ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Ο Σιμεόνε απάντησε στους επικριτές του: "Τα λόγια είναι δωρεάν, εγώ σέβομαι πάντα τους συναδέλφους μου"

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αγκαλιάζεται με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο πλαίσιο αναμέτρησης της Ατλέτικο με την Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League | 5 Απριλίου 2012
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αγκαλιάζεται με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο πλαίσιο αναμέτρησης της Ατλέτικο με την Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League | 5 Απριλίου 2012 @2022 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά απαντώντας σε όσους του άσκησαν σκληρή κριτική για την -υπέρ το δέον- αμυντικογενή τακτικη που εφάρμοσε στον πρώτο προημιτελικό Champions League με την Σίτι, τονίζοντας πως εκείνος έχει μάθει να σέβεται τους συναδέλφους του.

Η Ατλέτικο ολοκλήρωσε την πρώτη της μάχη με την Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League έχοντας να παρουσιάσει ένα... λευκό άγραφο χαρτί όσον αφορά στον αριθμό τελικών προσπαθειών της στο Έτιχαντ, ενώ η επιλογή της να παίξει ουσιαστικά με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα γέννησε αδυσώπητη κριτική απέναντι στον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο ίδιος δεν θέλησε να πάρει θέση για όσα του καταλόγισαν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο σε σχετική ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη (12/4) ενόψει της ρεβάνς με τους πολίτες στην Μαδρίτη, έριξε μεν τα καρφιά του στους επικριτές του αλλά με τρόπο κομψό και διακριτικό.

"Προπονώ ομάδες από το 2005 και δεν έχω περιφρονήσει ποτέ κάποιον συνάδελφό μου. Βάζω τον εαυτό μου στη θέση των προπονητών με τους οποίους τίθεμαι αντιμέτωπος και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι έκφρασης.

Όταν κάποιος δείχνει περιφρόνηση απέναντι σε έναν συνάδελφό του, εγώ δεν το συμμερίζομαι. Οι γνώμες των δημοσιογράφων ή των παλαίμαχων παικτών είναι όπως συνήθιζε να λέει ο πατέρας μου: "το στόμα σκοτώνει το ψάρι", δήλωσε αρχικά ο προπονητής της Ατλέτικο για να συμπληρώσει στο ίδιο ύφος:

"Τα λόγια είναι ελεύθερα και όλοι μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας. Μεταξύ συναδέλφων υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι έκφρασης και εγώ έχω έναν, να σέβομαι τους άλλους πάντα".

Πέρα από την έμμεση απάντηση που έδωσε σε όσους του άσκησαν κριτική (μεταξύ αυτών και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που έκανε λόγο για το 5-5-0 που ήταν αδύνατο να διασπάσει η Σίτι), ο Σιμεόνε αναφέρθηκε και στα πλάνα του για τη ρεβάνς με τους πρωταθλητές Αγγλίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως η "Ατλέτι" δεν θα αλλάξει δραματικά σε σύγκριση με το σχέδιο που εφάρμοσε στο πρώτο ματς.

"Δεν πρόκειται να μείνουμε πολύ μακριά από αυτό που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνδυαστούμε καλύτερα, να έχουμε πιο γρήγορες μεταβάσεις και πιο γρήγορες αντεπιθέσεις.

Ελπίζουμε οι παίκτες-κλειδιά μας να βρρεθούν σε φανταστική βραδιά. Τα πάντα μπορούν να συμβούν, όλα έχουν να κάνουν με στιγμές".

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ