ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ο Κριστιάν Καρεμπέ στο SPORT24: "Η Γαλλία έχει προπονητή και παίκτες που ξέρουν να κατακτούν τίτλους"

Ο Κριστιάν Καρεμπέ κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στο SPORT24
Ο Κριστιάν Καρεμπέ κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στο SPORT24

Ο Κριστιάν Καραμπέ μίλησε στο SPORT24 ενόψει του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ, εξέφρασε την πίστη του στη Γαλλία, αλλά δε θέλησε να κάνει πρόβλεψη για το νικητή.

Το καλοκαίρι του 1998 ήταν ανάμεσα στους παίκτες που οδήγησαν τη Γαλλία στην κατάκτηση του πρώτου της τίτλου σε Μουντιάλ.

Σχεδόν 24 χρόνια μετά ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει αποχωρήσει πια από τη δράση και συνεχίζει όμως να ασχολείται με το ποδόσφαιρο όντας ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ντόχα για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας και φυσικά τον μεγάλο τελικό απέναντι στην Αργεντινή (18/12, 17:00, ANT1, live από το SPORT24).

Το SPORT24 συνάντησε τον Κριστιάν Καρεμπέ και εκείνος δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει για το μεγάλο ματς της ημέρας και όχι μόνο για αυτό.

Η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το πώς περιμένει να δει την Γαλλία στον τελικό απέναντι στην Αργεντινή: "Πρέπει να εμπιστευόμαστε την ομάδα, είναι η εθνική που κατάκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλα πριν από τρία χρόνια. Το έδειξε, το απέδειξε ότι αξίζει να είναι στο τελικό και το πιο σημαντικό, η τεχνική ηγεσία και αυτοί οι παίκτες γνωρίζουν πώς να κατακτούν τίτλους και αυτόν συγκεκριμένα τον τίτλο".

Ο Κριστιάν Καρεμπέ στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Νέφτσι
Ο Κριστιάν Καρεμπέ στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Νέφτσι INTIME


Σε ερώτηση για το ποια ομάδα πιστεύει ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο ήταν περισσότερο διπλωματικός: "Αργεντινή και Γαλλία έχουν κατακτήσει από δύο Μουντιάλ, οπότε το τρίτο τους θα είναι ιδιαίτερο. Ποιος θα το πάρει; Αυτή είναι η μεγάλη ερώτηση. Θα το δούμε (γέλια)".

Ρωτήσαμε τον Κριστιάν Καρεμπέ για τη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ, το Μαρόκο και εκεί μίλησε με τα καλύτερη λόγια για το ποδόσφαιρο της Αφρικής: "Το Μαρόκο έκανε την ποδοσφαιρική επανάσταση, αλλά το ίδιο το ποδόσφαιρο της Αφρικής έκανε την ποδοσφαιρική επανάσταση. Δεν είναι μόνο το Μαρόκο, που το έδειξε, σε όλη την Αφρική υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Σε όλη την αφρικανική ήπειρο υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές.

Από το 2014 μέχρι τώρα έχει συντελεσθεί σημαντική πρόοδος. Είναι η Αλγερία, είναι η Τυνησία, παλαιότερα το Καμερούν του Ροζέ Μιλά, από όπου ξεκίνησαν όλα. Ελπίζω το 2026 που είναι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο να έχουμε καλύτερες και πιο δυνατές, ακόμη πιο δυνατές, αφρικανικές εθνικές ομάδες".

Τέλος, η συζήτηση δε θα μπορούσε να μην πάει και στο κομμάτι του Ολυμπιακού με το στόχο για το υπόλοιπο της χρονιάς να είναι ξεκάθαρος: "Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα και οι παίκτες μας θα κάνουν τα πάντα για να το κατακτήσουν".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ