ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Ν. Λαζαρίδης στο SPORT 24

"Πρώτη νίκη και τι νίκη" σχολιάζει στο SPORT 24 ο αρχηγός του Αστέρα, Νίκος Λαζαρίδης

"Πρώτη νίκη και τι νίκη. Αξιζε τον κόπο και ίσως στο φινάλε να μας αποζημιώσει διπλά, χαρίζοντάς μας τη σωτηρία. Σαφώς είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου μέχρι την…επόμενη" λέει στο SPORT 24 ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Λαζαρίδης, που με τους συμπαίκτες του έγιναν ένα κουβάρι στα αποδυτήρια.

Εχοντας ζήσει την άνοδο του Αστέρα Τρίπολης από την Γ’ εθνική μέχρι τη Σούπερ Λίγκα, ο αρχηγός του γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη δυναμική αυτής της ομάδας.

"Δείξαμε από το πρώτο μας κιόλας παιχνίδι στην α’ εθνική ότι έχουμε ποιότητα και παίξαμε καλή μπάλα, αλλά υστερούσαμε στην τελική προσπάθεια. Αυτό πληρώσαμε τόσο στην ήττα μας από τη Λάρισα, όσο και στην ισοπαλία με τον Ηρακλή" συνεχίζει ο έμπειρος μέσος που ήταν από τους κορυφαίους των γηπεδούχων.

Πόσο δύσκολο ήταν αυτό το επίτευγμα; Ο λόγος και πάλι στον αρχηγό του Αστέρα: "Δεν το συζητάμε, είναι μεγάλη υπόθεση να νικάς ένα σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Όμως ειλικρινά μπήκαμε στο γήπεδο με αισιοδοξία και εξαιρετική ψυχολογία από την πρώτη στιγμή. Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο όπου ήμασταν λίγο μουδιασμένοι στη συνέχεια είχαμε πολύ καλή ανάπτυξη.

Πιστεύαμε σε κάτι καλό, ενώ σαφώς είχαμε και το λιγότερο άγχος ως τώρα. Διότι το να χάσεις από ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι κάτι φυσιολογικό. Συνεπώς από τέτοια παιχνίδια μπορείς να βγάλεις μόνο κέρδος. Ακόμα και με ισοπαλία, ή με ήττα αν συνδυαστεί με καλό θέαμα. Εμείς πήραμε ό,τι καλύτερο"

λέει ο Νίκος Λαζαρίδης που δεν διστάζει να παραδεχτεί:

"Μας βοήθησε πολύ ο Παναθηναϊκός ! Εντάξει δεν τους αφήσαμε και εμείς να κάνουν το παιχνίδι τους, αλλά ο τρόπος που έπαιζε ήταν άνορθόδοξος, συνέχεια με γιόμες και άναρχο παιχνίδι. Αυτό έκανε τη δουλειά μας πολύ πιο εύκολη στην άμυνα, όπου καθαρίζαμε γρήγορα τις φάσεις και ρίξαμε το βάρος περισσότερο στο δημιουργικό τομέα.

Είδα τους παίκτες του αντιπάλου μας πολύ εκνευρισμένους σε αρκετά σημεία του αγώνα και ίσως και αυτοί να μην έχουν μπει ακόμα στο κλίμα της ομάδας τους. Θέλουν λίγο χρόνο και είναι λογικό"

.

Τόσα χρόνια η ομάδα παίρνει τον έναν τίτλο μετά τον άλλο και εφέτος ο στόχος είναι και πάλι ο...τίτλος ! "Ναι για μας αν καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία, θα είναι σαν να έχουμε πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα, ίσως μάλιστα το πιο γλυκό. Υπάρχει ακόμα δρόμος, αλλά θέλουμε να κάνουμε και πάλι περήφανους τους φιλάθλους μας. Ο Αστέρας είναι το καμάρι της πόλης και έτσι θέλουμε να παραμείνει".

Η γιορτή των παικτών τέλειωσε ήδη στα αποδυτήρια, αφού τους περιμένει την Πέμπτη ο Μεσσηνιακός για το κύπελλο, αλλά ο στόχος παραμένει ορατός: "Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το υλικό της ομάδας είναι καλό και τώρα έχουμε αρχίσει να παίρνουμε θάρρος γνωρίζοντας σιγά σιγά την κατηγορία. Το μέλλον μας ανήκει" καταλήγει ο 28χρονος μέσος.











TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ