ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για μεταγραφές: Σε πρώτο πλάνο ο Κλάινχαϊσλερ

Ο Λάζλο Κλάινχαϊλσερ
Ο Λάζλο Κλάινχαϊλσερ GEORGES GOBET/AFP

Ο Παναθηναϊκός φουλάρει τη μεταγραφική του ενίσχυση. Μετά την απόσυρσή του από την υπόθεση Αντούνα πάει γι άλλα, ενώ έχει αρχίσει να δρομολογεί τις εξελίξεις και στο θέμα του δημιουργικού μέσου, με τον Λάζλο Κλάινσχαϊσλερ.

Μεταγραφική ενίσχυση ήθελε ούτως ή άλλως ο Παναθηναϊκός και πριν απ’ το παιχνίδι με την ΑΕΚ και την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα, που οδήγησε τη μείωση της διαφοράς στους τέσσερις βαθμούς απ’ τους "κιτρινόμαυρους" και στους 7 απ’ τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Το βασικό ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση ήταν πάντα ο χρόνος. Το πότε θα έρθουν, δεδομένου ότι πλέον η απουσία του Αϊτόρ φαίνεται ολοένα και περισσότερο κι αρχίζει να "κοστίζει" και ο μαραθώνιος του πρωταθλητισμού απαιτεί επιπλέον, ποιοτικές επιλογές.

Για το βαθμό της ενίσχυσης -όσο κι αν όπως λένε οι μεταγραφές είναι ενίοτε και "λαχεία"- υπήρχε εξαρχής η πεποίθηση πως θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει.

Η ευστοχία του Γιοβάνοβιτς και του επιτελείου του στις επιλογές άλλωστε, θυμίζουν ποσοστά... Διαμαντίδη στις βολές, ενώ υπήρχε (και υπάρχει) η δεδομένη βούληση απ’ την πλευρά της ιδιοκτησίας (στο πλαίσιο της συνολικής αλλαγής στάσης σε όλα τα επίπεδα εδώ και μία διετία) να δοθούν όσα χρήματα χρειάζονται, όπως έγινε και το περασμένο καλοκαίρι. Το θέμα λοιπόν ήταν ο χρόνος, διότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δημιουργούν επιπλέον πίεση...

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην συνεχίσει άλλο το ατελείωτο "μπρος-πίσω" της Κρουζ Αζούλ στο θέμα του Ούριελ Αντούνα που έφτασε και τους "πράσινους" και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή στo... αμήν. Με τον Μεξικανό εξτρέμ να ανεβάζει το βράδυ της Δευτέρας ένα διαφορετικό μήνυμα που έδειξε την έντονη δυσαρέσκειά του προς τη διοίκηση της Κρουζ Αζούλ.

"Το έκαναν. Τελικά το έσπασαν. Τελικά νίκησαν. Κατέστρεψαν κάποιον, κάποιον που ήταν πάντα χαρούμενος, που πάντα χαμογελούσε. Κάποιος που δεν του άξιζε το μίσος. Κάποιος που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να διασκεδάσει το κοινό του. Κάποιος που αγάπησε με όλη του την καρδιά. Κάποιος που ήξερε πώς να παραμείνει δυνατός. Τον πλήγωσες, του πήρες την ευτυχία", έγραψε ο Αντούνα, λίγες ώρες αφότου οριστικοποιήθηκε η απόσυρση του Παναθηναϊκού απ’ την υπόθεση.

Και οι "πράσινοι" πάνε πλέον για άλλα. Και για έναν εξτρέμ αντίστοιχου επιπέδου, παίκτη "πρώτης γραμμής" για να καλυφθεί το -τεράστιο η αλήθεια είναι- κενό του Αϊτόρ.

Ο Κλάινχαϊσλερ σε πρώτο πλάνο

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να δρομολογεί τις εξελίξεις και στο θέμα του δημιουργικού μέσου, με τον 44 φορές διεθνή Ούγγρο χαφ, Λάζλο Κλάινχαϊσλερ (έναν πραγματικά πολύ ποιοτικό μέσο) να έχει έρθει σε πρώτο πλάνο.

Επί μέρες ο κροατικός Τύπος είχε σερί δημοσιευμάτων περί προχωρημένου ενδιαφέροντος της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και της Χάιντουκ για τον Κλάινχαϊσλερ, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Η διοίκηση της Όσιγιεκ (3η στην κροατική Λίγκα), ωστόσο δεν θέλει να τον πουλήσει σε ανταγωνιστικές ομάδες και η... λύση για τους ίδιους έρχεται από τον Παναθηναϊκό.

Με τα ΜΜΕ της Κροατίας να επισημαίνουν πως το όλο θέμα έχει μπει πλέον σε (πολύ) προχωρημένο στάδιο. Κάτι που επιβεβαιώνεται εν πολλοίς και απ’ τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της Όσιγιεκ, Ίβιτσα Κουλέσεβιτς στην "Glas Slavonia".

"Ο Λάζλο αναρρώνει ακόμα από μία ίωση (γαστρεντερίτιδα), εξαιτίας της οποίας δεν ταξίδεψε στο Ούμαγκ (μέρος που πραγματοποιεί η κροατική ομάδα τη χειμερινή προετοιμασία της).

Έχει άδεια από εμάς να απουσιάσει μέχρι την Τρίτη (σ.σ. 10/1). Ωστόσο, υπάρχουν πραγματικές πιθανότητες να μην έρθει καν στην προετοιμασία, γιατί οι διαπραγματεύσεις με έναν ξένο σύλλογο για τη μεταγραφή του είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο, οπότε ελπίζω ότι τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί" τόνισε το στέλεχος της Όσιγιεκ και πρόσθεσε πως:

"Είναι γνωστό ότι έχουμε ορισμένους οικονομικούς στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Οπότε μπορώ μόνο να πω ότι θα λάβουμε κάποια αποζημίωση για τον Λάζλο, εάν η όλη συμφωνία υλοποιηθεί. Το σημαντικό είναι ότι αυτή η επιλογή που εμφανίστηκε είναι αποδεκτή κι από τον Κλάινχαϊσλερ".

Η τίμια στάση της Όσιγιεκ και οι 500.000 ευρώ

Ο Κουλέσεβιτς, ρωτήθηκε εκ νέου για την υπόθεση αργά το βράδυ της Δευτέρας (9/1), όταν πλέον κατακλύστηκε όλος ο κροατικός Τύπος από τις πληροφορίες πως η ενδιαφερόμενη ομάδα με την οποία μιλάει η Όσιγιεκ είναι ο Παναθηναϊκός. Κι εκεί έκανε ντρίμπλα προς τους Κροάτες ρεπόρτερ.

"Έχουμε εσωτερική συμφωνία με τους συλλόγους με τους οποίους συνομιλούμε και μας στέλνουν προσφορές, πως δεν θα διαρρεύσουμε και δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ τα ονόματά τους ως μοχλούς πίεσης και προώθησης των επαφών. Θα ήταν λάθος από μέρους μας να βγούμε με τους αριθμούς και τα ονόματα των συλλόγων...".

Στην Κροατία αναφέρουν ήδη πως οι συζητήσεις ανάμεσα στους "πράσινους" και την Όσιγιεκ επικεντρώνονται σε ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ για την –εδώ και τώρα- μεταγραφή του παίκτη, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι ελεύθερος εφόσον το επιθυμεί, να υπογράψει από τώρα σε άλλη ομάδα για το καλοκαίρι, έχοντας αρνηθεί δύο φορές τις προτάσεις επέκτασης του συμβολαίου του που του έγιναν από τον Σεπτέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του Κλάινχαϊσλερ, αλλά και γενικά του δημιουργικού χαφ δεν θα αργήσει να ξεκαθαρίσει...

Όπως αντίστοιχα δεν θα αργήσουν για πολύ ακόμα και οι υπόλοιπες μεταγραφές. Κι αυτή του βασικού εξτρέμ, αλλά και του δεύτερου ακραίου μεσοεπιθετικού που είναι διατεθειμένοι να αποκτήσουν στο χειμερινό "παράθυρο" οι "πράσινοι", ως back-up πίσω απ’ τον Παλάσιος. Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί με γνώμονα πάντα, την ποιοτική ενίσχυση του υπάρχοντος δυναμικού και το "κούμπωμα" πάνω σ’ αυτό που παίζει και ψάχνει η ομάδα, οι επαφές είναι σε πλήρη εξέλιξη κι ο καιρός γαρ εγγύς...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ