ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει στην Τρίπολη άλλον έναν "εξορκισμό" και την επιστροφή στην κορυφή

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει στην Τρίπολη άλλον έναν "εξορκισμό" και την επιστροφή στην κορυφή
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θα ψάξει απόψε (30/1) την πρώτη του νίκη στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα (21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) έπειτα από 6 χρόνια, θέλοντας να κάνει ακόμα έναν... εξορκισμό. Τα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το παιχνίδι.

Ναι, είναι το αποψινό (30/1, 21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα το πιο σημαντικό (μέχρι το επόμενο check-point) για τον Παναθηναϊκό στην εφετινή σεζόν στην Stoiximan Super League. Διότι υπάρχει ένα διαφορετικό "πακέτο" συνθηκών και δεδομένων σε σχέση με τις προηγούμενες εξορμήσεις των "πράσινων" στην περιφέρεια, όπου μετρούν φέτος το απόλυτο των νικών (6 νίκες στο πρωτάθλημα σε Ηράκλειο, Λαμία, Βόλο, Αγρίνιο, Λιβαδειά, Ιωάννινα κι άλλη μία στο Κύπελλο στο "Πανθεσσαλικό"):

1. Ο Παναθηναϊκός παίζει σε μία άκρως... αφιλόξενη για τον ίδιο έδρα, στην οποία δεν έχει νικήσει για το πρωτάθλημα από τις 18 Φεβρουαρίου του 2017 (5-0). Κοινώς μία εξαετία, μέσα στην οποία έχει "γράψει" 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

2. Έχει ξανά σημαντικές απουσίες στα μετόπισθεν, όπου ο Μάγκνουσον έμεινε έξω για έκτο σερί ματς λόγω της θλάσης στη γάμπα και η παρουσία του Πούγγουρα είναι οριακή, λόγω των λιγοστών προπονήσεών του τις τελευταίες ημέρες σε φουλ ένταση. Είναι ωστόσο, πολύ πιο "γεμάτος" πλέον σε επιλογές μεσοεπιθετικά με την παρουσία των Ντάνιελ Μαντσίνι και Λάζλο Κλεϊνχέισλερ στο αγωνιστικό πλάνο.

3. Για πρώτη φορά έπειτα από 20 αγωνιστικές πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός είδε από χθες (29/1) αντίπαλο (ΑΕΚ) να τον προσπερνάει στη βαθμολογία (με αγώνα περισσότερο). Δεδομένο που αυξάνει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για το διπλό και δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο χαρακτήρα "must win" στον συγκεκριμένο αγώνα για τους "πράσινους".

Το απόλυτο και οι τρεις παραδόσεις που "έσπασαν"

Απ’ την άλλη, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός – αρά τα ουκ ολίγα "θέματα" που έχει βγάλει αυτό το μήνα, έχει να αντιπαρατάξει δύο πολύ σημαντικά δικά του δεδομένα: Για πρώτη φορά από το 2000 έχει (μέχρι στιγμής) απόλυτο νικών στις έδρες των ομάδων της περιφέρειας. Αυτό που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε τη Νο1 "πληγή" του, φέτος είναι το μεγάλο πλεονέκτημά του κι αυτό που τον έφερε την κορυφή και σε ρόλο διεκδικητή του τίτλου μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

Δεύτερον, ειδικά την εφετινή σεζόν, οι "πράσινοι" και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν καταφέρει να "ξορκίσουν" όλες τις σε βάρος τους αγωνιστικές "παραδόσεις". Νίκησαν στην Κρήτη τον ΟΦΗ μετά από 7,5 χρόνια, τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον α’ γύρο μετά από 5,5 χρόνια (και το διπλό με το γκολ του Μολίνς στο 95’), πέρασαν κι απ’ τους "Ζωσιμάδες" με διπλό έπειτα από 7 χρόνια... φαγούρας.

Κι απόψε (30/1) θα πάνε στην Τρίπολη για άλλον έναν "εξορκισμό", προκειμένου να επιστρέψουν στην κορυφή και να ξαναρίξουν το... μπαλάκι της πίεσης προς τους ανταγωνιστές τους, οι οποίοι κάλυψαν από τα δικά του λάθη τη διαφορά που είχε χτιστεί στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου.

Η ενδεκάδα εξαρτάται από την αμυντική γραμμή

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Γιοβάνοβιτς έχει στο μυαλό του κάποιες αλλαγές, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το "ντόμινο" στην άμυνα και το βαθμό ετοιμότητας του Αχιλλέα Πούγγουρα. Αν ο Μακεδόνας στόπερ κριθεί 100% ετοιμοπόλεμος, θα είναι ο παρτενέρ του Μπαρτ Σένκεφελντ στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας, με τον Γιώργο Βαγιαννίδη δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά να συμπληρώνουν την τετράδα μπροστά από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Σ’ αυτή την περίπτωση ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα είναι ο παρτενέρ του Ρουμπέν Πέρεθ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος δεξιά, τον Μπερνάρ σε πιο επιτελικό ρόλο, έναν εκ των Άντραζ Σπόραρ ή Φώτη Ιωαννίδη στην κορυφή και πιθανότατα τον νεοαποκτηθέντα Ντάνιελ Μαντσίνι βασικό στ’ αριστερά.

Αν τώρα δεν ξεκινήσει ο Πούγγουρας, θα οπισθοχωρήσει στα μετόπισθεν ο Κουρμπέλης και θα παίξει δίπλα στον Ρουμπέν ένας εκ των Τσέριν ή Τσόκαϊ. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πάει ο Γιοβάνοβιτς σε πιο σφικτό σχήμα, με τον Τσέριν στην ενδεκάδα αντί του Μαντσίνι (4-3-3) και τον Μπερνάρ αριστερά, όμως είναι ξεκάθαρο πως με τον Βραζιλιάνο στα "φτερά", ο Παναθηναϊκός υστερεί σημαντικά στη δημιουργία σε σχέση με την παρουσία του στον άξονα.

Εκτός έχει μείνει ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς λόγω των ενοχλήσεων στο γαστροκνήμιο και ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος αρχίζει να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του, μετά τον τραυματισμό που υπέστη στον αγώνα με την ΑΕΚ στην "OPAP Arena" στις 8 Ιανουαρίου.

Η αποστολή των «πρασίνων» για την Τρίπολη απαρτίζεται από τους Λοντίγκιν, Χριστογεώργο, Μπρινιόλι, Βαγιαννίδη, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούχατς, Σάντσες, Κώτσιρα, Σάρλια, Πούγγουρα, Ρουμπέν, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλη, Παλάσιος, Σαβιέρ, Ιωαννίδη, Σπόραρ και Καμπετσή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ