ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο κόουτς έδωσε το σύνθημα

Ο κόουτς έδωσε το σύνθημα
Μήτρογλου

Πανηγύρια τέλος στο μεγάλο λιμάνι, καθώς ο Λεμονής έδωσε το σύνθημα για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Ο τίτλος δεν παύει πάντα να είναι τίτλος, αλλά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν και το εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ βρίσκεται στο επίκεντρο της ερυθρόλευκης επικαιρότητας.
Ο Τάκης Λεμονής φρόντισε να δώσει το στίγμα για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του πριν από την προπόνηση της Πέμπτης (1/11). Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, το απόγευμα του Σαββάτου (3/11, 19:00) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", είναι κρίσιμος και η νίκη απαραίτητη για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

" Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Super Cup. Είναι ένας τίτλος και εμείς θέλουμε να κερδίζουμε τίτλους. Ξεκινάμε από σήμερα, ουσιαστικά, την προετοιμασία μας για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν θα ήθελα να πω πολλά λόγια και αυτό γιατί είμαι σίγουρος ότι όλοι μας γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχουν αυτά τα ματς και όχι μόνο βαθμολογική", ήταν τα λόγια του προπονητή της πειραϊκής ομάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στην προπόνηση της Πέμπτης (1/11) που έγινε στις 16:00, οι Μπούτινα, Νε και Παπαδόπουλος συνέχισαν τα ατομικά προγράμματα προπόνησης που ακολουθούν στο γήπεδο και το γυμναστήριο, ενώ ο Άντζας συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας που ακολουθεί.

Οι βασικοί... ανάσαναν και επιστρέφουν

Ο Τάκης Λεμονής στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς θα επαναφέρει στην αρχική ενδεκάδα τους βασικούς ποδοσφαιριστές, που ξεκουράστηκαν κόντρα στην ΑΕΛ και πήραν πολύτιμες ανάσες. Το σύστημα θα είναι φυσικά το 4-4-2, με το οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Χαμόγελα για το νέο αίμα

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι φυσιολογικό να χάρηκαν για την κατάκτηση του τροπαίου, όμως είχαν έναν επιπλέον λόγο να είναι ευχαριστημένοι από τον αγώνα με τους Θεσσαλούς. Ο Τάκης Λεμονής πήρε το ρίσκο και χρησιμοποίησε παίκτες που κανείς άλλος στη θέση του δεν θα είχε το θάρρος να πράξει (μην ξεχνάμε πως η θέση του προπονητή στη συγκεκριμένη ομάδα είναι κάτι παραπάνω από... ηλεκτρική).

Απλά, θα σας αναφέρουμε πως το κέντρο του πρωταθλητή Ελλάδας στο ματς του Super Cup απαρτιζόταν από τους Γιώργο Κατσικογιάννη (19 ετών), Αριστείδη Σοϊλέδη (16 ετών) και Κώστα Μενδρινό (22 ετών), ο οποίος ήταν ο... βετεράνος της μεσαίας γραμμής! Παράλληλα, στο 77' μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή ο 16χρονος Ανδρέας Βασιλόγιαννης.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός στάθηκε περίφημα, απειλήθηκε μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα από την ΑΕΛ (ο Σηφάκης, όμως, είχε βάλει... απαγορευτικό στην εστία του) και πήρε μία εύκολη νίκη. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά, που αν συνεχίσουν την σκληρή δουλειά, θα κάνουν μεγάλη καριέρα στο μεγάλο λιμάνι. Έχουν τις αγωνιστικές δυνατότητες να καθιερωθούν στην πρώτη ομάδα... Αυτό είναι πασιφανές.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των νέων παικτών, όπως και από την εξαιρετική εμφάνιση των Μιχάλη Σηφάκη και Κωνσταντίνου Μήτρογλου.

Ο Σηφάκης μπορεί να βρίσκεται στην σκιά του Αντώνη Νικοπολίδη, αλλά διαθέτει τα απαραίτητα αγωνιστικά εχέγγυα για να μείνει στο σύλλογο και μετά το τέλος της σεζόν (αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τον ΟΦΗ) και να διεκδικήσει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα.

Από την πλευρά του, ο Μήτρογλου είναι δεινός εκτελεστής και... στέλνει μήνυμα στον προπονητή του πως πρέπει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως στην αγωνιστική ιεραρχία των επιθετικών, ο 19χρονος άσος βρίσκεται πιο ψηλά από τον φανερά ανέτοιμο Μιχάλη Κωνσταντίνου, ίσως και από τον μαχητικό, αλλά αγχωμένο, Λιονέλ Νούνιες. Οι Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα και Ντάρκο Κοβάτσεβιτς είναι φυσικά ακλόνητοι στη γραμμή κρούσης του πρωταθλητή, όμως ο Μήτρογλου κτυπάει δυναμικά θέση στη βασική ενδεκάδα...

Έφοδος από το ΕΣΚΑΝ

Την Πέμπτη (1/11), πραγματοποιήθηκε έλεγχος αντιντόπινγκ από το ΕΣΚΑΝ, που βρέθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Από τον έλεγχο πέρασαν οι Μπούτινα, Παναγόπουλος, Νούνιες, Αρτσούμπι, Τοροσίδης και Μήτρογλου.

*Την Παρασκευή (2/11), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 18:00, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.




























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ