LA LIGA

Ο Τσάβι "λύτρωσε" τη Μπαρτσελόνα!

Ο Τσάβι "λύτρωσε" τη Μπαρτσελόνα!
Τσάβι-Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα μείωσε σε έξι πόντους την διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, νικώντας με 1-0 την Οσασούνα (vds)!

Στον "βαρύ" από την καταρρακτώδη βροχή αγωνιστικό χώρο του "Καμπ Νου", η ομάδα του Φρανκ Ράικαρντ συμμετείχε σε... διαγωνισμό κλασικών ευκαιριών (τρεις από τον Ντέκο, δύο από τον Μέσι, μία από τον Ανρί και μία από τον Ινιέστα), όμως δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να "ξεκλειδώσει" την άμυνα της Οσασούνα, η οποία έδειχνε ικανή να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Βαρκελώνη.
Τελικά τη λύση έδωσε ένας παίκτης που έχει βγει από τα φυτώρια των Καταλανών, ο οποίος πέρασε στο ματς στα τελευταία δέκα λεπτά και κατάφερε με ένα δυνατό σουτ από τα 20 μέτρα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, στα αξιοσημείωτα της 22ης αγωνιστικής πρέπει να συμπεριλάβουμε τις εντός έδρας "γκέλες" των ομάδων που ακολουθούν (από μακρινή απόσταση) το δίδυμο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, και δεν είναι άλλες από τις Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα "κίτρινα υποβρύχια" πήραν κεφάλι στο σκορ κόντρα στη Μαγιόρκα στο 29' με πέναλτι του Τζουζέπε Ρόσι, όμως ο "δικός μας" Άγγελος Μπασινάς χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του, καθώς βρήκε και αυτός τον στόχο από την άσπρη βούλα στο 39'.

Ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και στο "Βιθέντε Καλντερόν", με τους νεοφώτιστους της Μούρθια να... παγώνουν τους φίλους των "ροχιμπλάνκος" μετά από το γκολ του Χόφρε στο 52' από το σημείο του πέναλτι, με την ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε να σώζει την παρτίδα στο 63' με το γκολ του Λουίς Γκαρσία.

Με τον "συνήθη ύποπτο", Ρικάρντο Ολιβέιρα, να βρίσκει για μία ακόμη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, η Σαραγόσα έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Μπιλμπάο στο "Σαν Μαμές", ενώ σημαντικές εκτός έδρας επιτυχίες σημείωσαν οι Βαλένθια και Σεβίλλη.

Οι "νυχτερίδες", με ανεβασμένο το ηθικό μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, επιβλήθηκαν με 2-0 της Βαγιαδολίδ και απομακρύνθηκαν επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η δις κάτοχος του Κυπέλλου UEFA επικράτησε με 2-1 της ομάδας του Βίκτορ Μουνιόθ, χάρη σε δύο γκολ του Λουίς Φαμπιάνο.

Η ουραγός και καταδικασμένη σε υποβιβασμό στην Σεγούντα Ντιβισιόν, Λεβάντε, έφερε 1-1 εντός έδρας με την Ρασίνγκ Σανταντέρ, ενώ στο τελευταίο χρονικά ματς της αγωνιστικής η Εσπανιόλ επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της αντιπάλου της ΑΕΚ στους "32" του Κυπέλλου UEFA, Χετάφε.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αλμέιρα-Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (16' Χουανίτο, 47' (πεν.) Ρεγρέδο)

Μπέτις-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 0-1 (35' Πάμπλο Άμο)

ΚΥΡΙΑΚΗ


Ατλέτικο Μαδρίτης-Μούρθια 1-1 (63' Λουίς Γκαρσία / 52' (πεν.) Χόφρε)

Ουέλβα-Σεβίλλη 1-2 (89' Μπέτο / 45', 84' Λουίς Φαμπιάνο)

Λεβάντε-Ρασίνγκ Σανταντέρ 1-1 (58' Ρίγα / 76' Ντούστσερ)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ-Βαλένθια 0-2 (60' Μάτα, 72' Βίγια)

Βιγιαρεάλ-Μαγιόρκα 1-1 (27' (πεν.) Ρόσι / 39' (πεν.) Μπασινάς)

Σαραγόσα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0 (28' Ολιβέιρα)

Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 1-0 (88' Τσάβι)

Χετάφε-Εσπανιόλ 0-1 (17' Σοριάνο)

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Ατλέτικο Μαδρίτης-Μούρθια:



Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Λεβάντε-Ρασίνγκ Σανταντέρ:















































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ