ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ο Ρομπέρτο Κάρλος στο SPORT24: "Ο Μαρσέλο έχει αδιαμφισβήτητη ποιότητα και θα δείξει στον Ολυμπιακό τι σημαίνει για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο"

Ο Ρομπέρτο Κάρλος στο SPORT24: "Ο Μαρσέλο έχει αδιαμφισβήτητη ποιότητα και θα δείξει στον Ολυμπιακό τι σημαίνει για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο"
24 MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο θρυλικός Ρομπέρτο Κάρλος μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και απάντησε για το αν ήρθε η ώρα του Μέσι να σηκώσει το Μουντιάλ, για την εθνική Βραζιλίας που απέτυχε, αλλά και για τους Μαρσέλο και Ροντινέι του Ολυμπιακού.

Είναι μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ιερό τοτέμ για την εθνική Βραζιλίας και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ για πολλούς θεωρείται ως ο κορυφαίος αριστερός μπακ στην ιστορία.

Για τον Ρομπέρτο Κάρλος δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η καριέρα του είναι γεμάτη από τρόπαια, διακρίσεις, παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο και κάθε του κουβέντα έχει τη δική της σημασία.

Μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 μαζί Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο και τους υπόλοιπους αστέρες των "καριόκας", ενώ έχει και αναρίθμητα τρόπαια σε συλλογικό επίπεδο, κατά κύριο λόγο με τους μερένγκες.

Τον συναντήσαμε στο ξενοδοχείο στο Lusail που έχει καταλύσει η FIFA και ο ίδιος δέχτηκε να μιλήσει στο SPORT24 για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον Λιονέλ Μέσι, την σελεσάο που απέτυχε, αλλά και τους Μαρσέλο και Ροντινέι του Ολυμπιακού.

Άλλωστε, την ώρα της κουβέντας μας, ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ του Ολυμπιακού πετύχαινε δυο ασύλληπτες γκολάρες κόντρα στον Ατρόμητο που ανάγκασε μέχρι και την μαδριλένικη "AS" να τον αποθεώσει.

"Δεν ξέρει κανείς αν έφτασε η ώρα του Μέσι. Μην ξεχνάτε ότι η Αργεντινή παίζει με την κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αλλά, για μένα, είναι λογικό όλος ο κόσμος να υποστηρίζει τον Μέσι", απάντησε ο θρυλικός Ρομπέρτο Κάρλος σε ερώτησή μας για την έκβαση του τελικού και αν ήρθε η ώρα για την δικαίωση του Pulga.

Όσο για την εθνική Βραζιλίας που πήγε με βλέψεις να επιστρέψει στην κορυφή και η πορεία της ανακόπηκε άδοξα στα προημιτελικά, σχολίασε: "Η Βραζιλία πρέπει να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για το 2026 και το επόμενο Μουντιάλ. Πρώτα πρέπει να ξεχάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται -το ξέρω είναι πολύ δύσκολο- αυτό το Μουντιάλ και να έχει στο μυαλό της μόνο το 2026".

Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τον Μαρσέλο, ο οποίος εκείνη την στιγμή προσέφερε στιγμές μαγείας στο ματς Κυπέλλου, γνωρίζοντας την αποθέωση έπειτα από το κύμα αμφισβήτησης όλους τους προηγούμενους μήνες.

"Ο Μαρσέλο έχει γράψει την ιστορία του στο ποδόσφαιρο. Ήταν θέμα προσαρμογής του στο ελληνικό πρωτάθλημα για να δείξει την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που έχει και το τι σημαίνει για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο", μας είπε ο Ρομπέρτο Κάρλος για τον άνθρωπο που... συναγωνίζεται άτυπα για το ποιος είναι Νο1 αριστερός μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, είχε άποψη και για τον Ροντινέι που αποκτήθηκε πριν μερικές από τους Πειραιώτες από την Φλαμένγκο, ώστε να καλύψει την πολύπαθη θέση του δεξιού μπακ και είναι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει περίφημα:"Ο Ροντινέι είναι ένα εξαιρετικός παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα είναι βασικός στον Ολυμπιακό, θα κάνει εξαιρετικά παιχνίδια και θα εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Θα μπορούσε να είναι και στο Κατάρ με την Βραζιλία".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΜΑΡΣΕΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ