ΑΕΚ

Ο Μπαρμπόζα των… ανατροπών

Ο Μπαρμπόζα των… ανατροπών
Μπαρμπόζα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια ακόμα ανατροπή, αυτή τη φορά όχι στο σκορ, περιμένουν στην ΑΕΚ από τον Μπαρμπόζα, έτσι ώστε να προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με βάση την εικόνα που είχε το γόνατο του Έλντερ Μπαρμπόζα μετά το ματς με την Βέροια, έμοιαζε σχεδόν αδύνατον να είναι έτοιμος ο παίκτης ακόμα και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που είναι στα τέλη Φλεβάρη.

Άλλωστε ο Πορτογάλος εξτρέμ πονούσε πολύ και ήταν σχεδόν αδύνατον ακόμα να πατήσει το πόδι του. Μόλις δέκα μέρες μετά, ο Μπαρμπόζα το «παλεύει» για μια τεράστια ανατροπή.

Έχει ελπίδες και μάλιστα σημαντικές, να προλάβει να είναι εγκαίρως έτοιμος, έτσι ώστε να δώσει το παρών ακόμα και στο ντέρμπι του Σαββάτου (13/2) με τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος ο Πορτογάλος εξτρέμ θέλει σαν «τρελός» να παίξει, ήδη από την χθεσινή (9/2) προπόνηση το γόνατο του ήταν σε καλύτερη κατάσταση και σήμερα (10/2) θα κάνει μια κρίσιμη δοκιμή.

Πάντως και μόνο το γεγονός πως ολόκληρο το (επιθετικό) αγωνιστικό πλάνο του Πογέτ για το ντέρμπι, «κρέμεται» την παρουσία (ή όχι) του Μπαρμπόζα στο ματς, αποδεικνύει πως ο Πορτογάλος είναι… μετρ των ανατροπών. Ήταν βλέπετε μόλις πριν από μερικούς μήνες, όταν δεν αποτελούσε καν πρώτη επιλογή για την ενδεκάδα και έδειχνε να «ασφυκτιά». Ποιος άλλωστε ξεχνά, πως ο Μπαρμπόζα δεν πανηγύρισε καν το γκολ που πέτυχε στα τέλη Σεπτέμβρη στην Βέροια, παρόλο που ήταν το νικητήριο και μάλιστα στο 90’. Σ’ ένα ματς που είχε παίξει μόλις δέκα λεπτά, μπαίνοντας ως αλλαγή.

Στην φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία, ο Μπαρμπόζα είχε σκαμπανεβάσματα στην αγωνιστική του εικόνα ανάλογα, μ’ αυτά της περσινής σεζόν. Τότε που πέτυχε μόλις 5 γκολ, με πολύ αποσπασματικά διαπιστευτήρια των δυνατοτήτων του, σ’ ένα πρωτάθλημα όπως της Β’ εθνικής. Και στην φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία, αυτή η έλλειψη σταθερότητας, τον κρατούσε εκτός βασικών επιλογών. Γι αυτό και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και μέχρι το ματς στην Βέροια, είχε μόλις δυο παιχνίδια ως βασικός και τρια ως αλλαγή. Εκείνο το γκολ με φάουλ στην Ημαθία, ήταν το έναυσμα της ανατροπής.

Από τότε πήρε φανέλα βασικού και δεν την έχασε ποτέ ξανά. Από εκείνο το ματς με την Βέροια και μετά, ο Μπαρμπόζα μετά 14 σερί παιχνίδια ως βασικός, με 6 γκολ (συν το ένα στη Βέροια) και τρεις ασίστ. Με εντυπωσιακές εμφανίσεις αλλά και με περίσσιο πάθος στο παιχνίδι του, έγινε το βαρύ πυροβολικό της ΑΕΚ. Υπεραπαραίτητος. Μάλιστα ακόμα μια φορά, μέσα στον Νοέμβρη, είχε βρεθεί με πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο είχε ξεπεράσει σε χρόνο μηδέν. Και τώρα παλεύει να κάνει το ίδιο. Θέλει να κάνει (νέα) ανατροπή και να προλάβει να δώσει το παρών στο σαββατιάτικο ντέρμπι.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ