ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημά του με τη Λαμία κι αυτή τη φορά ψάχνει πολύ καλύτερο "βαθμό" στο κυνήγι του τίτλου

Ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημά του με τη Λαμία κι αυτή τη φορά ψάχνει πολύ καλύτερο "βαθμό" στο κυνήγι του τίτλου
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει διάθεση για "δώρα" στο σημερινό (14/4, 17:00, COSMOTESPORTS 1HD, LiveSPORT24) παιχνίδι με τη Λαμία στη Λεωφόρο, ψάχνοντας την τρίτη σερί νίκη του που θα τον φέρει πάνω απ’ τον ΠΑΟΚ και θα μεταφέρει έξτρα πίεση στην ΑΕΚ

Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, τρεις μέρες μετά το μεγάλο διπλό του "τριφυλλιού" στην Τούμπα (0-1), που αποτέλεσε και το "κλειδί" για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, η Λαμία "ξύπνησε" στον Παναθηναϊκό ένα κακό "όνειρο" που είχε μπει στο... ντουλάπι για 7 σερί παιχνίδια. Κι οδήγησε τους "πράσινους" στο ισόπαλο 2-2 στη Λεωφόρο και σε μία "γκέλα" (πρώτη μετά απ’ το 0-0 της 30ής Ιανουαρίου 2021), που την βρήκαν... μπροστά τους.

Ήταν η απαρχή μίας σειράς οδυνηρών ισοπαλιών στο φίνις της κανονικής περιόδου (τρεις στα τελευταία 4 ματς), που έφεραν τον Παναθηναϊκό σε μειονεκτική θέση και στο κυνήγι απ’ το -4 στην εκκίνηση των playoffs, αντί να μπει με πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού του.

Από τότε ο Παναθηναϊκός μπήκε σε μία διαρκή πίεση αγώνα με τον αγώνα, ανταπεξήλθε μετά την εντός έδρας ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ στη 2η αγωνιστική των playoffs, έκανε το "2Χ2" στους "τελικούς" με την ΑΕΚ και τον Άρη και τώρα καλείται να συνεχίσει το σερί του στα δύο κολλητά παιχνίδια απέναντι στη Λαμία κάνοντας το... αυτονόητο των 6 βαθμών, για να πάει για τον επόμενο "τελικό" με την ΑΕΚ στην OPAP Arena στις 24 Απριλίου.

Είναι ξεκάθαρο κι απ’ τις δηλώσεις που έγιναν απ’ τον Φατίχ Τερίμ, αλλά και τους Σεμπαστιάν Παλάσιος και Μπένιαμιν Βέρμπιτς πως άπαντες στον Παναθηναϊκός έχουν λάβει πολύ σοβαρά το προ διμήνου "πάθημα" με τη Λαμία και θέλουν να πάρουν πολύ υψηλότερο βαθμό στο σημερινό (14/4, 17:00, COSMOTESPORTS 1HD, LiveSPORT24) παιχνίδι με τους "κυανόλευκους" στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs.

Ψάχνοντας μία νίκη που (εφόσον επιτευχθεί) θα τους φέρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, θα τους δώσει την ευκαιρία να προσπεράσουν τον ΠΑΟΚ που δεν έχει αγώνα και θα παίξει το δικό του ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την 1η Μαΐου και παράλληλα, θα αυξήσει την πίεση και προς την ΑΕΚ που υποδέχεται τον Άρη στις 20:30.

Τα δύο σενάρια για την ενδεκάδα

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό πλάνο, ο Τερίμ έχει κρατήσει αυτή τη φορά αρκετά κλειστά τα χαρτιά του γύρω απ’ την ενδεκάδα. Τα δε σενάρια που υπάρχουν, με βάση τις πολλές δοκιμές που έγιναν σε τακτική και στατικές φάσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, είναι δύο:

-Είτε θα διατηρήσει ως έχει την ενδεκάδα που ξεκίνησε (και) στο "Βικελίδης" την περασμένη Κυριακή (7/4), ήτοι τους Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδη, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος, Μπακασέτα, Μπερνάρ και Ιωαννίδη.

-Είτε θα πάει σε ένα σχήμα με δύο φορ, δηλαδή 4-4-2 σε ρόμβο με τον Αράο στο "6", τους Μπακασέτα-Τσέριν εσωτερικούς χαφ και τον Μπερνάρ στο "10" πίσω απ’ τους Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Ζήτησε μία "δυνατή" εκκίνηση

Ανεξάρτητα πάντως απ’ τα πρόσωπα ή τη διάταξη, αυτό που έχει ζητήσει ο Τερίμ και οι συνεργάτες του είναι μία δυνατή εκκίνηση, προκειμένου να γίνει ο Παναθηναϊκός "αφεντικό" στο ματς απ’ τα πρώτα λεπτά, με δεδομένη προσοχή στις γρήγορες μεταβάσεις της Λαμίας, όποτε χάνεται η μπάλα, προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν στο προ διμήνου ματς.

Στη χθεσινή (13/4) προπόνηση, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επεφύλασσε ορισμένες εκπλήξεις ως προς την αποστολή, καθώς έμειναν εκτός για αγωνιστικούς λόγους οι Ρουμπέν Πέρεθ και Ντάνιελ Μαντσίνι. Εκτός έμεινε ακόμη κι ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς ο οποίος δεν προπονήθηκε καθόλου κι έμεινε σπίτι του λόγω ίωσης, ενώ ο Μπαρτ Σένκεφελντ ακολούθησε ξανά ατομικό πρόγραμμα.

Η αποστολή και οι "εκτός"

Ο Ολλανδός στόπερ, μαζί με τους Αϊτόρ και Βίτορ Ούγκο "κόπηκαν" ξανά απ' την αποστολή των "πράσινων" (είναι φανερό πως δεν υπολογίζονται σ' αυτή τη φάση απ’ τον Τούρκο τεχνικό) μαζί με τους μόνιμους απόντες Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον, ενώ στον αντίποδα επέστρεψε μετά από τέσσερα ματς ο Ζέκα Γκονσάλβες, αλλά κι ο Άλεξ Γερεμέγεφ.

Την 21μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το σημερινό (14/4, 17:00) αγώνα με τη Λαμία συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Γεντβάι, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς και Ακαϊντίν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ