ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Κουρμπέλης συμβολίζει τη νέα πολιτική του Παναθηναϊκού

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / ATHLETIC BILBAO - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
Κουρμπέλης EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχασε τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές του έναντι μικρού τιμήματος. Ο Κουρμπέλης είναι ο τελευταίος που απέμεινε και ο Νταμπίζας δεν θέλει να επαναληφθεί κάτι ανάλογο. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού. Μετά την αποψίλωση του ρόστερ στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους από τους ποιοτικούς βασικούς, ο 25χρονος μεσοαμυντικός είναι ο μοναδικός πρωτοκλασάτος που έχει απομείνει.

Τον προηγούμενο Ιανουάριο, ο Αλαφούζος είχε εγκρίνει την πώληση του στον ΠΑΟΚ έναντι 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό να... βγάλει αναίμακτα τη σεζόν. Τελικά, η μεταγραφή δεν έκλεισε λόγω της άρνησης του Αρκάδα ποδοσφαιριστή να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Πλέον, ο Αλαφούζος έχει αλλάξει άποψη και (τουλάχιστον, προς το παρόν) δεν πρόκειται να συναινέσει σε ανάλογη προσφορά. Ο εφοπλιστής πλήρωσε τον Κουρμπέλη για να μην του επιτρέψει να κάνει προσφυγή (όχι πως ο παίκτης εκδήλωσε τέτοιες τάσεις) και θα συζητήσει τη μεταγραφή του μόνο με υψηλό τίμημα.

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ

Ο βασικός λόγος στην αλλαγή στάσης του Αλαφούζου είναι ο Νίκος Νταμπίζας. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έπεισε τον μεγαλομέτοχο ότι η ομάδα έχει καταντήσει "ξέφραγο αμπέλι" και χάνει τους ποδοσφαιριστές της χωρίς τα ανάλογα ανταλλάγματα. Ο Νταμπίζας ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός θα πουλά μόνο με τους όρους του και όχι υπό πίεση.

Η νέα πολιτική της ΠΑΕ αρχίζει να εφαρμόζεται με την Κουρμπέλη. Η διοίκηση έχει θέσει την τιμή του ποδοσφαιριστή στα 3 εκατομμύρια ευρώ και δεν θα υπαναχωρήσει. Άλλωστε, ο Νταμπίζας έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι σκληρός και φειδωλός στις διαπραγματεύσεις. Ο στόχος είναι σαφής: η ομάδα να εξελιχτεί, να φτιάξει υπεραξίες και να επωφεληθεί...

Φυσικά, για να καταφέρει ο Νταμπίζας να εφαρμόσει το σχέδιο του, θα χρειαστεί ο Αλαφούζος να είναι συνεπής στις πληρωμές. Αν ο εφοπλιστής πληρώνει στην ώρα του, τότε ο παλαίμαχος αμυντικός θα έχει τη δυνατότητα να χειριστεί τις συζητήσεις κατά το δοκούν. Όμως, με παρόμοια φαινόμενα με τα περσινά, ο "Ντάμπι" δεν θα έχει ευχέρεια κινήσεων...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νταμπίζας έχει την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πουλά στους άμεσους ανταγωνιστές του. Θα μπει στη διαδικασία να εξετάσει πρόταση από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ μόνο εάν είναι εξαιρετικά υψηλή, συγκριτικά ανώτερη από τις αντίστοιχες του εξωτερικού.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νταμπίζας - Δώνης, στην τελική ευθεία
Πληρώνει και παίρνει αναβολή για τον Εσιέν
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ