ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Λεονάρντο Κούτρης στο Show Must Go On: "Έζησα έξι μήνες τρέλας, ο Μίτσελ ήταν ο κατάλληλος για τον Ολυμπιακό"

Ο Λεονάρντο Κούτρης στο Show Must Go On: "Έζησα έξι μήνες τρέλας, ο Μίτσελ ήταν ο κατάλληλος για τον Ολυμπιακό"
© 24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS/ ADAM STARSZYNSKI/NEWSPIX/ZUMA/VISUALHELLAS.GR

Ο Λεονάρντο Κούτρης φιλοξενήθηκε στο Show Must Go On και μίλησε για όσα έγιναν και έφυγε από τον Ολυμπιακό, την παρουσία του στην Πόγκον Στσέτσιν, αναφέρθηκε στους Τσιμίκα και Μαρσέλο, αλλά και στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

Μια απολαυστική συνέντευξη παραχώρησε ο Λεονάρντο Κούτρης στην εκπομπή "Show Must Go On". Ο 27χρονος μπακ της Πόγκον Στσέτσιν μίλησε στους Παντελή Διαμαντόπουλο και Ηλία Καλλονά και αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο σχεδιασμό του Ολυμπιακού, την απόφασή του να πάει στην Πολωνία, στη σχέση του με τον Τσιμίκα και τον Μαρσέλο, αλλά και στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

Για το πώς είναι το ξεκίνημα του στην Πολωνία: "Δόξα τω Θεώ είμαι καλά. Τα πράγματα κάθε ημέρα είναι και καλύτερα. Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη όταν ήρθα στην Πολωνία. Εξεπλάγην όταν ήρθα από το πρωτάθλημα και από την οργάνωση, την ομάδα και όλα πάνε καλά".

Πάντα όταν κάτι πάει στραβά φταίει ο Έλληνας. Όταν πάει κάτι καλά επαινούν τον ξένο

Για το γεγονός ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν καλό όνομα στην Πολωνία: "Τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά όταν ήρθαν. Έδωσαν στον Πολωνό να καταλάβει ότι ο Έλληνας έχει αξία. Κάτι που οι ελληνικές ομάδες δεν το βλέπουν αυτό. Νομίζω ότι η εμπιστοσύνη που δείχνουν στους Έλληνες οι ομάδες εδώ είναι το παν. Όταν σε εμπιστεύονται μπορείς να αποδώσεις καλύτερα".

Για τις ευκαιρίες που δεν παίρνουν οι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα: "Είναι μια συζήτηση που κάνουμε με τους φίλους μου στην Ελλάδα και δεν έχω κάποια απάντηση. Πάντα όταν κάτι πάει στραβά φταίει ο Έλληνας. Όταν πάει κάτι καλά επαινούν τον ξένο. Δεν θα πουν μπράβο στον Έλληνα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό. Είναι στενάχωρο γιατί υπάρχει αξία στους Έλληνες παίκτες. Υπάρχουν πιτσιρικάδες που δεν έχουν την ευκαιρία να φανούν. Να παίζουν ένα παιχνίδι δύο και να μην είναι τόσο καλοί. Κάτι που είναι λογικό.

Όταν παίζεις ένα παιχνίδι δε γίνεται να κάνεις χατ τρικ από το πρώτο ματς. Μπορεί να είσαι στο "6" σε δύο τρία παιχνίδια. Δεν έχεις την ευκαιρία να παίξεις 10-15 παιχνίδια για να δείξεις τι μπορείς να κάνεις. Στον ποδοσφαιριστή ο ρυθμός είναι το παν και η ψυχολογία.

Αν δεν έχεις ρυθμό δεν μπορείς να αποδώσεις. Αν παίξεις τρία παιχνίδια μπορεί να είσαι καλός, μέτριος, κόβεσαι μετά. Έτσι νιώθω ότι είναι στην Ελλάδα. Ο ξένος θα καθίσει ένα χρόνο. Μπορεί σε ένα χρόνο να κάνει τρία καλά ματς και αυτά να είναι τον τελευταίο ένα μήνα. Δε θα του πει κανείς τίποτα. Για αυτό δεν έχω κάποια εξήγηση.

Το βλέπω εδώ πέρα. Ήρθα μετά από έξι μήνες που ήμουν στον Ολυμπιακό και δεν έκανα τίποτα απολύτως. Πραγματικά είχα φτάσει σε σημείο τρέλας. Ευτυχώς που έφυγα λίγο νωρίτερα. Έφυγα το Νοέμβριο και δεν περίμενα το Γενάρη λόγω της διακοπής του Μουντιάλ. Από την ημέρα που ήρθα εδώ μου είπαν ότι θα έρθεις μαζί μας στην προετοιμασία και θα πάρεις ρυθμό. Δεν μου είπαν μπαίνεις - παίζεις. Μου είπε ο προπονητής ότι ξέρει πως δεν είχα παιχνίδια στα πόδια μου".

Για το λόγο που είπε ότι είχε φτάσει σε σημείο τρέλας: "Η αλήθεια είναι ότι θα ερχόμουν στην Πόγκον από το καλοκαίρι. Γιατί με ήθελαν πριν παίξουν τα προκριματικά για το Conference League. Τότε ο Ολυμπιακός δε με άφησε. Ο κύριος Μαρτίνς είχε πει ότι με υπολογίζει. Θα ήμασταν εγώ και ο Όλεγκ (σ.σ. Ρέαμπτσουκ) και θα ήταν και ο Κίτσος μαζί μας. Από τη στιγμή που το άκουσα αυτό μου φάνηκε λίγο παράξενο.

Μετά τα πρώτα δύο χρόνια με τον Μαρτίνς κάτι άλλαξε και ποτέ δεν κατάλαβα τι έγινε. Μου φάνηκε παράξενο, αλλά είπα "ΟΚ" αφού με υπολογίζει θα παλέψω το καλοκαίρι και όντως έκανα μια καλή προετοιμασία, νομίζω η καλύτερή μου με τον Ολυμπιακό. Είδαμε όλοι τι έγινε στα προκριματικά, έφυγε ο Πέδρο Μαρτίνς. Στη συνέχεια ήρθε ο Κορμπεράν έπαιξα το πρώτο ματς και μετά έφυγε και αυτός.

Εκεί έγινε το τρελό της υπόθεσης. Όταν ήρθε ο Μίτσελ θυμάμαι ήταν μετά το παιχνίδι με τον Άρη αν δεν κάνω λάθος. Εκείνη την περίοδο είχαμε δύο ημέρες ρεπό. Την ημέρα πριν την προπόνηση με τον κύριο Μίτσελ δέχτηκα ένα τηλεφώνημα και μου είπαν ότι θα προπονούμαι με τη δεύτερη ομάδα. Για αυτό θεωρώ ότι ήταν μια τρέλα οι τελευταίοι μήνες στον Ολυμπιακό.

Δεν είχα κάτι να κάνω. Έκανα προπόνηση με τη δεύτερη ομάδα που ήταν "ΟΚ". Ήταν καλό για εμένα, βοήθούσα τα παιδιά, αλλά βοηθούσα και εμένα να είμαι σε καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο, αν δε ξέρεις το λόγο που γίνεται αυτό και πας στη Β ομάδα να κάνεις προπονήσεις φτάνεις σε ένα σημείο που είναι δύσκολο".

Πραγματικά χρωστάω τα πάντα στον Ολυμπιακό

Πραγματικά χρωστάω τα πάντα στον Ολυμπιακό. Με έβαλε να παίξω Ευρώπη, αγωνίστηκα στην Εθνική ομάδα, έπαιξα στο μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Με έκανε καλύτερο και γνώρισα πολλούς καλούς συμπαίκτες και προπονητές. Το τελείωμα είναι αυτό που με στεναχωρεί. Όπως είπα και πριν κρατάω τα θετικά. Στον Ολυμπιακό είχα καλές στιγμές, βελτιώθηκα και αυτό κρατάω μόνο"

Για τις μεγάλες βραδιές που έχει ζήσει με τον Ολυμπιακό, όπως το ματς με την Μίλαν: "Αυτά είναι αξέχαστα. Πάντα θα υποστηρίζω την ομάδα, θα αγαπάω τους φιλάθλους. Έχω πολλούς φίλους εκεί και πάντα βλέπω την ομάδα και την υποστηρίζω"

Για τον Τσιμίκα και την κοινή τους παρουσία: "Ήταν τρομερές οι δύο χρονιές με τον Τσιμίκα. Βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον γιατί κάναμε παρέα και ακόμα κάνουμε. Ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Όποτε έπαιζε ο ένας πανηγύριζε ο άλλος. Νομίζω ότι φάνηκε στην πορεία του Κώστα και είμαι χαρούμενος που τον βοήθησα και εγώ λίγο να γίνει καλύτερος, όπως με βοήθησε και αυτός"

Για το εάν του είναι εύκολο να ενταχθεί σε ένα καινούργιο περιβάλλον: "Μου είναι εύκολο να ενταχθώ σε μια καινούρια χώρα και κουλτούρα. Στην Ελλάδα ήρθα όταν ήμουν επτά χρονών. Σίγουρα με έχει αλλάξει. Είναι διαφορετικός ο τρόπος ζωής και ο τρόπος που βλέπω το ποδόσφαιρο. Είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Το ποδόσφαιρο στη Γερμανία είναι μια δουλειά. Αυτό που τους νοιάζει είναι να είσαι στην προπόνηση και στον αγώνα στο 100%.

Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί όταν τελειώσει την προπόνηση να είναι έξω, να πηγαίνει για καφέ, για καρτ, για ό,τι θέλει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό. Ό,τι κάνεις μαθαίνεται. Είμαι πιο άνετος με τον εαυτό μου. Είμαι πιο συγκεντρωμένος στη δουλειά μου".

Και τον Γκουαρδιόλα να φέρεις δεν μπορεί να κουμαντάρει 35 άτομα

Για το πώς βλέπει τη μάχη του τίτλου και το πώς ήταν το ξεκίνημα της χρονιάς στον Ολυμπιακό: "Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά το καλοκαίρι ήταν παράξενη σε σχέση με τις άλλες. Και την πρώτη χρονιά που ήμουν στην ομάδα η οποία ήταν κακή χρονιά, άλλαξαν πολλά πρόσωπα. Αυτό που έγινε φέτος δεν έχει προηγούμενο.

Βγαίναμε για προπόνηση και υπήρχαν 35 ποδοσφαιριστές και 4-5 τερματοφύλακες. Πώς θα δουλέψεις; Δε γίνεται. Και τον Γκουαρδιόλα να φέρεις δεν μπορεί να κουμαντάρει 35 άτομα. Σκέψου γίνοταν η τακτική για το επόμενο παιχνίδι. Ουσιαστικά η τακτική είναι δύο ενδεκάδες και κάποιοι που αλλάζουν. Εμείς είχαμε στο δίπλα γήπεδο δέκα άτομα που έκαναν κάτι άλλο. Οπότε καταλαβαίνει ότι το πράγμα ήταν από την αρχή λάθος.

Από τη στιγμή που ήρθε ο κύριος Μίτσελ, από αυτά που μου έλεγαν τα παιδιά, τα πράγματα έστρωσαν. Νομίζω ότι ήταν ο κατάλληλος για να στρώσει την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός έγινε κυνικός. Μπορεί να μην έπαιζε μπαλάρα, αλλά έπαιρνε τους βαθμούς.

Στο πρωτάθλημα γίνεται χαμός. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να πω ποιος είναι φαβορί. Είναι όλοι κοντά και όλοι παίζουν μεταξύ τους. Θα μετρήσει η καρδιά του πρωταθλητή. Είναι διαφορετικό να κυνηγάς τον πρώτο από το να είσαι πρώτος. Είναι μεγαλύτεηρη πίεση. Η ΑΕΚ μου έκανε εντύπωση. Είναι απίστευτα διαφορετική σε σχέση με πέρσι. Ειδικά στην Αγιά Σοφιά περιμένεις πότε θα βάλει γκολ.

Ο Παναθηναϊκός έχει μια σταθερή πορεία, δύσκολη λόγω και των τραυματισμών που είχε αφού ήταν 13-14 άτομα που έπαιζαν. Η αλήθεια είναι θα το διασκεδάσουμε. Ελπίζω να διασκεδάσουμε με το σωστό τρόπο".

Ο Μαρσέλο φαινόταν ότι δεν ήταν στο 100%. Δεν ένιωθε και ο ίδιος καλά

Για τον Μαρσέλο: " Όταν ήρθε ήταν ένα σοκ για εμάς. Ξέραμε ότι θα θέλει χρόνο. Είχε μείνει χωρίς ομάδα από τον Μάιο. Ξέραμε ότι είχε να κάνει τέσσερις μήνες προπόνηση και εγώ ξέρω καλά πως είναι να είσαι Βραζιλιάνος και να έχεις τέσσερις μήνες να κάνεις προπόνηση.

Είχα πει στα παιδιά ότι θα θέλει σίγουρα δύο μήνες. Περιμέναμε να είναι έτοιμος μετά την πρώτη διακοπή για τις Εθνικές. Κάτι που επιβεβαιώθηκε, αλλά είχε έναν τραυματισμό στη γάμπα πριν τη διακοπή. Βγαίναμε πριν την προπόνηση όλοι οι αριστεροί μπακ εκτός του Όλεγκ για να τον βοηθήσουμε να κάνει προπόνηση και μετά κάναμε προπόνηση με την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω μετά τι έγινε. Δεν ήμουν εκεί. Σίγουρα την ποιότητά του την έδειξε στα παιχνίδια που έπαιξε. Φαινόταν ότι δεν ήταν στο 100%. Δεν ένιωθε και ο ίδιος καλά."

Για τον Λάιτνερ: "Όταν ήρθε λέγαμε ότι θέλει χρόνο. Δεν ήταν έτοιμος. Καλός παίκτης ειδικά με την μπάλα. Είναι αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός από τα μπακ του. Είχε θέματα με το αμυντικό κομμάτι γενικά. Εμένα μου άρεσε σαν παίκτης, αλλά δεν ήταν έτοιμος να παίξει στον Ολυμπιακό. Με λίγο χρόνο, προετοιμασία, νομίζω ότι θα βοηθήσει"

Για το γεγονός ότι έχουμε καλά αριστερά μπακ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Με τον Φαν Σιπ ήμασταν τρία αριστερά μπακ και ένα δεξί. Έχουμε πληρότητα σε αυτή τη θέση που δεν είχαμε. Τώρα υπάρχουν πολλές επιλογές. Είναι ωραίο γιατί για να πας στην Εθνική πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και αυτό σε σπρώχνει να βελτιωθείς. Είναι διαφορετική προσέγγιση. Είναι καλό. Ξεκινάμε σήμερα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Όλα αυτά τα χρόνια συζητούσαμε για την απουσία μας από τις μεγάλες διοργανώσεις και είναι κρίμα.

Όποιον παίκτη και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι είναι όνειρο για κάθε παίκτη να αγωνιστεί στην Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση. Ελπίζω να είναι αυτή η στιγμή μας αν και ο όμιλος είναι εξαιρετικά δύσκολος. Ήμασταν για άλλη μία φορά άτυχοι. Θα δούμε πως θα πάει σήμερα το παιχνίδι. Εύκολα στα χαρτιά είναι αυτά τα παιχνίδια, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Αν δεν βάλεις γκολ νωρίς σε καταβάλει το άγχος. Νομίζω ότι η προσέγγιση που υπάρχει από τον κύριο Πογέτ και το υλικό που υπάρχει είναι υψηλού επιπέδου και νομίζω ότι θα κάνουμε μια καλή αρχή.

Για το εάν έχει μιλήσει με τον Πογέτ: "Δεν έχω μιλήσει. Είχαμε μιλήσει όταν είχε αναλάβει την Εθνική. Είχε έρθει στο Ρέντη και είχαμε πει κάποια πράγματα. Τότε ήξερα ότι δεν υπάρχει περίπτωση, τους τελευταίους έξι μήνες ήμουν τουρίστας. Τώρα νομίζω ότι είμαι καλά. Έχω πάρει παιχνίδια στα πόδια μου και περιμένω με τη σειρά μου όταν αποφασίσει ο προπονητής να μου δώσει την ευκαιρία. Είναι μεγάλο παράσημο η συμμετοχή στην Εθνική. Θα χαρώ να επιστρέψω και αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος μου από τότε που ήρθα εδώ"

Για το φαγητό και τον τρόπο ζωής στην Πολωνία: "Δεν το περίμενα η πόλη να είναι τόσο καλή. Η Πολωνία έχει 50 εκατομμύρια κατοίκους. Η πόλη που είμαι τώρα είναι η 5-6 σε πληθυσμό. Είναι 1,5 ώρα από το Βερολίνο κάτι που θαύμα για εμάς. Σκέψου ότι από εκεί πετάμε. Η πόλη είναι μικρή, ωραία".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ THE SHOW MUST GO ON LIVE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ