ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πάει αποφασισμένος για μία παρτίδα τίτλου στην OPAP Arena: Το πλάνο νίκης του Τερίμ

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης EUROKINISSI SPORTS

Με πίστη και πολύ καλή ψυχολογία, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να τα δώσει όλα στον αποψινό (24/4, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD, MATCH CENTER SPORT24) "τελικό" με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Την τελευταία στιγμή η απόφαση του Τερίμ για τον Μπερνάρ που αναμένεται να ακολουθήσει την αποστολή στο γήπεδο

Τα σπουδαίο σερί 4 νικών -με πολύ καλές και πειστικές εμφανίσεις- που έχτισε ο Παναθηναϊκός μετά την εντός έδρας ήττα του απ’ τον ΠΑΟΚ το βράδυ της 31ης Μαρτίου, του επανέφερε την ελπίδα και του έδωσε ξανά το δικαίωμα να διεκδικήσει τον εφετινό τίτλο της Stoiximan Super League.

Κι απόψε (24/4, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD και MATCH CENTER SPORT24) πάει απόλυτα αποφασισμένος στην OPAP Arena, για να παίξει μία... παρτίδα τίτλου απέναντι στην ΑΕΚ, σε ένα απ’ τα σπουδαιότερα παιχνίδια της Λίγκας τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Με πολύ καλή ψυχολογία, ενότητα και πίστη που φροντίζει να τη μεταδίδει, να την ανανεώνει και να τη "φουντώνει" διαρκώς στα αποδυτήρια ο Φατίχ Τερίμ, οι "πράσινοι" θέλουν να κυνηγήσουν με όλες τις δυνάμεις τους απόψε (24/4) ένα μεγάλο διπλό.

Ήδη απ’ την 4η θέση στην εκκίνηση των playoffs, έχουν ανέβει στη 2η (ανεξαρτήτως του εξ αναβολής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) κι απ’ το -6 στο οποίο βρέθηκαν στις 31 Μαρτίου μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είναι μόλις ένα βήμα πίσω απ’ την ΑΕΚ, πατώντας πλέον στην 7η αγωνιστική της συναρπαστικής, εφετινής σειράς των ελληνικών playoffs.

Ο Τερίμ δούλεψε κυρίως στην προπόνηση της Τρίτης (23/4) κάποια πράγματα κάνω στην κυκλοφορία και στα τελειώματα των φάσεων. Σε κάθε περίπτωση, το αγωνιστικό μοντέλο των "πράσινων" δεν θα αλλάξει σε πολλά πράγματα, απ’ την στιγμή που έχει βρει σταθερές και ισορροπία εδώ και 3,5 εβδομάδες.

Η όλη εσωτερική κουβέντα γύρω απ’ το αποψινό παιχνίδι με την ΑΕΚ περιστράφηκε (και θα περιστραφεί και σήμερα το μεσημέρι) πάνω στην ανάλυση των "κιτρινόμαυρων", σε μικρές λεπτομέρειες κι αγωνιστικές πινελιές, επιθετικά κι αμυντικά. Και βεβαίως στο Νο1 ζήτημα εντός της ομάδας απ’ το απόγευμα της Κυριακής (21/4) και την έξοδο του Μπερνάρ Ντουάρτε στο 21ο λεπτό του αγώνα με τη Λαμία με ενόχληση στους οπίσθιους μηριαίους μύες.

Το "με Μπερνάρ" ή "χωρίς Μπερνάρ"

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά επί των ημερών του στον πάγκο της ομάδας, δεν ανακοίνωσε αποστολή χθες το απόγευμα για το αποψινό παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει με... κρυφτό, ούτε με το στοιχείο του αιφνιδιασμού, αλλά με το βαθμό ετοιμότητας του Βραζιλιάνου "μάγου". Το "με Μπερνάρ" ή "χωρίς Μπερνάρ" που επηρεάζει και το πλάνο της ενδεκάδας και τον τρόπο προσέγγισης της ομάδας στην αποψινή μάχη.

Ο Τερίμ θέλει να περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον 32χρονο μεσοεπιθετικό και γι’ αυτό η αποστολή θα γνωστοποιηθεί το μεσημέρι στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει η ομάδα, λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Και πιθανότατα θα περιλαμβάνει 21 παίκτες, αφού είναι πολύ πιθανό ο "Μπέρνι" να πάει κανονικά στην OPAP Arena κι ακόμη και να δοκιμάσει το πόδι του και τον βαθμό ετοιμότητάς του.

Η θλάση αποφεύχθηκε χάρις στη δική του προσοχή, αλλά και των μελών του ιατρικού τιμ. Όμως επειδή ακριβώς το συγκεκριμένο σημείο στους οπίσθιους μηριαίους είναι πολύ "ύπουλο", ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος για την όποια απόφαση πάρει. Και γι’ αυτό μπορεί να περιμένει ακόμη και μέχρι την προθέρμανση. Εκτός αν στο "τσεκ" που θα γίνει σήμερα (24/4) το μεσημέρι, διαπιστωθεί πως το ρίσκο θα είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Μία θέση ανάμεσα σε Βέρμπιτς-Λημνιό

Εάν ο Μπερνάρ παίξει, τα δεδομένα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς κι ο Δημήτρης Λημνιός θα διεκδικήσουν τη θέση στη δεξιά πλευρά της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Εάν ο "Μπέρνι" δεν ξεκινήσει, ο Σλοβένος θα πάει αριστερά κι ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ στα δεξιά.

Η έτερη αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το προ τριημέρου παιχνίδι στη Λαμία, αφορά την επιστροφή του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι κάτω απ’ τα "πράσινα" γκολπόστ, ενώ οι υπόλοιπες 8 θέσεις είναι λίγο-πολύ "κλειδωμένες" στα πρόσωπα των Γιάννη Κώτσιρα, Σαμέτ Ακαϊντίν, Τιν Γεντβάι, Χουάνκαρ, Γουίλιαν Αράο, Άνταμ Τσέριν, Τάσου Μπακασέτα και Φώτη Ιωαννίδη.

Εκτός θα μείνει δεδομένα ο Μπαρτ Σένκεφελντ που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα κι από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι θα γίνουν γνωστοί λίγες ώρες πριν απ’ τη σέντρα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ