ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο Οζέγκοβιτς "κοντράρει" τον Ελ Κααμπί και κρατάει όρθια την Κηφισιά στη μάχη της παραμονής

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - EUROKINISSI SPORTS

Ο Οζέγκοβιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο σπουδαίο διπλό της Κηφισιάς στην Τρίπολη, "κοντράρει" τον Ελ Κααμπί στον πίνακα των σκόρερ και φουλάρει για career high.

Η Κηφισιά συνεχίζει τη μάχη της για την παραμονή στην Stoiximan Super League. Το Σάββατο (6/4) η ομάδα των Βορείων Προαστίων πήρε σπουδαίο διπλό στην Τρίπολη, επικρατώντας 2-1 του Αστέρα στην 3η αγωνιστική των playouts.

Κάπως έτσι, η Κηφισιά πέρασε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και το παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό το ερχόμενο Σάββατο (13/4, 20:00) έχει χαρακτήρα "τελικού" για τις δύο ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους.

"Ήρωας" για την ομάδα των Βορείων Προαστίων στην ανατροπή του "Θ. Κολοκοτρώνης" ήταν ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς. Ο Σέρβος στράικερ ισοφάρισε στο 66ο λεπτό και τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε στην ομάδα του το τρίποντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο Οζέγκοβιτς "κοντράρει" τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στη "μάχη" του κορυφαίου σκόρερ της Stoiximan Super League.

Οι πρώτοι σκόρερ της Stoiximan Super League
Οι πρώτοι σκόρερ της Stoiximan Super League

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος στράικερ έχει πετύχει 15 γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα, όσα και ο Λορέν Μορόν, με τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές να βρίσκονται δύο τέρματα πίσω από τον Μαροκινό επιθετικό του Ολυμπιακού.

Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως ο Οζέγκοβιτς θα έχει και ένα μειονέκτημα σε αυτή τη "μάχη", καθώς τα playoffs έχουν τρεις αγωνιστικές περισσότερες απ' ότι τα playouts.

Μάλιστα, στο top-10 των σκόρερ, ο Σέρβος επιθετικός είναι μόλις ο δεύτερος που "εκπροσωπεί" τα playouts, με τον έτερο ποδοσφαιριστή να είναι ο Μιριτέλο του Αστέρα με 13 γκολ.

Αυτό είναι το shot map του Οζέγκοβιτς

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλα τα γκολ, τις τελικές και τα xGoals του Όγκνιεν Οζέγκοβιτς στη φετινή σεζόν της Stoiximan Super League.

Οι τελικές και τα xGoals του Όγκιεν Οζέγκοβιτς στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Όγκιεν Οζέγκοβιτς στη Stoiximan Super League

Ο Σέρβος επιθετικός έχει συνολικά 64 τελικές, οι οποίες "αξίζουν" 14.6xG. Είναι "φωτιά" μέσα στην περιοχή, ενώ δοκιμάζει αρκετές φορές το πόδι του έξω από το "κουτί", απ' όπου έχει πετύχει και ένα γκολ.

Χωρίς να υπολογίζουμε τα έξι πέναλτι που έχει εκτελέσει (σκόραρε πέντε φορές από την άσπρη βούλα), ο Οζέγκοβιτς έχει 9.87xG, ενώ είναι ιδιαίτερα απειλητικός με 0.17xG ανά τελική.

Με το βλέμμα στο career high

Από άποψη σκοραρίσματος ο Οζέγκοβιτς διανύει από τις καλύτερες σεζόν ενόψει της καριέρας του και στοχεύει ακόμη και σε career high, κάτι που μπορεί να πετύχει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Κηφισιάς στα playouts.

Η καλύτερη σεζόν του Σέρβου στράικερ ήταν το 2016/2017, όταν με τη φανέλα της Τσουκαρίτσκι είχε πετύχει 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα 16 από αυτά ήταν στο πρωτάθλημα Σερβίας.

Άρα, απέναντι στον Παναιτωλικό ο Οζέγκοβιτς μπορεί να ισοφαρίσει ή και να περάσει το ρεκόρ του σε γκολ στο πρωτάθλημα σε μία σεζόν. Ένα επιπλέον κίνητρο για τον 29χρονο επιθετικό.

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ