ΑΕΚ

Είδε 12 σχέδια για να διαλέξει!

Είδε 12 σχέδια για να διαλέξει!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πέρασε από κόσκινο μια ντουζίνα προτάσεων και σχεδίων για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι ο Μαγιοβέτσκι και οι εν Ελλάδι συνεργάτες του πετύχουν αυτό που πραγματικά ήθελε να δει σε μακέτα!

Τρεις μήνες συμπληρώνονται από την ανάθεση των σχεδίων στον Ιταλό αρχιτέκτονα, ο οποίος μέχρι να πετύχει στο ακέραιο όλα όσα του ζητούσε ο Τίγρης να υπάρχουν τόσο εντός όσο και εκτός του Ναού, κυριολεκτικά βασανίστηκε.

Ο Μαγιοβέτσκι ετοίμασε αρκετά διαφορετικά σχέδια, έκανε εκ νέου τροποποιήσεις και έφτιαξε κάτι που σύμφωνα με όλους όσους το έχουν δει ως προσχέδιο, θα αποτελεί αξιοθέατο για την χώρα ολόκληρη.

Το " θα έρχονται να το φωτογραφίζουν" του Μελισσανίδη δεν συνιστά υπερβολή, τουναντίον ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ένα γήπεδο που δεν θα μοιάζει, τουλάχιστον εξωτερικά, με κανένα άλλον στον κόσμο ολόκληρο!

Μάλιστα ο τρόπος που συνδυάζεται το βυζαντινό στοιχείο και οι αναφορές στις ρίζες της ΑΕΚ με το σύγχρονο μοντέλο των ευρωπαϊκών γηπέδων είναι εκπληκτικός, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν εκπλήξεις τις οποίες ο ίδιος ο Μελισσανίδης θα παρουσιάσει κατά την επίσημη ενημέρωση για το γήπεδο, πιθανότατα προς το τέλος του μήνα ή το αργότερο ως τα μέσα του ερχόμενου Οκτωβρίου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ