THE SPORTS ECONOMIST

Ο Ολυμπιακός δεν συζήτησε κρούση της Λειψίας για τον Αγκιμπού Καμαρά

Ο Αγκιμπού Καμαρά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ
Ο Αγκιμπού Καμαρά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ INTIME

Την πόρτα του Ολυμπιακού χτύπησε προ ημερών η Λειψία, ρωτώντας για τον Αγκιμπού Καμαρά, με τους "ερυθρόλευκους" να μην αφήνουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, ξεκαθαρίζοντας πως το μίνιμουμ των απαιτήσεων τους για τον Αφρικανό μέσο είναι 20 εκατ. ευρώ.

Ο αντίκτυπος που είχαν οι εμφανίσεις του Αγκιμπού Καμαρά στην παρθενική του σεζόν στον Ολυμπιακό (και ουσιαστικά παρθενική της επαγγελματικής του καριέρας), έστω και στο πρώτο μισό της, προφανής από το τσεκάρισμα που έγινε στον Αφρικανό μέσο από κορυφαία ευρωπαϊκά clubs.

Δυναμική και ταλέντο αναγνωρίστηκαν – ανεξαρτήτως τιμολόγησής τους – και είναι ενδεικτικό πως προ ημερών η Λειψία χτύπησε την πόρτα των πρωταθλητών Ελλάδας, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον της για τον Καμαρά και θέτοντας συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο στο οποίο αυτό θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε ενδεχόμενη διαπραγμάτευση.

Όχι κατ’ ανάγκη για… ίδιον όφελος των "ταύρων" της Bundesliga, αφού ένας ενδεχόμενος δανεισμός του Καμαρά στο… ξαδερφάκι τους (τελούν υπό την ίδια χορηγική, τουλάχιστον, στέγη), την Ζάλτσμπουργκ, θα αποτελούσε μια δυνατή επιλογή. Ειδικά συνυπολογίζοντας το πόσες φορές έχει γίνει στο παρελθόν το συγκεκριμένο δρομολόγιο για διάφορους ποδοσφαιριστές, με τους πρωταθλητές Αυστρίας να λειτουργούν ουσιαστικά ως προθάλαμος για τα κορυφαία ταλέντα που καταλήγουν στη Λειψία.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που συγκεκριμένα για τον Καμαρά είχε πραγματοποιήσει και η Ζάλτσμπουργκ, κατά τη διάρκεια της σεζόν, αυτόνομο και ενδελεχές scouting και μετά την προ ημερών πώληση του Μπρέντεν Ααρονσον στη Λιντς έναντι 32,5 εκατ. ευρώ αναζητεί στην αγορά διάδοχό του Αμερικανού διεθνή μέσου, σε ρόλο δηλαδή και θέση που ταιριάζουν στον χαφ του Ολυμπιακού.

Ανεξαρτήτως όμως τι θα μπορούσε ή τι σκόπευε να κάνει η Λειψία με τον Καμαρά, η υπόθεση δεν προχώρησε περαιτέρω, αφού ο Ολυμπιακό ουσιαστικά δεν συζήτησε καν με τους τέταρτους της Bundesliga, ξεκαθαρίζοντας πως δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από 20 εκατ. ευρώ, ποσό σχεδόν τριπλάσιο δηλαδή του "ταβανιού" που ήταν διατεθειμένη να φτάσει η Λειψία.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ