ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Σαϊτιώτης στο SPORT 24

Ο Σαϊτιώτης στο SPORT 24
Σαϊτιώτης

Ο Γιώργος Σαϊτιώτης μιλάει στο SPORT 24 για τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΣ επί του Αιγάλεω για το κύπελλο Ελλάδας

Ο "μίστερ γκολ" των Ιωαννίνων, μιλώντας στο SPORT 24 παραδέχεται ότι είναι: « Ευλογία να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα και κατ' επέκταση σε μια πόλη όπως τα Γιάννενα. Οι άνθρωποι ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο. Ολοι στην πόλη από το πρωί που θα ξυπνήσουν ασχολούνται με την ομάδα και μας σταματούν στο δρόμο μετά από κάθε παιχνίδι. Ακόμα και οι φοιτητές που έρχονται εδώ, περισσότερο συχνάζουν στο... γήπεδο».

Τα Γιάννενα συνέχισαν τον κύκλο των εκπλήξεων, στο κύπελλο Ελλάδος, αν και για τον σκόρερ τους (πέτυχε και τα δύο τέρματα του αγώνα): « Δεν ήταν έκπληξη. Εχουμε νοοτροπία ομάδας Α' εθνικής, θέλουμε να ανέβουμε και πάλι εκεί και όχι να είμαστε ασανσέρ. Συνεπώς πρέπει να μπορούμε να νικάμε ομάδες αυτής της κατηγορίας και αυτό κάναμε. Πιστεύω ομάδες όπως εμείς, μπορούν να προσφέρουν στην Α' εθνική, αφού θα βοηθήσουν να δυναμώσει το πρωτάθλημα και παράλληλα γεμίζουν πολύ πιο εύκολα τα γήπεδα. Οσο για τους μεγάλους, τους συμφέρει να βρίσκουν πιο δυνατούς αντιπάλους αφού όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός δυσκολίας ενός πρωταθλήματος, τόσο περισσότερο ωφελούνται οι ομάδες που παίζουν Ευρώπη».

Από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε την καριέρα του, ο 25χρονος επιθετικός είχε δείξει το ταλέντο του με 7 γκόλ. Συνέχισε το ίδιο με τον Ολυμπιακό Βόλου σε δύο σεζόν (12 γκολ) βοηθώντας τον να ανέβει από τη Γ΄στη Β' εθνική, ενώ στη μοναδική του εμπειρία στην Α' εθνική (σε 10 μάτς με την Ξάνθη σε δύο σεζόν) έμεινε άσφαιρος. Επέστρεψε όμως δριμύτερος στη Β' αρχικά με Ολυμπιακό Βόλου (14 γκολ) και στη συνέχεια με τη Νίκη Βόλου (17 γκολ) ενώ ήδη σε 10 παιχνίδια με τα Γιάννενα έχει στείλει τους αντιπάλους του στη σέντρα 8 φορές. Ποιο είναι το μυστικό ενός δεινού σκόρερ;

« Θα έλεγα το ένστικτο. Σίγουρα θέλει και τύχη, αλλά προσωπικά με ενδιαφέρει η διάρκεια. Δεν θέλω να είμαι φωτοβολίδα, αλλά διαχρονικός και μέσα από την ομάδα που διακρίνεται, παίρνω και εγώ λίγη δόξα. Πάνω απ' όλα όμως είναι το σύνολο» λέει ο «μπόμπερ» του ΠΑΣ Γιάννενα που μας εξηγεί και το τι σημαίνει το κύπελλο για την ομάδα του. « Απλά διασκέδαση! Ναι σε αυτά τα ματς παίζουμε χωρίς άγχος και τα διασκεδάζουμε. Αλλωστε έχουμε πει όπου φτάσουμε. Όμως ακόμα και το κύπελλο να πάρουμε που λέει ο λόγος, ο στόχος μας παραμένει το πρωτάθλημα και η άνοδος. Δεν αποπροσανατολιζόμαστε».

Οσο για τις εκπλήξεις; « Δίνουν άλλο χρώμα στη διοργάνωση. Απλά δεν μπορώ να ακούω δικαιολογίες στους μεγάλους, ότι την έπαθαν γιατί ξεκούραζαν παίκτες. Σε συλλόγους όπως οι τρεις μεγάλοι της Αθήνας αλλά και η μεγάλη μου αγάπη στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν δεύτερες ομάδες. Αλλιώς ας τους διώξουν αν δεν τους κάνουν αυτοί οι παίκτες. Αυτά είναι δικαιολογίες. Πλέον δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων της Α' και Β' εθνικής και το κύπελλο είναι η καλύτερη απόδειξη».







TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ