμαι πολύ ανοιχτός".

Για το τι έχει προσθέσει στην Εθνική ο Πογέτ: "Το πιο σημαντικό είναι το πάθος. Όχι ότι δεν το είχαμε πριν, αλλά νομίζω οι Ουρουγουανοί είναι κοντά στη δική μας φιλοσοφία. Το πάει λίγο πιο συναισθηματικά και προσπαθεί να μας βγάλει το πάθος για τη φανέλα και την πατρίδα μας".

TAGS MUNDIAL MORNING SHOW ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ