ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Ινφαντίνο θέλει 48 ομάδες στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022!

FIFA President Gianni Infantino attends the group G match between Belgium and Tunisia at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Ινφαντίνο (AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER)

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ανέφερε πως θα μελετηθεί το ενδεχόμενο να γίνει Μουντιάλ με 48 ομάδες το 2022 στο Κατάρ.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, είναι υπέρ της προοπτικής για πρόωρη επέκταση του αριθμού των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να διεξαχθεί η διοργάνωση του 2022 με 48 ομάδες από 32 που είναι αυτή την στιγμή.

Τον περασμένο μήνα, έκανε γνωστό ότι η πλειοψηφία των εθνικών ομοσπονδιών τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αναμενόταν να ληφθεί απόφαση πριν την κλήρωση της προκριματικής φάσης, τον Μάρτιο του 2019.

Ο Ινφαντίνο, μιλώντας σε αθλητική διάσκεψη στο Ντουμπάι, είπε ότι η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο για κάποιους από τους γείτονες του Κατάρ να φιλοξενήσουν μερικούς από τους αγώνες, μιας και τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει ότι θα ήταν δύσκολο να οργανωθεί ένα διευρυμένο τουρνουά μόνο στο Κατάρ.

Η FIFA ψήφισε το 2017 την αύξηση από 32 σε 48 ομάδες, ξεκινώντας από το 2026, αλλά από τότε ο Ινφαντίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει η αλλαγή στο 2022.

"Αν νομίζετε ότι είναι καλό να έχουμε 48 ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί να μην προσπαθήσουμε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, γι' αυτό αναλύουμε αν είναι δυνατόν να έχουμε 48 ομάδες ήδη το 2022.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Κατάρ με 32 ομάδες. Προφανώς, αν μπορέσουμε να το αυξήσουμε σε 48 ομάδες και να κάνουμε τον κόσμο ευτυχισμένο, θα πρέπει να το δοκιμάσουμε.

Αν μπορέσουμε μερικές από τις γειτονικές χώρες στην περιοχή του Κόλπου που είναι πολύ κοντά να φιλοξενήσουν μερικά παιχνίδια από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ επωφελές για την περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο", ανέφερε ο Ινφαντίνο.

Το Κατάρ δήλωσε ότι δεν θα λάβει τελική απόφαση για την επέκταση του τουρνουά μέχρι να δει λεπτομέρειες μιας μελέτης από τη FIFA.

AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ