ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο Σεβτσένκο περνάει από ανιχνευτή ψεύδους τους Ουκρανούς διαιτητές

Ο Άντρει Σεβτσένκο στον πάγκο της Ουκρανίας
Ο Άντρει Σεβτσένκο στον πάγκο της Ουκρανίας © 2021 LARS BARON / AP IMAGES

Η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει αρχίσει να περνάει από ανιχνευτή ψεύδους τους διαιτητές που σφυρίζουν στις εγχώριες διοργανώσεις. Τι δηλώνει ο πρόεδρός της, Αντρέι Σεβτσένκο.

Η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ο νεοεκλεγείς πρόεδρός της, ο θρυλικός Αντρέι Σεβτσένκο, προχωρούν σε μία πρωτοφανή κίνηση, με στόχο να πατάξουν τη διαφορά στον χώρο της διαιτησίας.

Ο Ουκρανός βετεράνος δήλωσε προ εβδομάδων ότι οι διαιτητές που δεν θα περνούν με επιτυχία από ανιχνευτές ψεύδους δεν θα επιτρέπεται να σφυρίξουν ξανά σε αγώνες του ουκρανικού ποδοσφαίρου.

Το μέτρο φέρεται να έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας και όλοι οι διαιτητές πέρασαν με επιτυχία τον έλεγχο.

"Βλέπουμε τον πολύγραφο ως μια ευκαιρία για να πάρουμε πληροφορίες και να κατανοήσουμε με ποιους διαιτητές μπορούμε να εργαστούμε και με ποιους δεν μπορούμε. Αρχίζουμε από το μηδέν", δήλωσε ο Σεβτσένκο.

Οι πολύγραφοι συνδέονται με τον διαιτητή, στον οποίο γίνονται ερωτήσεις. Στη διάρκεια της απάντησης καταγράφονται η αρτηριακή πίεση, ο αναπνευστικός ρυθμός, ακόμα και η εφίδρωση, ώστε να διαπιστωθεί αν ο διαιτητής λέει την αλήθεια.

Η επίβλεψη γίνεται από την επιτροπή διαιτησίας της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, της οποίας νέα πρόεδρος είναι η Κατερίνα Μονζούλ, που το 2015 είχε αναδειχθεί κορυφαία διαιτητής του κόσμου.

Μία άλλη αλλαγή που εφαρμόζεται είναι η κλήρωση για τους διαιτητές κάθε αγωνιστικής, χωρίς κάποιον περιορισμό σε σχέση με τη βαρύτητα του εκάστοτε αγώνα. "Πρόκειται για μία λοταρία", αναφέρει η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία τρέχει πιλοτικά το νέο σύστημα.

TAGS ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ