ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο Γκους Χίντινκ σταμάτησε την προπονητική

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, Γκους Χίντινκ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με το Καζακστάν για τα προκριματικά του Euro 2016 στην "Άμστερνταμ Αρένα", Άμστερνταμ | Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, Γκους Χίντινκ, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με το Καζακστάν για τα προκριματικά του Euro 2016 στην "Άμστερνταμ Αρένα", Άμστερνταμ | Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 © 2014 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Ο Γκους Χίντινκ ανακοίνωσε ότι σταματάει την προπονητική, ύστερα από την αποχώρησή του από την εθνική Κουρασάο, βάζοντας τέλος σε μία εκπληκτική καριέρα 34 ετών.

Ο Γκους Χίντινκ έβαλε τέλος σε μία πολύ σπουδαία προπονητική καριέρα, αφού αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Κουρασάο και ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τους πάγκους.

Ο 74χρονος Ολλανδός τεχνικός δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του στη χώρα της Καραϊβικής λόγω των περιορισμών για Covid-19, με συνέπεια να πάρει μία απόφαση που θα είναι και οριστική. "Δεν θα κάνω Ντικ Άντβοκαατ", εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό SBS, αναφερόμενος στον κατά ένα χρόνο μικρότερο συμπατριώτη του, ο οποίος συνεχίζει την προπονητική ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας του Ιράκ.

"Μίλησα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας του Κουρασάο. Δεν πετύχαμε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στην ομάδα δεν επετράπη να αγωνιστεί στο Gold Cup. Αξιολογήσαμε την κατάσταση και φτάσαμε στην απόφαση ότι από τη στιγμή που η ομάδα μπαίνει σε νέα τροχιά, πρέπει να σταματήσω. Οπότε θα σταματήσω εντελώς. Τελείωσε. Ούτε για κάποια μακρινή χώρα δεν θα επιστρέψω".

Ο Χίντινκ άρχισε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής στην Αϊντχόφεν τον Μάρτιο του 1987, ύστερα από περίπου 4 χρόνια ως βοηθός. Στην πρώτη πλήρη σεζόν του κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ακολούθησε μία εξαιρετική πορεία σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο που τον έφερε στους πάγκους των Φενέρμπαχτσε, Βαλένθια (δύο φορές), Ολλανδία (δύο φορές), Ρεάλ, Μπέτις, Νότια Κορέα, Αϊντχόφεν, Αυστραλία, Ρωσία, Τσέλσι (δύο φορές υπηρεσιακός), Τουρκία, Άνζι, Κίνα Κ21 και Κουρασάο.

Μία από τις κορυφαίες διακρίσεις του είναι η πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002, ως τεχνικός της συνδιοργανώτριας Νότιας Κορέας. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε φτάσει στην ίδια φάση με την εθνική Ολλανδίας και έξι χρόνια αργότερα με τη Ρωσία στο Euro 2008. Σε διασυλλογικό επίπεδο μετράει ένα Διηπειρωτικό με τη Ρεάλ το 1998, ένα Κύπελλο Αγγλίας με την Τσέλσι το 2009 και 6 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα Ολλανδίας με την Αϊντχόφεν.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ