ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Νίκος Γαβαλάς στο SPORT24: "Όπως βλέπετε, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα"

Ο Νίκος Γαβαλάς στο SPORT24: "Όπως βλέπετε, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα"

Ο διευθυντής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς μίλησε στο SPORT24 και ανέλυσε την τεράστια επιτυχία της ομάδας Νέων των ερυθρόλευκων με την κατάκτηση του Youth League.

Στιγμές μαγικές, στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην ιστορία. Οι Νέοι του Ολυμπιακού είναι στην κορυφή της Ευρώπης. Διέλυσαν με 3-0 την Μίλαν στο "Κόλοβρεϊ" στη Νιόν και σήκωσαν το τρόπαιο στον ουρανό εν μέσω αποθέωσης και συγκίνησης.

Από κοντά σε αυτή την προσπάθεια ο Νίκος Γαβαλάς. Ο διευθυντής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν όσο λίγοι τον ερυθρόλευκο οργανισμό και είναι εκ των ειδικών να μιλήσουν για αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Έτσι, όταν κόπασαν οι παλμοί και τα φώτα στο "Κόλοβρεϊ" σιγά σιγά έκλειναν, ο Νίκος Γαβαλάς μίλησε στο SPORT24 για την ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού.

Ποια θεωρείτε εσείς ότι είναι τα συστατικά της επιτυχίας των Νέων;

"Σίγουρα είναι μία ιστορική μέρα για όλους μας στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Πιστεύω πως είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς πολλών ετών που γίνεται στο προπονητικό κέντρο στον Ρέντη. Εκεί που ο πρόεδρος μας, Βαγγέλης Μαρινάκης, κάνει διαρκώς κάθε χρόνο σημαντικές επενδύσεις, προκειμένου να έχουμε ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και να μπορούν οι προπονητές της ακαδημίας να προσφέρουν τις γνώσεις τους, αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές του αύριο. Τα αποτελέσματα τα είδατε, τα είδατε από την αρχή της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ιταλίας, τη Λέτσε, στη συνέχεια την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν και έπειτα στα νοκ άουτ, ξανά ιταλική ομάδα την Ίντερ, γαλλική την Λανς και στον προημιτελικό πέτυχε τη μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν στο Μόναχο. Εδώ στο Final Four του Youth League δύο μεγάλες επιτυχίες με κορυφαία το 3-0 επί της Μίλαν. Να πούμε ότι ήταν και η πρώτη συμμετοχή ιταλικής ομάδας στον τελικό του Youth League και για πρώτη φορά ελληνική ομάδα. Είναι ο πρώτος διασυλλογικός τίτλος για τη χώρα μας".

Τι σας είπαν οι άνθρωποι της UEFA γι' αυτή την επιτυχία;

"Αναμφίβολα είχαν εντυπωσιαστεί οι άνθρωποι της UEFA, όχι μόνο για την παρουσία του Ολυμπιακού στον ημιτελικό και τον τελικό, αλλά για την πορεία από την αρχή της διοργάνωσης. Άφησε εκτός ομάδες με παράδοση στις ακαδημίες, όπως η Γαλλία. Ειδικά η Ναντ, είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη παράδοση στα θέματα υποδομής στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Για τον λόγο αυτό μας απένειμαν τα εύσημα, μας έδωσαν πολλές φορές συγχαρητήρια και για τον λόγο αυτό είμαστε περήφανοι όλοι".

Ποια ήταν η στιγμή που πιστέψατε πως ο Ολυμπιακός θα το σηκώσει;

"Μετά την Μπάγερν. Όταν καταφέραμε και επικρατήσαμε μέσα στην Γερμανία, με εντυπωσιακή απόδοση, εκεί πίστεψα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Είναι ένα πολύ δεμένο σύνολο, ο προπονητής μας, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Οι παίκτες είναι εξαιρετικοί, οι περισσότερο είναι από μικρή ηλικία μαζί, έχουν πολλές στενές σχέσεις, ισχυρούς δεσμούς ανάμεσά τους. Βεβαίως είναι και αποτέλεσμα των υπολοίπων ανθρώπων που εργάζονται στον Ρέντη. Θέλω να τονίσουμε πως είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς".

Εάν η κατάκτηση του Youth League είναι μήνυμα και για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

"Όπως λέει ο πρόεδρός μας, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε".

Αυτό είναι δηλαδή το βασικό μότο του Ολυμπιακού;

"Ακριβώς, όπως βλέπετε τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο".

Ένα μήνυμα για τα παιδιά που κυνήγησαν το όνειρο

"Για τα παιδιά που είναι στην ομάδα, έχουν εργαστεί σκληρά για να φτάσουν εδώ, είδα αρκετά παιδιά μετά το τέλος του αγώνα να είναι συγκινημένα, να κλαίνε από χαρά. Αρκετά να μην έχουν συνειδητοποιήσει τι έχουν καταφέρει.

Όλοι μας θα καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συμβεί φέτος από το πρώτο ταξίδι στην Ιταλία, μέχρι σήμερα, έπειτα από πολλά χρόνια και ειδικά όταν αυτά τα παιδιά αποκτήσουν οικογένεια και θα διηγούνται στα παιδιά τους γι' αυτές τις μέρες στην "παγωμένη" Νιόν, με θερμοκρασίες που φτάνουν το μηδέν. Να θυμίσω πως χθες χιόνιζε και την ημέρα που ήρθαμε εδώ.

Θα λένε στα παιδιά τους αυτά που έζησαν και θα τους συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής τους αυτές οι πολύ όμορφες και πολύ δυνατές εμπειρίες".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ