ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο σκληρός Ρούμπεν Πέρεθ

Ο σκληρός Ρούμπεν Πέρεθ
INTIME / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον Ρούμεν Πέρεθ ο Παναθηναϊκός μπορεί να περιμένει σκληράδα, κλεψίματα, καλύτερη αναχαίτιση. Του αρέσει να αλλάζει το παιχνίδι και να πηγαίνει σε μεγάλες μεταβιβάσεις, δεν κουβαλάει μπάλα και δεν φεύγει από τον χώρο του, όταν η ομάδα επιτίθεται. Μοιάζει σαν ένα πολύ καλό κούμπωμα, που θα βοηθήσει τον Αλεξανδρόπουλο να αναδείξει τα δημιουργικά του χαρακτηριστικά. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Παναθηναϊκός, μετά τον Γιάννη Κώτσιρα, έκλεισε και τη δεύτερη του μεταγραφή, αποκτώντας τον έμπειρο 32 ετών αμυντικό χαφ, Ρούμπεν Πέρεθ.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αρχικά προσπαθεί να δημιουργήσει τον κορμό, τα θεμέλια της ομάδας. Θέλει να κλείσει γρήγορα την αμυντική θωράκιση του Παναθηναϊκού. Γι' αυτόν τον λόγο, οι προτεραιότητες ήταν να καλυφθεί το κενό στα δεξιά της άμυνας, να αποκτηθεί ένα καθαρό 6άρι, που θα δώσει χρόνο να αποθεραπευτεί ο Κουρμπέλης, θα του επιτρέψει να έχει ρόλο και στο κέντρο της άμυνας και φυσικά θα δώσει στον Αλεξανδρόπουλο το δικαίωμα να εξελιχθεί παίζοντας με ασφάλεια στη θέση 8.

Η αμέσως επόμενη κίνηση θα αφορά το κέντρο της άμυνας και στη συνέχεια θα κοιτάξουν οι "πράσινοι" για βασικό εξτρέμ και τι θα κάνουν στην κορυφή της επίθεσης.

Χρειάζεται οπωσδήποτε φορ να κάνει τη διαφορά

Όλα καλά ως εδώ. Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό πως αν θέλουν στον Παναθηναϊκό να κάνουν ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά οφείλουν να πάρουν έναν φορ που να κάνει τη διαφορά. Αν μείνει ο Γιοβάνοβιτς με Μακέντα - Καρλίτος το ταβάνι της ομάδας θα είναι να προσπεράσει τον Άρη. Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται φορ να κάνουν τη διαφορά και στο δημιουργικό κομμάτι και από πλευράς αποτελεσματικότητας.

Ο Μακέντα ήταν μία συμφωνία που άγγιζε το άριστα με τις συνθήκες που την είχε κάνει ο Νίκος Νταμπίζας το καλοκαίρι του 2018. Δηλαδή σε μία νεανική ομάδα χωρίς στόχους, η οποία είχε το δικαίωμα να κάνει μόλις μία μεταγραφή με συγκεκριμένο μπάτζετ.

Σ' έναν Παναθηναϊκό που έπρεπε αρχικά να επιβιώσει και στη συνέχεια να έχει σαν ταβάνι την 4η θέση, ο Μακέντα είναι μία χαρά επιθετικός. Αν όμως ο στόχος του συλλόγου είναι να γίνει ο δεύτερος πόλος, η ομάδα που σε ένα βάθος δύο ετών θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τίτλους, χρειάζεται ποδοσφαιριστή με μεγαλύτερη ποιότητα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Καρλίτος, που αποκτήθηκε πέρυσι, δεν βγήκε. Είχε ένα εντυπωσιακό πέρασμα από την Πολωνία, που δημιουργούσε την προσδοκία πως θα αποδειχθεί μία ποιοτική λύση. Την περσινή σεζόν όμως ήταν απογοητευτικός. Ποτέ δεν έδειξε πως είναι σε θέση να σταθεί στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού ως πρώτος φορ. Όποτε έπαιζε φαινόταν σαν να του λείπουν πολλά. Δεν είχε το σώμα και το ύψος για να σταθεί μόνος του στην κορυφή της επίθεσης, τη δημιουργία για να παίξει σε δίδυμο, την ταχύτητα για να χτυπήσει στον χώρο.

Αν στον Παναθηναϊκό θέλουν η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, πέρα από το επίπεδο δουλειάς που θα κάνει το νέο τεχνικό επιτελείο και τις βάσεις σε όλα τα επίπεδα που θα πρέπει να δημιουργήσει, είναι απαραίτητο και ένα καλό συμβόλαιο για την κορυφή της επίθεσης.

Να αποκτηθεί ένας επιθετικός, επιπέδου κανονικού Παναθηναϊκού. Το δίδυμο Μακέντα - Καρλίτος είναι αξιοπρεπές για έναν Παναθηναϊκό που έχει στόχο και ταβάνι την 4η θέση.

Είναι ξεκάθαρο τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο Πέρεθ

Πάμε τώρα στον Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε σε μία σίγουρη λύση. Σ' έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, 32 ετών με 261 παιχνίδια στη La Liga, που είναι ξεκάθαρο τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο και έβγαλε το ψωμί του, παίζοντας στη θέση του αμυντικού χαφ, σε ομάδες που στο ισπανικό πρωτάθλημα παίζουν για την παραμονή τους. Δεν αποκλείεται η πείρα του, το γεγονός πως είναι πολύ σκληρός και συνεπής στα αμυντικα καθήκοντά του, να του επιτρέψουν στη χώρα μας να κάνει περισσότερα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι και να αποδειχτεί πολύτιμος.

Τα νούμερα του δείχνουν ακριβώς τι ποδοσφαιριστή έχει πάρει ο Παναθηναϊκός.

Δημιουργεί κυρίως με μεγάλες μεταβιβάσεις

Έχει μέσο όρο καριέρας 77.6% ευστοχία στις πάσες, χαμηλό νούμερο για ποδοσφαιριστή που παίζει σε έναν χώρο που το λάθος δεν επιτρέπεται. Έπαιζε όμως σε ομάδες που δέχονταν πίεση από ανώτερους αντιπάλους και ο ίδιος έχει μία τάση και μία ικανότητα στη μεγάλη μεταβίβαση, δοκιμάζει 5.5 μεγάλες μεταβιβάσεις το 90λεπτο, που πιθανότατα να είναι και ένας από τους λόγους που έκανε τον Γιοβάνοβιτς να τον προτιμήσει.

Σε συνθήκες δύσκολες, για να είναι δημιουργικός, έχει μέσο όρο καριέρας 0.6 key Passes.

Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει βοήθεια σε συγκεκριμένο χώρο και ρόλο. Στο δημιουργικό κομμάτι μόνο από την αλλαγή παιχνιδιού μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Είναι παίκτης συγκεκριμένου χώρου και δεν φεύγει από την ακτίνα δράσης του για να επιτεθεί, αλλά μόνο για να αμυνθεί.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετρά ένα σουτ εντός περιοχής κάθε 10 παιχνίδια, ενώ ο μέσος όρος καριέρα τους είναι 0.7 σουτ εκτός περιοχής -μιλώντας πάντοτε για νούμερα σε γεμάτο 90λεπτό. Δοκιμάζει 1 ντρίπλα το παιχνίδι, 0.6 είναι οι επιτυχημένες.

Γίνεται οπότε κατανοητό πως από πλευρά δημιουργίας, μόνο με την αλλαγή παιχνιδιού και τις μεγάλες πάσες μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Σκληρός και αξιόπιστος στο αμυντικό κομμάτι

Στο αμυντικό κομμάτι αντίθετα είναι πραγματικά σκληρός και αξιόπιστος μέσος. Τα νούμερα του δείχνουν πως θα αποτελέσει ένα όπλο στην αναχαίτιση, στην αμυντική ασφάλεια τόσο σε χαμηλά μέτρα όσο και στην πίεση ψηλά. Επιχειρεί 4.9 τάκλιν ανά 90 λεπτά, επιτυχημένα είναι τα 3.2. Γίνεται κατανοητό πως δεν τον περνάς εύκολα, μετρά 2.7 κλεψίματα το παιχνίδι, 1.6 κοψίματα σε χαμηλά μέτρα. Είναι επιρρεπής στις κάρτες, δέχεται 1 κάρτα ανά 2 παιχνίδια, κάνει 1.7 φάουλ και δέχεται 1.7 φάουλ. Στον αέρα πηγαίνει σε 2.8 μονομαχίες στο 90λεπτό και κερδίζει τις 1.5.

Αυτά είναι τα νούμερα του Ρούμπεν Πέρεθ, από τα οποία γίνεται ξεκάθαρο τι είδους αμυντικό μέσο απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Πρόκειται για έναν σκληρό ποδοσφαιριστή που αναμένεται να βοηθήσει πολύ στην αμυντική ασφάλεια της ομάδας, που θα δέσει αμυντικά τον χώρο του κέντρου, που θα κερδίσει μάχες και θα προσφέρει κλεψίματα. Ωστόσο δημιουργία και επιθετικότητα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιμένει από τους υπόλοιπους.

Ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής μπορεί να αποτελέσει ιδανικό κούμπωμα για να αναδείξει τις αρετές του ο Αλεξανδρόοπουλος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ