ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Ο Ιεβγέν Καράν στο SPORT24: "Από τις λίγες ευχάριστες στιγμές το Μουντιάλ, ακόμη και Ουκρανοί παίκτες είναι στο μέτωπο"

Ο απεσταλμένος της κρατικής τηλεόρασης της Ουκρανίας, Ιεβγέν Καράν, στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Ο απεσταλμένος της κρατικής τηλεόρασης της Ουκρανίας, Ιεβγέν Καράν, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 24 MEDIA / SPORT24

Ο απεσταλμένος της κρατικής τηλεόρασης της Ουκρανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, Ιεβγέν Καράν, μίλησε στο SPORT24 για την κατάσταση στη χώρα του εν μέσω πολέμου, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία δεν βρίσκεται στο Μουντιάλ. Άλλωστε αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί το λαό της χώρας, ο οποίος δοκιμάζεται σκληρά από τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει.

Τα νέα από το Κίεβο και τις άλλες ουκρανικές μητροπόλεις μεταδίδονται σε δραματικό τόνο. Η "φωνή" της Ουκρανίας στο Μουντιάλ είναι ο Ιεβγέν Καράν.

Το SPORT24 συνάντησε τον απεσταλμένο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ουκρανίας στο Αλ Μπάιτ. Άραγε πώς βιώνουν οι Ουκρανοί εν μέσω πολέμου αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο; Τι θέση έχει το ποδόσφαιρο στην σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία;

"Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, στη διάρκεια ενός εκ των ματς ματς έμαθα ότι σημειώθηκε νέα επίθεση από τη Ρωσία. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τον ηλεκτρισμό, περίπου 90% της ουκρανικής επικράτειας είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τα πάντα λειτουργούν με γεννήτριες".

Αριστερά ο απεσταλμένος της κρατικής τηλεόρασης της Ουκρανίας, Ιεβγέν Καράν, στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Αριστερά ο απεσταλμένος της κρατικής τηλεόρασης της Ουκρανίας, Ιεβγέν Καράν, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 24 MEDIA / SPORT24

Είναι το ποδόσφαιρο μια διέξοδος στο δράμα που ζει ο ουκρανικός λαός; Τι θέση έχει ο αθλητισμός στη σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία της Ουκρανίας;

"Ίσως κάποια στιγμή μέσα στη μέρα να έχουν χρόνο να παρακολουθήσουν λίγα λεπτά ποδοσφαίρου, είναι από τις λίγες ευχάριστες στιγμές. Είναι στιγμές που δημιουργούν ωραία συναισθήματα.

Πολλοί Ουκρανοί φίλαθλοι έχουν πάει στο μέτωπο για να πολεμήσουν. Ακόμη και παίκτες των ομάδων. Όλοι θέλουμε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος με την απελευθέρωση της Ουκρανίας".

Ο Ιεβγέν βρίσκεται στην Ντόχα, ωστόσο είναι σε τακτική επικοινωνία με το Λουξεμβούργο. Εκεί έχουν καταφύγει η σύζυγός και τα δύο παιδιά του, το ένα εκ των οποίων μάλιστα νεογέννητο. Εκφράζει, μέσα από το SPORT24, την ελπίδα του για τέλος του πολέμου και επιστροφή της κανονικότητας στη χώρα του.

"Η σύζυγός μου και τα δύο παιδιά μας έχουν φύγει στο Λουξεμβούργο, εκεί που μένει η κουνιάδα μου. Φανταστείτε ότι ο δεύτερος γιος μου γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο, γιατί όταν ξέσπασε ο πόλεμος ήταν έγκυος.

Αν όλος ο κόσμος μας βοηθήσει, θα είναι πιθανό να τελειώσει αυτός ο πόλεμος και να κατακτήσουμε την ελευθερία μας".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ