ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Ο Ράνγκνικ έκοψε τρεις παίκτες από την εθνική Αυστρίας επειδή τραγούδησαν ομοφοβικά συνθήματα

Austria's head coach Ralf Rangnick waits for the start of the UEFA Nations League soccer match between between Austria and Denmark at the Ernst Happel Stadion in Vienna, Austria, Monday, June 6, 2022. (AP Photo/Andreas Schaad)
Ο Ραλφ Ράνγκνικ @ 2022 ANDREAS SCHAAD / AP IMAGES

Ο Ραλφ Ράνγκνικ πήρε την απόφαση να κόψει τρεις παίκτες της Ραπίντ Βιέννης από τις κλήσεις του, αφότου εθεάθησαν να τραγουδούν ομοφοβικά συνθήματα.

Ο Ραλφ Ράνγκνικ στηρίζει έμπρακτα το ποδόσφαιρο χωρίς διακρίσεις καθώς αποφάσισε να κόψει από την εθνική Αυστρίας τους Γκουίντο Μπουργκστάλερ, Μάρκο Γκρουλ και Νίκλας Χεντλ που αγωνίζονται στην Ραπίντ Βιέννης και μετά τη νίκη επί της Αούστρια τραγούδησαν ομοφοβικά συνθήματα εις βάρος των αντιπάλων τους.

Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές μαζί με άλλους δύο που τραγούδησαν τα συνθήματα τιμωρήθηκαν από το πειθαρχικό όργανο της αυστριακής Bundesliga με ποινές απαγόρευσης συμμετοχής σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια (έχει επιβληθεί διαφορετική ποινή στον καθένα), με τον Ράτκλιφ να τους αποκλείει από τα φιλικά παιχνίδια με Σλοβακία και Τουρκία.

"Είναι κάτι που δεν θα το ανεθχώ σε μια ομάδα που είμαι προπονητής, είτε ένας σύλλογος είτε εδώ στην εθνική ομάδα. Όσα υποστηρίζουμε στην εθνική ομάδα είναι στην άλλη πλευρά της κλίμακας και το είπα στα παιδιά στο τηλέφωνο.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες πρέπει να αναλογιστούν αυτό το θέμα και να καταλάβουν τι σημαίνει για τους ανθρώπους το να προσβάλλονται και πέφτουν θύματα διακρίσεων δημόσια και με αυτόν τον τρόπο", ανέφερε ο Αυστριακός τεχνικός για την απόφασή του.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ