ΑΕΚ

Ο Τίγρης τους έδωσε ξανά ερέθισμα

Ο Τίγρης τους έδωσε ξανά ερέθισμα

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Αρναούτογλου για την ενεργοποίηση των Πέτρου Παππά και Πόλυ Χατζηιωάννου στο θέμα του γηπέδου, την επιθυμία τους να μνημονεύονται για κάτι σημαντικό και την προοπτική εμπλοκής τους όταν η ΑΕΚ ξαναγίνει ΠΑΕ.

Στην αφετηρία της προσπάθειας του για την αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιχείρησε συσπείρωση όλων των δυνάμεων. Οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, μεγαλύτερη βαρύτητα όμως είχε ότι τον ακολούθησαν οι οικονομικά ισχυροί. Άνθρωποι που ο Τίγρης πάντοτε εκτιμούσε και για τους οποίους ουδέποτε έκρυψε ότι ήθελε στο πλευρό του ως ενεργούς συμπαίκτες.

Το πρώτο ραντεβού με τον Πέτρο Παππά και τον Πόλυ Χατζηιωάννου, τους δύο ισχυρότερους (μαζί με τον Νοτιά) της «ομάδας Νικολαΐδη» δεν έγινε με σκοπό την άσκηση πίεσης προς εκείνους για να βοηθήσουν οικονομικά. Σκοπός του Μελισσανίδη ήταν να τους πείσει ότι κάτι μεγάλο γεννιέται, κάτι που όμοιό του δεν υπάρχει όχι απλώς στην Ελλάδα, αλλά στον κόσμο ολόκληρο. Ήθελε να τους δώσει το ερέθισμα ότι θα γίνουν συμμέτοχοι σε ένα έργο ζωής και όχι στο σκόρπισμα εκατομμυρίων ευρώ για καραβιές ξένων ποδοσφαιριστών κάθε καλοκαίρι.

Το κλειδί ήταν ασφαλώς το γήπεδο! « Δεν γίνεται εσείς που έχετε ξοδέψει τόσα χρήματα για την ΑΕΚ και έχετε λοιδωρηθεί αδίκως από διάφορους να μην συνδέσετε το όνομά σας με την ιστορία που θα γραφτεί» ήταν κάποια από τα λόγια του Τίγρη προς τους δύο εφοπλιστές οι οποίοι, η αλήθεια είναι, έχουν χάσει πολλά χρήματα για να μνημονεύονται αποκλειστικά και μόνο ως υπαίτιοι για την κατρακύλα της ΑΕΚ.

Το γήπεδο και το μετοχολόγιο

Τα όποια λάθη τους δεν παύουν να αναιρούν την προσφορά τους και ο Μελισσανίδης ήταν από εκείνους που πάντοτε πίστευε ότι σε μεγάλο βαθμό πιάστηκαν θύματα μίας μη ελεγχόμενης κατάστασης. Πολύ περισσότερο ο Πόλυς που ουδέποτε διαδραμάτισε ρόλο αφεντικού και απέχει από τα δρώμενα της ΑΕΚ από το 2009, έχοντας μάλιστα πληρώσει τα δικά του «σπασμένα» (αυτά που του αναλογούσαν βάσει των μετοχών που είχε τότε).

Τους ήθελε κοντά του και τους έπεισε… Εν αντιθέσει με τον Νίκο Νοτιά ο οποίος «κάθισε» επάνω στην υπόθεση του προπονητικού κέντρου και αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην επόμενη ημέρα της ΑΕΚ, ο Παππάς και ο Χατζηιωάννου αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν ξανά στο πλευρό του Μελισσανίδη, συμβάλλοντας οικονομικά στην κατασκευή του γηπέδου στα προσφυγικά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Επιθυμούν να μνημονεύονται ως παράγοντες με προσφορά σε κάτι σπουδαίο και να απομακρύνουν από το προφίλ τους τις όποιες σκιές. Γι αυτό όταν διαπίστωσαν τη φλόγα του Μελισσανίδη και το μεγαλόπνοο σχέδιό του, είπαν το «ναι» σε κάτι για το οποίο πείστηκαν ότι θα είναι μοναδικό.

Θα περιοριστούν όμως σε αυτό; Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τόσο ο Παππάς (που άλλωστε αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Δικέφαλος 19214 Α.Ε., εταιρείας που θα κατασκευάσει το γήπεδο), όσο και ο Χατζηιωάννου έχουν αφήσει ανοιχτό το παράθυρο εμπλοκής τους στην ΠΑΕ όταν με το καλό η ΑΕΚ επιστρέψει στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας και έχει αποκτήσει την ποδοσφαιρική έδρα της.

Για να είμαστε ακριβείς, περισσότερες πιθανότητες να συμβεί αυτό «γεννιούνται» από την πλευρά του Πέτρου Παππά. Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το να γίνει ενεργός στο επόμενο μετοχολόγιο της ΠΑΕ, όταν αυτή θα επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα και εφόσον (και τούτο πρέπει να τονιστεί) έχει αποκτήσει το γήπεδο-στολίδι που υπάρχει ήδη σε μακέτα. Αντιθέτως ο Πόλυς παραμένει ιδιαίτερα διστακτικός (αν όχι αρνητικός) σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βέβαια στην πρόκληση μίας μεγάλης ΑΕΚ, που θα σαγηνεύει με το ποδόσφαιρό της και θα προοδεύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πολλά μπορούν να αλλάξουν για όποιον διατηρεί επιφυλάξεις…

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ