ΡΩΣΙΑ

Ο Κουίνσι Πρόμες θέλει να γίνει Ρώσος για να γλιτώσει τις διώξεις στην Ολλανδία

Ο Κουίνσι Προμές της Σπαρτάκ Μόσχας
Ο Κουίνσι Προμές της Σπαρτάκ Μόσχας @ 2021 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Ο 30χρονος Ολλανδός Κουίνσι Πρόμες άρχισε τις διαδικασίες, μέσω της Σπαρτάκ Μόσχας, για την απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου. Εκκρεμούν εις βάρος του διώξεις στην πατρίδα του για δύο υποθέσεις.

Ο Κουίνσι Πρόμες ετοιμάζεται να αποκτήσει ρωσικό διαβατήριο, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Ρωσίας, με τη Σπαρτάκ Μόσχας να έχει αρχίσει ήδη τις διαδικασίες με τις ρωσικές αρχές.

Ο 30χρονος Ολλανδός μεσοεπιθετικός ανήκε στη Σπαρτάκ από το 2014 έως το 2018 όταν πωλήθηκε στη Σεβίλλη, ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2021 επέστρεψε στους Μοσχοβίτες. Εκείνο το διάστημα ο Πρόμες ήταν υπό κατηγορία για δύο επιθέσεις. Αφενός κατηγορείται ότι μαχαίρωσε έναν ξάδερφό του, αφετέρου για την εμπλοκή του σε εγκληματική οργάνωση και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον Ρώσο δημοσιογράφο, Αλεξάντρ Προσβετόφ, ο Πρόμες αποκτά ρωσική υπηκοότητα για τη Μόσχα αισθάνεται σαν στο σπίτι του, ενώ θα μπορέσει να αποφύγει τη δίωξη από τη χώρα του.

Να σημειωθεί ότι ρωσική υπηκοότητα, εν μέσω του πολέμου με την Ουκρανία, απέκτησαν και οι Μαλκόμ και Κλαουντίνιο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

TAGS ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ