ΑΕΚ

Ο Σιμόες, το νέο συμβόλαιο και τα "ισόβια" της ΑΕΚ

Ο Σιμόες στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό
Ο Σιμόες στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Ο εμβληματικός για την ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες, ίσως και να διανύει την τελευταία σεζόν στην καριέρα του. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κλείσει την καριέρα του σε αυτήν.

Επτά συμμετοχές απομένουν στον Αντρές Σιμόες προκειμένου να γίνει ο δεύτερος σε αριθμό επίσημων αγώνων ξένος ποδοσφαιριστής, στην ιστορία της ΑΕΚ. Μόλις τις συμπληρώσει, θα φτάσει τις 226, μία παραπάνω από τον δεύτερο στη σχετική λίστα, Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος σταμάτησε στις 225. Ασφαλώς, το 'θηρίο' της κατηγορίας, ο σπουδαίος Τόνι Σαβέβσκι, είναι άπιαστος, έχοντας ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ένωση μετά από 496 παιχνίδια.

Το επίτευγμα του Σιμόες καταγράφεται σε μια σεζόν οριακή για τη μελλοντική σχέση του με την ΑΕΚ, καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ήδη, είναι απολύτως γνωστό και επιβεβαιώνεται από τη φιλότιμη προσπάθεια της Ένωσης να βρει άκρη για το δανεισμό του εξαιρετικού μέσου Έντερ Μπαλάντα της Μπριζ, ότι ο Πορτογάλος δεν αποτελεί προτεραιότητα στις επιλογές για την αρχική ενδεκάδα. Και τούτο δεν θα αλλάξει στη συνέχεια.

Έδαφος έχει αρχίσει να χάνει ακόμα και από τον Νταμιέν Λε Ταλέκ, έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι πολύ χαμηλότερου επιπέδου στην παροχή υπηρεσιών από αυτό που στην Ένωση προσδοκούσαν όταν αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Τι ακριβώς κάνουν όμως με τα "γέρικα" ποδοσφαιρικά άλογα που έχουν τέτοια πορεία και προσφορά σε μια ομάδα; Σίγουρα δεν τα 'σκοτώνουν'. Αρκεί να βρεθεί ένα λογικό πλαίσιο συμφωνίας για τη συνέχιση της συνεργασίας.

Στο νέο γήπεδο πρέπει να μπει η μορφή του Σιμόες

Ο Σιμόες είναι πολλά περισσότερα από έναν ξένο ποδοσφαιριστή με επταετή παρουσία σε μια ομάδα, φαινόμενο που ολοένα και 'σπανίζει' στη σύγχρονη εκδοχή του αθλήματος. Ίσως δε να μη συνιστά και κάποια υπερβολή το να ισχυριστεί κάποιος ότι ήταν περισσότερο αρχηγός από κάθε άλλον στην ΑΕΚ στα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα κι ας ήταν δεύτερος στην ιεραρχία. Επί της ουσίας, στο γήπεδο και στα αποδυτήρια ήταν πάντα ο πρώτος.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην ομάδα που να μην επιθυμεί για τον Πορτογάλο να είναι μέλος της στο νέο γήπεδο, την OPAP Arena. Να κλείσει την καριέρα του φορώντας τα κιτρινόμαυρα. Ασφαλώς εξίσου το θέλει και ο ίδιος ο Σιμόες.

Θα είναι σαν να αφαιρείται ένα ενεργό κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ σε μια 'χρυσή' μετάβαση από τη 'ζητιανιά', στο δικό της σπίτι. Σαν να αποκόπτεται ένα φτερό από τα δύο του Δικεφάλου. Όμως από την άλλη, θα πρέπει να βρεθεί και ο σωστός τρόπος. Αυτό πρεσβεύει η αυστηρή ποδοσφαιρική λογική.

Το συμβόλαιο, ο Τσιγκρίνσκι και ο Λε Ταλέκ

Η ΑΕΚ δεν θα προσπαθήσει να αδικήσει τον Σιμόες, θα του προσφέρει επέκταση συνεργασίας, αναμένεται ότι θα τον ανταμείψει με προσφορά για δύο έτη. Ασφαλώς θα πρέπει κι εκείνος να αποδεχθεί το δεύτερο ρόλο που θα έχει πλέον ως παίκτης, πιθανότατα κι ένα (κάπως ή αρκετά, ουδείς το γνωρίζει) χαμηλότερο συμβόλαιο από αυτό που έχει σήμερα.

Όπως το περασμένο καλοκαίρι η Ένωση επέλεξε με την υπόθεση του Τσιγκρίνσκι να πορευτεί ορθολογικά, το ίδιο θα πράξει και τώρα. Βέβαια ο Σιμόες είναι πιο ενεργός και στα 33 του έχει ακόμα να προσφέρει ως εναλλακτική λύση.

Υπάρχει βέβαια και η παράμετρος Λε Ταλέκ. Θα ήταν ευχής έργο να ερχόταν από τώρα πρόταση για την παραχώρησή του, αλλά αυτό δύσκολα θα συμβεί.

Είναι δεδομένο όμως ότι το καλοκαίρι, θα αναζητηθεί πολύ πιο έντονα από την πλευρά της ΑΕΚ ο τρόπος διαζυγίου. Με καινούργιο 6αρι για βασικό και τον Σιμόες να παραμένει στις επάλξεις, χώρος και για τρίτο αμυντικό χαφ, ειδικά με τέτοιο συμβόλαιο (700.000 ευρώ) σαν του Γάλλου, απλά δεν μπορεί να υπάρχει.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ