SERIE A

Ο Πράσελικ διάλεξε το Νο 88 και έκανε τους ακροδεξιούς οπαδούς της Βερόνα να τον λατρέψουν

Ο Πράσελικ διάλεξε το Νο 88 και έκανε τους ακροδεξιούς οπαδούς της Βερόνα να τον λατρέψουν
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΝΑ ΣΤΟ TWITTER

Η επιλογή του τελευταίου αποκτήματος της Βερόνα, Ματέους Πράσελικ, να επιλέξει τη φανέλα με το Νο 88 έγινε αιτία για το ξέσπασμα άγριας διαμάχης, με νεοναζιστές από τη μία πλευρά και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την άλλη.

Όταν το ποδόσφαιρο ανακατεύεται με την πολιτική, το μείγμα ενίοτε είναι εκρηκτικό και αυτό ακριβώς συνέβη και στη περίπτωση του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος της Ελλάς Βερόνα.

Ο λόγος για τον Ματέους Πράσελικ, με τον 21χρονο Πολωνό μέσο να ανακοινώνεται από την ομάδα της Serie A λίγες ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του deal με τον Πάνο Ρέτσο και μέσα σε λίγα 24ωρα να έχει γίνει talk of town όχι μόνο στην πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας αλλά και σε ολάκερη την ποδοσφαιρική Ιταλία.

Αιτία; Ο αριθμός στη φανέλα του, με τον πρώην παίκτη της Λέγκια Βαρσοβίας να επιλέγει το Νο 88 και να γίνεται άμεσα αποδέκτης διθυραμβικών σχολίων από μεγάλη μερίδα οπαδών της ομάδας, που ουδέποτε έκρυψε τα ακροδεξιά και φιλοναζιστικά της αισθήματα. "Τιμή" και "Είναι ένας από εμάς" αναφέρουν μεταξύ άλλων -με καμάρι και υπερηφάνεια- στα social media, υποστηρίζοντας πως η επιλογή του συγκεκριμένου αριθμού δεν είναι τυχαία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νεοναζιστική θεωρία, ο αριθμός 88 ταυτίζεται με την ναζιστική Γερμανία και συμβολίζει τον Αδόλφο Χίτλερ, με το γράμμα "H" να είναι το όγδοο γράμμα της αλφαβήτου και το διπλό "H" να αντιπροσωπεύει τη φράση "Heil Hitler". Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξε αντίδραση, με οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να στέλνουν σοριδόν επιστολές στη διοίκηση των τζαλομπλού και να ζητούν εξηγήσεις.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, η επιλογή του Πολωνού μέσου δεν είχε την παραμικρή σχέση με οποιαδήποτε συμπάθεια στη ναζιστική Γερμανία, με τον Πράσελικ να φοράει στην πατρίδα του το Νο 8 και από τη στιγμή που δεν μπορούσε να το πάρει στη νέα του ομάδα (το έχει ο Λάζοβιτς) επέλεξε να... διπλασιάσει το αγαπημένο του νούμερο και να πάρει το 88.

Σημείωνεται πως το ίδιο νούμερο επέλεξε και ο Καϊσέδο που αποκτήθηκε στο φινάλε των χειμερινών μεταγραφών από την Ίντερ και ο Πάσαλιτς της Αταλάντα, ενώ στο παρελθόν είχε επίσης δημιουργηθεί "θέμα" με την επιλογή του Τζανλουίτζι Μπουφόν να φοράει τη φανέλα με το Νο 88 στην Πάρμα τη σεζόν 2000-2001, γεγονός που έκανε πολλούς να τον συνδέσουν με ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ