ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

Ο Στάθης Καραμαλίκης στο SPORT 24

Ο Στάθης Καραμαλίκης στο SPORT 24
καραμαλικης

Ο Καραμαλίκης εξηγεί στο SPORT 24 πώς ο Θρασύβουλος απέκλεισε την ΑΕΚ. "Είχαμε και τύχη"

Οι εκπλήξεις στο κύπελλο δείχνουν ότι οι μικρές ομάδες αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τον θεσμό. Η διάκριση είναι το κίνητρο, ενώ και το έξτρα πριμ παίζει ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ο Στάθης Καραμαλίκης ήταν ο "man of the match". Ο επιθετικός του Θρασύβουλου ήταν ο "χρυσός" σκόρερ της αναμέτρησης στην παράταση του αγώνα. Ένα δυνατό σουτ και μία λάθος εκτίμηση του Σάχα αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα στην χθεσινή εμφάνιση των παικτών του Θρασύβουλου.

" H πρόκριση ήρθε μέσα από τύχη και πίστη ότι ο Θρασύβουλος μπορεί να πετύχει το απίθανο", τονίζει ο έμπειρος επιθετικός.

" Γνωρίζαμε από την αρχή ότι παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα ανώτερη από μας. Το κύπελλο δεν ήταν ο πρώτος στόχος και με βάση αυτή την νοοτροπία μπήκαμε στον αγώνα για να απολαύσουμε και να ευχαριστηθούμε το ματς και κυρίως να αποκτήσουμε εμπειρίες. Ξέραμε τις δυσκολίες ωστόσο, όσο πέρναγε η ώρα αποκτούσαμε αυτοπεποίθηση και πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη.

Κάτι η ατυχία της ΑΕΚ και κάτι ότι δεν μπορούσε να μας επιβληθεί αγωνιστικά μας έδωσε το δικαίωμα να πιστέψουμε στην πρόκριση. Ο θεσμός του κυπέλλου είναι θεσμός των εκπλήξεων, παρότι κάθε χρόνο το κατακτούν οι μεγάλες ομάδες της Σούπερλίγκα. Το ποδόσφαιρο θέλει και τύχη και εμείς την είχαμε στο ματς με την ΑΕΚ

".

Η ευρεία νίκη απέναντι στον Πιερικό για το πρωτάθλημα και η νίκη πρόκριση στο κύπελλο έχουν αλλάξει την ψυχολογία στους "πράσινους". Ο Στάθης Καραμαλίκης τονίζει ότι οι παίκτες δεν έχασαν την αυτοπεποίθηση τους παρά το αρνητικό ξεκίνημα στην σεζόν: " Πιστεύω ότι η ομάδα έχει δυνατότητες. Απλώς η ατυχία, η απροσεξία και η χαμένη αυτοσυγκέντρωση σε ορισμένα παιχνίδια έφεραν τα αρνητικά αποτελέσματα. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο για μας αφού έφυγαν πολλά παιδιά από την περσινή σεζόν και έπρεπε να δεθούμε αγωνιστικά ως ομάδα. Πιστεύω ότι η συνέχεια από εδώ και πέρα θα είναι διαφορετική, θα βρούμε τον δρόμο μας και θα φθάσουμε εκεί που μας αξίζει".

Πλέον, το κύπελλο παύει να είναι μία ασήμαντη διοργάνωση για τις μικρές ομάδες που κυνηγάνε την έκπληξη. Tο φαινόμενο οι μεγάλοι σύλλογοι να αποκλείονται από χαμηλότερη δυναμικότητας ομάδες, δεν είναι πλέον μόνο χαρακτηριστικό των ξένων πρωταθλημάτων.

" Το κύπελλο είναι συναρπαστικό για αυτό το λόγο. Οι μικρές ομάδες να μπορούν να κοντράρουν τις μεγάλες όπως συμβαίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Αγγλία βλεπουμε τι γίνεται κάθε χρόνο, ενώ και στην Ισπανία είδαμε τι έπαθε η Ρεάλ. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η Ρεάλ θα έχανε με τέσσερα γκολ. Εμείς έχουμε ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού και αν το καταφέρουμε γρήγορα, να μπούμε στην εξάδα ώστε να παίξουμε στα πλέι οφ", τόνισε ο Στάθης Καραμαλίκης.

"Πίστη στις δυνάμεις μας"

O Oλυμπιακός Βόλου είναι ο επόμενος αντίπαλος, που επίσης έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός κυπέλλου την Λάρισα.

" Για μας η ΑΕΚ αποτελεί παρελθόν. Καταφέραμε κάτι σημαντικό αλλά πλέον το μυαλό μας είναι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Παίζουμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και σίγουρα θα είναι ένα ακόμα δύσκολο ματς. Δεν έχουμε κάνει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουν μετά την λήξη του αγώνα", ήταν τα λόγια του έμπειρου επιθετικού.

Η απόδοση του Θρασύβουλου έχει σκαμπανεβάσματα από το ξεκίνημα του πρωτάθληματος, που δείχνει να παίρνει την ανιούσα με τις δύο σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Στάθης Καραμαλίκης εκφράζει την πίστη του για επιστροφή σε σερί θετικών αποτελεσμάτων και δεν συμφωνεί με την άποψη ότι οι παίκτες του Θρασύβουλου δεν έχουν δυνατότητες.

" Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τον Παναιτωλικό όπου η ομάδα έχασε με κατεβασμένα τα χέρια, στα υπόλοιπα παιχνίδια λόγω συγκυριών και ατυχία δεν πήραμε αυτά που αξίζαμε. Είχαμε πίστη στις δυνάμεις μας και το αποδείξαμε στο ματς με την ΑΕΚ. Είχαμε φθάσει στο χαμηλότερο σημείο και όταν πέφτεις πολύ χαμηλά καταλαβαίνεις ότι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο".





















TAGS ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ