ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Τσίπρας κρατάει "ζεστό" το "Athens Alive"

Ο Τσίπρας κρατάει "ζεστό" το "Athens Alive"

Η χθεσινή συνάντηση του στενού συνεργάτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Σταύρου Κωνσταντινίδη, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι το "Athens Alive" πρότζεκτ είναι… εδώ και περιμένει…

Ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά του "PanAsiaInvestment"fundτου Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ συνεχίζεται, αλλά το "AthensAlive" πρότζεκτ είναι ακόμα… εδώ και περιμένει τις εξελίξεις για τη συμφωνία με την κυβέρνηση.

Αποδεικνύεται στην πράξη πως όντως – όπως είχε αναφερθεί από την πρώτη στιγμή- τοdealμε την κυβέρνηση για την τεράστια επένδυση (1 δις ευρώ σύμφωνα με τα στελέχη του πρότζεκτ) στις εγκαταστάσεις της Καλογρέζας είναι πολύ χρονονοβόρα διαδικασία. Πέρασαν ήδη δύο μήνες και παρά τις αναρίθμητες συζητήσεις και συναντήσεις των στελεχών του με τους αρμόδιους Υπουργούς, παρά τη μελέτη και τις εργατοώρες που έχουν καταναλωθεί για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι προσφυγών στο Σ.τ.Ε, η «χρυσή τομή» δεν έχει βρεθεί.

Ωστόσο, το "AthensAlive" επιμένει και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η χθεσινή συνάντηση του Σταύρου Κωνσταντινίδη, στενού συνεργάτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πρελούδιο της συνάντησης σε ανώτατο επίπεδο, στην οποία πιθανότατα θα συμμετέχουν και ο ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Πρωθυπουργός, η οποία πιθανότατα θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να αποκλείεται και το… Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της: δεν θέλει άλλο "Βοτανικό" (όλα διαλύθηκαν με τις προσφυγές για τοMall), δεν θέλει "Ελληνικό" ή "Αστέρα". Θέλει ένα πλάνο θωρακισμένο από προσφυγές και υλοποιήσιμο, για να κερδίσει 3.500-4.000 θέσεις εργασίας με την επένδυση του «AthensAlive». Από την άλλη, το κοσνόρτσιουμ προς το παρόν επιμένει για συντελεστή δόμησης 0,6 (και όχι 0,4) ώστε να έχει κέρδος από την επένδυσή του, ενώ υπάρχουν κι άλλες διαφορές σχετικά με τους χώρους προς αξιοποίηση, οι οποίες όμως δεν φαίνονται αξεπέραστες μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε κάθε περίπτωση αμφότερες οι πλευρές φαίνονται "ευέλικτες" και θέλουν την υλοποίηση του πρότζεκτ, αμφότερες όμως έχουν και «κόκκινες γραμμές». Η προσεχής συνάντηση Τσίπρα - Γιαννακόπουλου και των συνεργατών τους θα είναι κρίσιμη για τα επόμενα βήματα, διότι ουδείς βιάζεται αλλά ήδη έχουν περάσει δύο μήνες επεξεργασίας του σχεδίου. Ας μην αποκλείσουμε τίποτα, αν και φαίνεται δύσκολο να «τελειώσει» άδοξα το πρότζεκτ. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι η απόφασή του να αναλάβει τα ηνία του Ερασιτέχνη, στον οποίο ως γνωστόν ανήκει η κυριότητα του "Απόστολος Νικολαϊδης".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ