ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο Πρόμες είναι ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακίνηση ναρκωτικών

Ο Κουίνσι Πρόμες της Σπαρτάκ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Λέστερ για τη φάση των ομίλων του Europa League 2021-2022 στο "Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ", Λέστερ | Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021
Ο Κουίνσι Πρόμες της Σπαρτάκ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Λέστερ για τη φάση των ομίλων του Europa League 2021-2022 στο "Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ", Λέστερ | Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 © 2021 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Ο διεθνής Ολλανδός εξτρέμ Κουίνσι Πρόμες και μέλη της οικογένειάς του είναι ύποπτοι για εμπλοκή σε υπόθεση τεσσάρων τόνων κοκαΐνης, αποκάλυψη που σχετίζεται με την επίθεση που έκανε με μαχαίρι σε συγγενή του το 2020.

Η αστυνομία του Άμστερνταμ εξετάζει την εμπλοκή του Κουίνσι Πρόμες σε μία υπόθεση διακίνησης τεσσάρων τόνων κοκαΐνης συνολικής αξίας 120.000.000 ευρώ, ύστερα από την προ 1,5 έτους σύλληψή του για μαχαίρωμα ενός ξαδέρφου του σε οικογενειακή γιορτή.

Ο εξτρέμ της Σπαρτάκ φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση και η εισαγγελία της ολλανδικής πρωτεύουσας δεν αποκλείεται να εκδώσει σύντομα ένταλμα σύλληψής του, όπως αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf.

Το κουβάρι άρχισε να εκτυλίσσεται τον Ιούλιο του 2020, όταν σε μία οικογενειακή γιορτή στο Αμπκόουντε της Ουτρέχτης, ο Πρόμες μαχαίρωσε στο πόδι τον ξάδερφό του. Τον Νοέμβριο ο συγγενείς του διεθνή Ολλανδού κατήγγειλε στην αστυνομία απόπειρα ανθρωποκτονίας και τον Δεκέμβριο ο Πρόμες συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει ποινική δίωξη και οι αρχές "πάγωσαν" τα περιουσιακά στοιχεία του στη χώρα, όσο διαρκούσε η υπόθεση. Μάλιστα, προ ημερών μετέτρεψε την κατηγορία σε απόπειρα δολοφονίας, εξαιτίας τηλεφωνικών υποκλοπών στις οποίες ο Πρόμες ανέφερε σε άλλα μέλη της οικογένειας ότι θα σκότωνε το θύμα, το οποίο κατηγορούσε ότι έκλεψε από τη θεία του, αν ο πατέρας του 30χρονου εξτρέμ δεν είχε επέμβει.

Οι συγκεκριμένες κλήσεις έγιναν λίγες ημέρες έπειτα από το περιστατικό, αλλά δεν είχαν μόνο αυτό ως αντικείμενο συζήτησης. Οι αστυνομικοί παγίδευσαν το τηλέφωνο του Πρόμες κατά τη σύλληψή του, θεωρώντας ότι σχετίζεται με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και έβγαλαν "λαβράκι". Ο Πρόμες είχε σχεδόν εβδομαδιαία τηλεφωνική επικοινωνία με έναν ανιψιό του, ο οποίος κρατείται στη φυλακή του Ζάνσταντ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας, ο Πρόμες και η οικογένειά του επένδυσαν χρήματα σε ένα φορτίο κοκαΐνης, το οποίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τις βελγικές αρχές στην Αμβέρσα τον Απρίλιο του 2020. Στο πλαίσιο της υπόθεσης συνελήφθησαν αρκετά άτομα από το νοτιοανατολικό Άμστερνταμ. Το φορτίο είχε αξία 120.000.000, ωστόσο στους δρόμους θα πωλούταν πολύ πιο ακριβά.

Οι αρχές σχετίζουν με αυτήν την υπόθεση ορισμένα από όσα άκουσαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Πρόμες με τον φυλακισμένο ανιψιό του, με την εισαγγελία να μη θέλει να σχολιάσει την υπόθεση στην "De Telegraaf". "Δεν γνωρίζω κάτι", σημείωσε ο δικηγόρος του Πρόμες, Τζέραρντ Σπονγκ.

Ο Πρόμες βρίσκεται στη Ρωσία αυτήν τη στιγμή, κάτι που δυσκολεύει τη θέση της ολλανδικής εισαγγελίας. Πολλά για το μέλλον του θα εξαρτηθούν από το αν επιστρέψει στην Ολλανδία στα τέλη Μαρτίου για κάποιο από τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ