LA LIGA

Ο Ρονάλντο κατέστρεψε το Σαββατοκύριακο της Μπαρτσελόνα

Real Madrid's Cristiano Ronaldo smiles after scoring against Athletic Bilbao during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 18, 2018. Ronaldo scored once and the match ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Francisco Seco)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo smiles after scoring against Athletic Bilbao during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 18, 2018. Ronaldo scored once and the match ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Στην Μπαρτσελόνα είχαν ονειρευτεί ένα τρελό Σαββατοκύριακο με κατάκτηση Copa del Rey και πρωταθλήματος, αλλά το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 87' χάλασε οριστικά τα σχέδια

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε έναν παραπάνω λόγο για να μην ηττηθεί στο "Santiago Bernabéu" απ' την Αθλέτικ Μπιλμπάο το βράδυ της Τετάρτης, καθώς σε περίπτωση "διπλού" θα παρέμενε ζωντανό το όνειρο της Μπαρτσελόνα για ένα μαγικό Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο οι "μπλαουγκράνα" παίζουν με τη Σεβίλλη στον τελικό του Copa del Rey και υπήρχε περίπτωση την Κυριακή να εξασφαλίσουν μαθηματικά το πρωτάθλημα. Νταμπλ σε ένα ΣΚ δηλαδή!

Για να γινόταν αυτό, η κατάκτηση του πρωταθλήματος την Κυριακή δηλαδή, έπρεπε να γίνουν τρία πράγματα. Τα δύο ήταν να χάσει η Ατλέτικο απόψε (Πέμπτη 19/4) απ' τη Σοθιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν και να χάσει ξανά την Κυριακή στη Μαδρίτη την Πέμπτη.

Το πρώτο που έπρεπε να γίνει όμως είναι η Ρεάλ να ηττηθεί στην έδρα της την Τετάρτη απ' την Μπιλμπάο, κάτι που φάνταζε για κάποιους το πιο δύσκολο (βέβαια η Ατλέτικο είναι αήττητη στην έδρα της και όχι η Ρεάλ).

Όπως και να έχει... το πρώτο βήμα ήταν δύσκολο, αλλά παραλίγο να γίνει, καθώς η Μπιλμπάο ήταν μπροστά στο σκορ από το 14ο λεπτό μέχρι το 87ο, όταν και ισοφάρισε σε 1-1 ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το 24ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα (με "τακουνάκι" μετά το σουτ του Μόντριτς).

Η Ρεάλ κράτησε την απόσταση απ' την "Μπάρτσα" στους 15 βαθμούς, έχει ακόμη να δώσει 5 ματς, άρα μπορεί να πάρει 15 βαθμούς και περάσει τους Καταλανούς στην ισοβαθμία (ένα απ' τα πέντε ματς είναι το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ). Όσον αφορά στην Ατλέτικο, είναι στο -12, έχοντας ακόμη 6 ματς (στην ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα μειονεκτεί).

AP Photo/Francisco Seco

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ