ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Ο Π. Βασιλακόπουλος στο SPORT 24

Ο Π. Βασιλακόπουλος στο SPORT 24
ΕΠΣΑ

Ο προπονητής της Λαύρας μιλά στο SPORT 24 για την άνοδο της Λάυρας από Μάρτιο μήνα

Προπονητής με πτυχίο ΤΕΦΑΑ (από τους λίγους που συναντάμε), γεννημένος το 1967, ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να μπει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του. Τη Γυμναστική Ακαδημία την τελείωσε το 1992, αλλά ασκεί καθήκοντα προπονητή...
"Eίμαι προπονητής από το 1988", ενημερώνει το SPORT 24, δηλαδή από τα 21 του χρόνια έχει φάει τα γήπεδα και τους πάγκους με το κουτάλι. Μάλιστα δε δίστασε να αναλάβει και τον περίεργο ρόλο του παίκτη-προπονητή σε πολύ μικρή ηλικία και μάλιστα με επιτυχία.

Η πρώτη άνοδος

Το 1994 σε ηλικία 27 ετών είναι προπονητής του Πολυκράτη Σάμου που αγωνίζεται στο Α' τοπικό. Όχι για πολύ.
"Πρώτη μου άνοδος ήταν με τον Πολυκράτη Σάμου το 1994, όπου ήμουν παίκτης-προπονητής. Καταφέραμε τότε από Α' τοπικό να πάμε Δ' Εθνική!"


Την δεκαετία 1994-2004 δεν σημειώνει κάποια σημαντική επιτυχία, διότι πέρα από το μικρόβιο του προπονητή, έχει και το μικρόβιο του ποδοσφαιριστή. Παράλληλα προτιμούσε να ασχολείται με τμήματα υποδομής.

Η δεύτερη άνοδος
Η δεύτερη άνοδος ήρθε με συγκλονιστικό τρόπο και μάλιστα χωρίς να αποτελεί αυτοσκοπό. Ήταν το 2004 όταν γίνεται προπονητής του Άρη Βούλας και αναλαμβάνει να φτιάξει μια νεανική ομάδα που θα πλαισίωνε δυο-τρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Η άνοδος από τη Β' Κατηγορία της ΕΠΣΑΝΑ στην Α' ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική, ως επιστέγσμα των κόπων και της φιλοδοξίας του κύριου Βασιλακόπουλου.

Η τρίτη άνοδος
Αποδεικνύοντας ότι του αρέσουν τα δύσκολα, δε δίστασε το καλοκαίρι του 2006 να αναλάβει τη Λαύρα Αργυρούπολης στη Γ' ΕΠΣΑ και να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς ξανά στη Β'. Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος η Λαύρα έχει ανέβει και μαθηματικά. Ασφαλώς η άνοδος ήταν εξασφαλισμένη εδώ και καιρό.

"Εντάξει μπορεί να έχουμε ανέβει, αλλά έχουμε κίνητρο. Θέλουμε το πρωτάθλημα, θα είναι κρίμα να μην το πάρουμε από τη στιγμή που είμαστε πρώτοι από την τρίτη αγωνιστική."



Οι δυσκολίες στη Γ' είναι πολλές. Ο Παντελής Βασιλακόπουλος εξηγεί γιατί.
"Είμαστε σε ένα πρωτάθλημα με μόλις δώδεκα ομάδες, δηλαδή 22 αγώνες. Είναι πολύ λίγοι αυτοί οι αγώνες και πρέπει η προπόνηση να είναι προσαρμοσμένη σε αυτές τις συνθήκες. Είναι πολύ κουραστικό ψυχολογικά να περνάνε δύο και τρεις εβδομάδες χωρίς να αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές.



Και μετά γίνεται δύσκολο και το έργο του προπονητή που πρέπει να κρατά σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του. Εμείς ευτυχώς μαζευόμαστε και είναι καλύτερα τα πράγματα από άλλες ομάδες, Όταν είσαι μπροστά, το κλίμα στην ομάδα είναι καλό και όλοι, θέλοντας να πάιξουν, έχουν κινητρο."



Τα σχέδια του για το μέλλον
"Προτιμώ να δουλεύω σε ομάδες με οργάνωση και στόχους. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ καλά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είμαι και τη νέα χρονιά στη Λαύρα."



Εμείς δε μπορούμε παρά να του ευχηθούμε και σ'ανώτερα και με πολλές ανόδους!!!



















TAGS ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ