ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο μικρός (Φετφατζίδης) έγινε άντρας

Ο μικρός (Φετφατζίδης) έγινε άντρας
INTIME SPORTS

Ο απεσταλμένος του Sport24.gr στη Μασσαλία γράφει για το σεβασμό που κέρδισε ο Ολυμπιακός, τη δικαιοσύνη που αποδόθηκε, τη νίκη του Βαλβέρδε και τον Φετφατζίδη που έκανε το πρώτο βήμα για να γίνει... άντρας

Αποστολή του Sport24.gr στην Μασσαλία: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Σε Λονδίνο και Ντόρτμουντ, ήταν από εξαιρετικός (κόντρα στην Άρσεναλ) έως καλός και ανταγωνιστικός (εναντίον της Μπορούσια). Δεν απέφυγε, όμως, δύο ήττες.

Ο Ολυμπιακός πήρε στη Μασσαλία ό,τι στερήθηκε στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του στη φάση των ομίλων του Champions League. Και έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει για το “διπλό” στη Γαλλία.

Αποθέωση στις 5 το πρωί για την αποστολή του Ολυμπιακού. Δείτε αποκλειστικά βίντεο

Ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε


Ανεξάρτητα από την τελική θέση που θα πάρει στο γκρουπ, ο Πρωταθλητής Ελλάδας κέρδισε το σεβασμό των αντιπάλων του και της υπόλοιπης Ευρώπης. Όπου κι αν έπαιξε, δεν παρατάχθηκε για να “καταστρέψει”. Σε τρεις από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Και αυτό πιστώνεται ξεκάθαρα στον προπονητή, αλλά και στο χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει. Στη Μασσαλία, αποδόθηκε δικαιοσύνη.


Παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε στη μεσαία γραμμή, η πειραϊκή ομάδα μπήκε “λυσσασμένα” στο “Βελοντρόμ” και δεν έδειξε επηρεασμένη από το σχήμα ανάγκης. Το ρίσκο Βαλβέρδε με τη χρησιμοποίηση του Μανιάτη στον κεντρικό άξονα λειτούργησε ευεργετικά. Άλλωστε, δεν είχε άλλον παίκτη διαθέσιμο και ο 25άχρονος έπρεπε να ανταποκριθεί σε ένα ρόλο μόνο άγνωστος δεν του είναι.

Το "μηδέν" του Μέγκιερι

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Μέγκιερι ανησύχησε ελάχιστα. Τα πέντε κόρνερ που κέρδισε σε αυτό το διάστημα η Μαρσέιγ πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Αντίθετα, ο Μανταντά μέτρησε τρεις σωτήριες επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Στο δεύτερο μέρος, ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού χρειάστηκε να επέμβει σε καίρια σημεία του ματς. Και τα πήγε περίφημα. Δύσκολη απόκρουση, έστω και τυχερή, στο 0-0 στην προβολή του Βαλμπουενά, μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Ντιαρά πάλι στο 0-0, ακόμα μεγαλύτερη απόκρουση στο 0-1 σε κεφαλιά του Ρεμί. Πρώτο “μηδέν” του 21άχρονου στην άμυνα και δεύτερο συνολικά για τον Ολυμπιακό στη σεζόν. Ο Μέγκιερι κερδίζει σε αυτοπεποίθηση έπειτα από την κορυφαία εμφάνισή του με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας. Το κεφάλι κάτω και ακόμα περισσότερη δουλειά...

Από τέτοιους αγώνες ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άντρες


Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Ο Γιάννης Φετφατζίδης πήρε τη θέση του Χοσέ Χολέμπας στο 75'. Στο 77', πρώτη επαφή με την μπάλα. Λάθος κοντρόλ στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και η μπάλα πλάγιο άουτ. Πάλι τα ίδια, σκεφτήκαμε όλοι. Ακόμα μία εμφάνιση χωρίς ουσία από τον “Φέτφα”. Επόμενη επαφή με την μπάλα στο 82'. Αριστερό διαγώνιο σουτ στην κίνηση, μετά την πάσα-made by Primera Division του Γέστε και ο μικρός γίνεται ήρωας. Ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του και δεν ξέρει πως να πανηγυρίσει ένα γκολ στο 82' μέσα στο “Βελοντρόμ”, με το οποίο ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της πρόκρισης στη φάση των “16” του Champions League!

Ο “Φέτφα” βρέθηκε για λίγα δευτερόλεπτα στον κόσμο του. Είκοσι επτά λεπτά με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αλλαγή στις καθυστερήσεις με την Ντόρτμουντ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Τρία λεπτά με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ενενήντα λεπτά με τον ΟΦΗ στο Φάληρο. Φαινόταν να έχει κάνει πισωγύρισμα στην ερυθρόλευκη καριέρα του σε σχέση με πέρυσι, όπου ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος υπολογιζόταν για τη βασική εντεκάδα. Μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ είχε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μέχρι να έρθει αυτό το πολύτιμο γκολ στην έδρα της Μαρσέιγ.

Ο “μικρός” δήλωσε στην κάμερα πως είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Στο χέρι του είναι, όπως είπε και ο Βαλβέρδε, να αποδείξει πως έχει τα φόντα για να γίνει ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Γιατί οι δυνατότητές του δεν αμφισβητούνται. Μέσα από τέτοιους αγώνες ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άντρες. Και ο Γιάννης Φετφατζίδης, στα 21 του, έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Από εδώ και πέρα, πρέπει να έχει συνεχώς ανοδική πορεία. Με ουσία και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του. Αυτό το ταλέντο, δεν πρέπει να πάει χαμένο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ