ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Κονσεϊσάο για ενάμιση χρόνο ενώ έκλεισε τους Βιορέλ Φρούνζα και Γιαχάγια (videos!)

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Κονσεϊσάο για ενάμιση χρόνο ενώ έκλεισε τους Βιορέλ Φρούνζα και Γιαχάγια (videos!)
Σέρτζιο

Ο ΠΑΟΚ έκανε την έκπληξη και απέκτησε τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο για ενάμιση χρόνο. Τελειωμένο θεωρείται και του Βιορέλ Φρούνζα, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι. Ο Κονσεϊσάιο αναμένεται στην Ελλάδα την Δευτέρα. Ο δικέφαλος απέκτησε και τον Γιαχάγια, που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από το καλοκαίρι.

Ο Πορτογάλος 34χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί σε μεγάλους συλλόγους όπως στην Πόρτο, στην Λάτσιο, την Πάρμα και την Ίντερ. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, με την οποία έχει 56 συμμετοχές και 12 γκολ.
Ο Κονσεϊσάο είναι γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου του 1974 και έχει κερδίσει δυο πρωταθλήματα με την Πόρτο και δύο Κύπελλα, πριν αποκτηθεί από την Λάτσιο για το ποσό των 11,2 εκατ. ευρώ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Με την Σταντάρ Λιέγης πήρε το "χρυσό παπούτσι" το 2005 ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Βελγίου. Το 2007 μετέβη στο Κουβέιτ για την Κουαντισία.

Τον Μάρτιο του 2006 τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό όταν, κατά τη διάρκεια αγώνα, συνεπλάκη με ποδοσφαιριστή και έβρισε τον διαιτητή.

Αποχώρησε από την Σταντάρ το 2007 για να μετακομίσει στο Κουβέιτ και την Αλ Γκαντισίγια με την οποία, ωστόσο, δεν αγωνίστηκε.

1995-1996 Φελγκουέιρας 30 (4)
1996-1998 Πόρτο 56 (9)
1998-2000 Λάτσιο 63 (7)
2000-2001 Πάρμα 25 (5)
2001-2003 Ίντερ 41 (1)
2003-2004 Λάτσιο 7 (0)
2004 Πόρτο 11 (0)
2004-2007 Σταντάρ Λιέγης 73 (21)
2007 Κουαντισία 0 (0)

Με την Εθνική 56 (12)

Σε παρένθεση τα γκολ

Προχωρημένο του Φρούνζα
Κι αν ο Κονσεϊσάο αποτελεί και με την βούλα παίκτη του ΠΑΟΚ κάτι ανάλογο δεν ισχύει μέχρι στιγμής με τον 28χρονο διεθνή Μολδαβό επιθετικό Βιορέλ Φρούνζα. Ο 24 φορές διεθνής Μολδαβός μάλιστα στο ένα από τα τέσσερα γκολ του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του το έχει σημειώσει απέναντι στην Εθνική μας τον περασμένο Ιούνιο. Τότε δηλαδή όταν με δικό του γκολ η Μολδαβία είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 πριν ο Λυμπερόπουλος διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Ο Φρούντζα που έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την Άργκο Κισινάου το 1996 το 2007 ξεκίνησε στην Κλουζ έχοντας επτά ματς χωρίς γκολ ενώ στο δεύτερο μισό της χρονιάς Τσεαλαούλ έχοντας τέσσερα γκολ σε 12 ματς. Κι αν μέχρι στιγμής η μεταγραφή του δεν έχει ολοκληρωθεί οι συζητήσεις ωστόσο είναι ιδιαίτερα προχωρημένες και δεν αποκλείεται μέχρι το απόγευμα να έχει ολοκληρωθεί.

Όσο για την στροφή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Φρούνζα στην διάρκεια της χθεσινής βραδιάς αυτή είχε να κάνει με το ναυάγιο της απόκτησης του διεθνή Βόσνιου επιθετικού Ζλάταν Μουσλίμοβιτς από την Αταλάντα κι ενώ το βράδυ της Τετάρτης όλα έδειχναν πως ήταν στην τελική ευθεία ο δανεισμός του. Η αλλαγή στάσης όμως της ιταλικής ομάδας και παρά τις επαφές του Ζήση Βρύζας ανέτρεψαν τα μέχρι εκείνο το σημείο δεδομένα και παρά το ότι είχε υπάρξει προφορική συμφωνία με τον Μουσλίμοβιτς να ήταν έτοιμος να έρθει στην Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τον Φρούνζα αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, επικοινώνησε και με τον Ότο Ρεχάγκελ αλλά και τον συνεργάτη του Γιάννη Τοπαλίδη για να πάρει πληροφορίες δεδομένου ότι είχαν εικόνα από τα παιχνίδια της Εθνικής μας κόντρα στην Μολδαβία. Οι συστάσεις ήταν οι καλύτερες κάτι που μέτρησε στο να προχωρήσει το όλο θέμα αν και για παν ενδεχόμενο στον ΠΑΟΚ εξετάζουν παράλληλα έναν Πολωνό κι έναν Κροάτη επιθετικό.

Ωστόσο ο Φρούνζα φαίνεται να έχει το προβάδισμα κάτι που προκύπτει και από την πληροφορία ότι ξεκίνησε ήδη η διαδικασία έκδοσης βίζας του για να έρθει στην Θεσσαλονίκη την προσεχή Δευτέρα εφόσον πάντα αποκτηθεί.

Από το καλοκαίρι Γιαχάγια
Η ενδεχόμενη απόκτηση του διεθνή Μολδαβού Φρούνζα όπως όλα έδειχναν θα αποτελούσε βαρόμετρο στην απόκτηση του 18χρονου Γκανέζου μέσου Σεϊντού Γιαχάγια. Όπως και έγινε τελικά.

Ο Γιαχάγια που έκλεψε την παράσταση στο οικογενειακό διπλό της Τετάρτης με την Β΄ ομάδα αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ αλλά θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής από το καλοκαίρι. Μέχρι τότε θα προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα όπως και οι Ντε Γκρεγκόριο και Ιμεντασβίλι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί η Μπόχουμ προχώρησε σε πρόταση στον Γιαχάγια για να τον αποκτήσει κι αφού πρώτα άνθρωπος της γερμανικής ομάδας τον είχε παρακολουθήσει στο οικογενειακό διπλό της Τετάρτης. Στον ΠΑΟΚ τέλος δεν φαίνεται να προχωρά η περίπτωση του Γκουέντε της Αρτμέντια.

O Σέρτζιο Κονσεϊσάο εν δράσει:
















































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ