ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο Κουίνσι Πρόμες καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για διακίνηση κοκαΐνης

Ο Κουίνσι Πρόμες της Σπαρτάκ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Λέστερ για τη φάση των ομίλων του Europa League 2021-2022 στο "Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ", Λέστερ | Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021
Ο Κουίνσι Πρόμες της Σπαρτάκ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Λέστερ για τη φάση των ομίλων του Europa League 2021-2022 στο "Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ", Λέστερ | Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 © 2021 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Το δικαστήριο του Άμστερνταμ έκρινε ένοχο τον Κουίνσι Πρόμες και τον καταδίκασε σε έξι χρόνια φυλάκιση για την εισαγωγή και διακίνηση πάνω από 1.300 κιλών κοκαΐνης στην Ολλανδία.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άγιαξ, Κουίνσι Πρόμες, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Άμστερνταμ και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών για εισαγωγή και διακίνηση πάνω από 1.300 κιλών κοκαΐνης στην Ολλανδία.

Σύμφωνα μάλιστα, με το ολλανδικό NOS, ο 32χρονος δεν προσήλθε στη δίκη κι, ως εκ τούτου, δεν κατέθεσε για τα αδικήματα που του απαγγέλθηκαν.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση της Εισαγγελίας ήταν ποινή φυλάκισης εννέα ετών χωρίς αναστολή.

Τι συνέβη

Υπήρχαν δύο παρτίδες ναρκωτικών με τις οποίες εμπλέκεται, η πρώτη 650 κιλά και η δεύτερη 713 κιλά.

Η κατάσχεση της μεγάλης αυτής ποσότητας κοκαΐνης πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 στο λιμάνι της Αμβέρσας και υπολογίζεται ότι αξίζει 75 εκατομμύρια ευρώ. Η αξία αυτή θα ανέβαινε στους δρόμους του Άμστερνταμ.

Εδώ και αρκετό καιρό ο διεθνής Ολλανδός εξτρέμ ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακίνηση ναρκωτικών.

Η αστυνομία του Άμστερνταμ εξέταζε την εμπλοκή του στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης συνολική ύστερα από την προ 1,5 έτους σύλληψή του για μαχαίρωμα ενός ξαδέρφου του σε οικογενειακή γιορτή.

Ο ίδιος το είχε αρνηθεί, όμως οι τηλεφωνικές του συνομιλίες είχαν δείξει το αντίθετο, με την Εισαγγελία να αποφασίζει τον περασμένο Ιούνιο τη δίωξή του.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ