CONFERENCE LEAGUE

Ο ΠΑΟΚ θέλει να γράψει ιστορία, οι εκλεκτοί του Λουτσέσκου για τη μάχη με τη Μαρσέιγ

Ο Ζίβκοβιτς στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης
Ο Ζίβκοβιτς στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης EUROKINISSI SPORTS

Το σχέδιο του Ραζβάν Λουτσέσκου για τον αποψινό αγώνα με την Μαρσέιγ (22:00), προϋποθέτει συγκέντρωση, πειθαρχεία και πολύ τρέξιμο ώστε ο ΠΑΟΚ να πάρει προβάδισμα για τα ημιτελικά του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ δίνει απόψε (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD και LIVE από SPORT24) έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην ευρωπαϊκή ιστορία του. Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και θέλει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με ένα αποτέλεσμα που θα μπορεί να το διαχειριστεί στην έδρα του και να προκριθεί στους "4" του Conference League. Κάτι το οποίο θα αποτελέσει μοναδικό επίτευγμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το επίπεδο δυσκολίας του σημερινού παιχνιδιού είναι δεδομένα υψηλό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αντιμετωπίζει μια ομάδα που έχει θέσει ως στόχο όχι μόνο να φτάσει μέχρι τον τελικό αλλά και να κατακτήσει το τρόπαιο. "Η Μαρσέιγ είναι χωρίς τίτλο εδώ και καιρό και πρέπει να σταθούμε άξιοι του ονόματος της", δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Χόρχε Σαμπάολι, δίνοντας τον τόνο για το πώς αντιμετωπίζει τον προημιτελικό.

Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Δικέφαλος στο Βελοντρόμ θα πάει σε ένα παιχνίδι υπομονής. "Υπομονή στη διάρκεια του παιχνιδιού, υπομονή για να διαχειριστούμε τις καταστάσεις πίεσης, να αξιολογήσουμε σωστά τις ευκαιρίες που ενδεχομένως να μας δοθούν", συνέστησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εκτός της απουσίας του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Τα πλάνα του Λουτσέσκου για την ενδεκάδα

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα στηριχθεί στην ικανότητα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη να δηλώνει "παρών" στα μεγάλα παιχνίδια της ομάδας του και θα τον επιλέξει για μια ακόμη φορά για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Στην άμυνα θα ξεκινήσουν ο Λύρατζης δεξιά, ο Βιεϊρίνια αριστερά με τους Ίνγκασον και Κρέσπο να είναι το δίδυμο στα στόπερ. Ο Λουτσέσκου ποντάρει στην εμπειρία του αρχηγού του και του Ισπανού, την σταθερότητα του Ίνγκασον και στην ενέργεια που δίνει στην αμυντική λειτουργεία της ομάδας του ο νεαρός Λευτέρης Λύρατζης που δήλωσε "έτοιμος" από καιρό για παιχνίδια σαν το αποψινό.

Το σίγουρο είναι ότι οι αμυντικοί θα χρειαστούν βοήθειες απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μαρσέιγ που επιτίθεται συνήθως με πολλούς ποδοσφαιριστές μπροστά από την μπάλα. Είναι σημαντικό να υπάρχουν καλύψεις και από τους κεντρικούς χαφ που θα είναι οι Κούρτιτς, Τσιγγάρας, με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να αγωνίζεται μπροστά τους και να αποτελεί τον πρώτο μοχλό πίεσης στην προσπάθεια των Γάλλων να επιτεθούν.

Διπλό έργο θα έχουν οι δυο ακραίοι που θα πρέπει να δώσουν και αυτοί καλύψεις στους μπακ αλλά και να εκμεταλλευτούν τους χώρους που αφήνουν στα μετόπισθεν τους οι αμυντικοί της Μαρσέιγ. Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, που συνήθως κάνει καλά παιχνίδια στην Ευρώπη είναι τακτικά πειθαρχημένος και ακόμη και όταν επιθετικά δεν είναι στα... πάνω του.

Ο Σέρβος θα καλύψει το δεξί άκρο της επίθεσης του Δικεφάλου. Αν υπάρχει ένα ερωτηματικό στην πιθανή ενδεκάδα είναι ποιος θα παίξει αριστερά. Προβάδισμα μοιάζει να έχει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να βρει λύσεις από τον Ομάρ Ελ Καντουρί, τον Αλεξάντρου Μίτριτσα, ή ακόμη – μάλλον στη διάρκεια του αγώνα- και από τον Σίντκλεϊ.

Ο Τσούμπα Άκπομ που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και βγάζει ενέργεια στους αγώνες. Όπως είπε ο Λουτσέσκου το σημερινό είναι ένα παιχνίδι που οι παίκτες του θα χρειαστεί να καταναλώσουν πολύ μεγάλη ενέργεια.

Γεμάτη εξέδρα των φίλων του ΠΑΟΚ, όχι το Βελοντρόμ

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στο Βελοντρόμ με τη συμπαράσταση περισσότερων από 3000 οπαδών του. Την ίδια ώρα οι Γάλλοι εκτιμούν ότι το υπόλοιπο γήπεδο δεν θα είναι γεμάτο. Οι φίλοι της Μαρσέιγ δεν είχαν μεγάλη παρουσία στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του με Καραμπάχ και Βασιλεία στους προηγούμενους γύρους της διοργανώσεις. Απόψε πάντως αναμένεται να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ