FOOTBALL ANALYSIS

Ο Ντεσπόντοφ έγινε αναπόσπαστο κομμάτι μιας καλοκουρδισμένης μηχανής

Ο Ντεσπόντοφ έγινε αναπόσπαστο κομμάτι μιας καλοκουρδισμένης μηχανής
INTIME SPORTS

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ πραγματοποίησε στο φινάλε του 2023 την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και έδειξε ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως στο γκρουπ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι εξαιρετικές επιδόσεις του Βούλγαρου μεσοεπιθετικού κόντρα στην Κηφισιά.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε ιδανικά τις υποχρεώσεις του πριν από την ολοκλήρωση του 2023, καθώς πέρασε από την Καισαριανή με total football και εξάρα κόντρα στη νεοφώτιστη Κηφισιά.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου πραγματοποιήσαν την πιο παραγωγική εμφάνισή τους στη φετινή Stoiximan Super League και δεύτερη σε απειλή, καθώς οι 15 τελικές τους είχαν αξία 2.29 xGoals. Η προηγούμενη έγινε προ τριών ημερών στην Τρίπολη, όταν κέρδισε 4-1 τον Αστέρα. Σε εκείνο το παιχνίδι έλαμψε το άστρο του Τόμας Μουργκ. Στην Καισαριανή MVP ήταν ο Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός ήταν ένας εκ των έξι σκόρερ των ασπρόμαυρων και μοίρασε τρεις ασίστ, συνθέτοντας έτσι την πιο γεμάτη εμφάνισή του με τα ασπρόμαυρα. Τάισον και Ζίβκοβιτς έλειψαν από αυτά τα δύο ματς (Αστέρα και Κηφισιά), ωστόσο η απουσία τους δε φάνηκε ποτέ. Και σε αυτό (ειδικά με την Κηφισιά) σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Ντεσπόντοφ.

Οι δύο σπουδαίες επιδόσεις του Ντεσπόντοφ κόντρα στην Κηφισιά

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ χρησιμοποιήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, στη θέση δηλαδή που ο Λουτσέσκου τον χρησιμοποιεί περισσότερο και ο Βούλγαρος υπηρέτησε ξανά τον ρόλο του. Μάλιστα ήταν ο παίκτης που στάθηκε πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο (77) και από τον Μπράντον Τόμας (71), ο οποίος γύρισε αρκετές φορές πιο πίσω στο γήπεδο, όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta Stats/Perform.

Ο Ντεσπόντοφ έγινε αναπόσπαστο κομμάτι μιας καλοκουρδισμένης μηχανής
Το δίκτυο μεταβιβάσεων του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κηφισιά

Ο Λουτσέσκου τον κράτησε σε όλο το ματς και ο Ντεσπόντοφ ολοκλήρωσε το ματς με 58 ενέργειες με την μπάλα. Μάλιστα οι δέκα εξ αυτών ήταν στην περιοχή του Αναγνωστόπουλου. Ήταν οι περισσότερες που έκανε παίκτης του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, πίσω από τις 11 ενέργειες του Τόμας κόντρα στη Λαμία.

Σε μια εξ αυτών των δέκα ενεργειών ο Ντεσπόντοφ σκόραρε με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ. Εκεί που ξεχώρισε κόντρα στην Κηφισιά ήταν στο κομμάτι της δημιουργίας. Δημιούργησε τέσσερις τελικές για τους συμπαίκτες του και οι τρεις μάλιστα έγιναν ασίστ (στα γκολ των Τόμας, Μουργκ και Οζντόεφ).

Ο Ντεσπόντοφ έγινε αναπόσπαστο κομμάτι μιας καλοκουρδισμένης μηχανής
Οι ενέργειες του Κίριλ Ντεσπόντοφ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Παράλληλα είχε τέσσερις πετυχημένες ντρίμπλες μια επίδοση ρεκόρ από παίκτη του ΠΑΟΚ σε ένα 90λεπτο. Όντας ψηλά στον αγωνιστικό χώρο ο Ντεσπόντοφ δεν είχε μεγάλο αριθμό μεταβιβάσεων, αλλά πολύ καλό ποσοστό ευστοχίας με 26/32 εύστοχες πασές.

Ο Βούλγαρος ξεκίνησε ιδανικά στον ΠΑΟΚ, όμως σταδιακά είχε μια μικρή κάμψη, καθώς ο ρόλος του στον Δικέφαλο είναι διαφορετικός με αυτόν που είχε στη Λουντογκόρετς. Πλέον όμως δείχνει ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως, κάτι που φαίνεται από τις εμφανίσεις του αλλά και τις δηλώσεις του.

Η προσθήκη του Ντεσπόντοφ το καλοκαίρι αλλά και η επάνοδος του Μουργκ έδωσε στον Λουτσέσκου τη δυνατότητα να χειριστεί με άνεση το πρωτάθλημα και το Conference League και μάλιστα με επιτυχία, μοιράζοντας τον χρόνο και ανοίγοντας το ροτέισον. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές μπόρεσαν να καλύψουν επάξια το κενό των Ζίβκοβιτς και Τάισον που απουσίασαν από τα τελευταία ματς.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ