ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θέλει να σφραγίσει κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την πρώτη "επιστροφή" του

Σεμπαστιάν Παλάσιος και Λούκας Βιγιαφάνιες
Σεμπαστιάν Παλάσιος και Λούκας Βιγιαφάνιες INTIME

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ολοκληρώσει και μαθηματικά στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο την ευρώ-επιστροφή του (με πιθανότητα να "πιάσει" και τη 2η θέση), προκειμένου να αφοσιωθεί στη συνέχεια απόλυτα στον τελικό Κυπέλλου της 21ης Μαΐου με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει χωρίς ανάσα και μόλις τρία 24ωρα μετά το διπλό της πενταετίας επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο (2-1) έχει το Σάββατο (14/5, 20:00 COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από το SPORT24) την πλέον ευκαιρία να σφραγίσει και μαθηματικά την επάνοδό του στα Κύπελλα Ευρώπης έπειτα από μία "μαύρη" πενταετία.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη "επιστροφή" του στη διαδρομή προς την πλήρη κανονικότητα και τα κανονικά κυβικά του, προκειμένου να επικεντρωθεί στη συνέχεια στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα από σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σε μία Λεωφόρο που αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά, στο τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς, ως ένα τελευταίο ψυχολογικό ντοπάρισμα ενόψει τελικού, οι πράσινοι καλούνται να εξαργυρώσουν αγωνιστικά και βαθμολογικά όλα όσα πέτυχαν στις πρώτες 8 στροφές των playoffs, καθώς με νίκη καπαρώνουν οριστικά ένα απ’ τα ευρωπαϊκά εισιτήρια του β’ προκριματικού του Europa Conference League, δίχως να τους απασχολεί τι θα κάνουν την ίδια ώρα στο Βικελίδης ο Άρης με την ΑΕΚ.

Με τρίποντο, επί του πάντα δυσκολοκατάβλητου ΠΑΣ Γιάννινα, μπορεί το τέλος της βραδιάς να βρει τον Παναθηναϊκό ακόμη και στη 2η θέση, αν ο Ολυμπιακός νικήσει στη δική του φιέστα τον ΠΑΟΚ, όμως αυτό (αν γίνει) θα είναι απλά το... κερασάκι στην τούρτα.

Το πιο σημαντικό, εντούτοις, είναι να τελειώνουν οι πράσινοι από απόψε το θέμα της Ευρώπης και να προχωρήσουν μετά σε ανασύνταξη δυνάμεων πριν από το μεγάλο ματς της 21ης Μαΐου, με τον ΠΑΟΚ, με ενδιάμεση στάση το ματς της Τρίτης (17/5) στην Τούμπα στο φινάλε των playoffs.

Του κράτησε συγκεντρωμένους

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κάνει ορισμένες αλλαγές στη σύνθεση των πράσινων δίχως, ωστόσο, να πειράξει την κεντρική ιδέα και τη στόχευση της ομάδας του.

Καθ’ όλο το τριήμερο που ακολούθησε μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", έριξε τους τόνους στα αποδυτήρια και κράτησε όλη την ομάδα του συγκεντρωμένη στο στόχο του αγώνα με τον ΠΑΣ, υπογραμμίζοντας πως άπαντες θα πρέπει να μπουν όπως πρέπει απ’ το πρώτο λεπτό και υπενθυμίζοντας πως οι Γιαννιώτες είναι μία ομάδα που –ειδικά- τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό.

Έως και πέντε αλλαγές απόψε

Η επάνοδος των Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Φραν Βέλεθ, προσφέρουν άλλες δύο πολύ σημαντικές και βασικές επιλογές στα χέρια του 59χρονου τεχνικού για τον "πράσινο" άξονα, ενώ αυτή τη φορά αναμένεται να πάρουν θέση στην ενδεκάδα και οι Ρούμπεν Πέρεθ και Χουάνκαρ.

Αναγκαστική θα είναι η αλλαγή και στην κορυφή της επίθεσης, με τον Καρλίτος Λόπεθ να παίρνει τη θέση του λαβωμένου Φώτη Ιωαννίδη (ο οποίος πάντως αναμένεται να είναι έτοιμος ως τον τελικό), ενώ τις υπόλοιπες θέσεις στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρουν οι Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Γιάννης Κώτσιρας, Μπαρτ Σένκεφελντ, Λούκας Βιγιαφάνιες, Σεμπαστιάν Παλάσιος και Αϊτόρ.

Η αποστολή των πράσινων

Την 23μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (14/5) αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα συγκροτούν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Βιτάλ και Βαγιαννίδης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ