ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Γιώργος Δώνης στο Sport24.gr

Ο Γιώργος Δώνης στο Sport24.gr
Δώνης

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στο Sport24.gr για το ταξίδι στην Αγγλία, τη γνωριμία με Βενγκέρ και τις μεταγραφές

Το πέρασμα του 41χρονου τεχνικού από την Αγγλία φαίνεται πως στιγμάτισε την καριέρα του τόσο ως ποδοσφαιριστή, αλλά και ως προπονητή στη συνέχεια.
Ο Γιώργος Δώνης από τα πρώτα του βήματα στον Ηλυσιακό και στη συνέχεια στις ΑΕΛ και ΑΕΚ, φρόντιζε πάντα να δίνει έμφαση στην προπόνηση και στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές.

Γι' αυτό το λόγο συχνά κάνει ταξίδια στο εξωτερικό, με σκοπό να εμπλουτίσει τις γνώσεις του δίπλα σε καταξιωμένους προπονητές.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Αγγλία, όπου και είχε συνάντηση με τον Αρσέν Βενγκέρ. Μιλώντας στο Sport24.gr ο κ. Δώνης μας αποκάλυψε τι του είπε ο Αλσατός τεχνικός και ποιες είναι οι εντυπώσεις του από τους... ζωηρούς Έλληνες οπαδούς.

" Είναι κάτι που το συνηθίζω γενικότερα. Δεν είναι κάτι δηλαδή που συμβαίνει για πρώτη φορά. Από τη στιγμή που ξεκίνησα να ασχολούμε με την προπονητική και όποτε έχω χρόνο, επισκέπτομαι διάφορες χώρες και προπονητές.

Έχω ταξιδέψει στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και την Ιταλία. Στην Αγγλία ωστόσο ομολωγώ ότι έχω πάει τις περισσότερες φορές. Το πιο σημαντικό από αυτό το ταξίδι είναι ότι πρώτον ήρθα σε επικοινωνία με ανθρώπους που είναι πιο έμπειροι και δεύτερον ότι είδα την μεθοδολογία της προπόνησης, ειδικά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης".

"Ζωηροί οι Έλληνες οπαδοί..."

Για την συνάντηση που είχε με τον Αρσέν Βενγκέρ, τόνισε:

" Είχα πάει για περίπου μια εβδομάδα στην Αγγλία και βρέθηκα στην προπόνηση της Άρσεναλ, όπως και στο ματς της ομάδας την Κυριακή. Ο κ. Βενγκέρ είναι Χαλαρός άνθρωπος. Μιλήσαμε για κάποια πράγματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και του έκανα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την προπόνηση.

Ήταν ένα εικοσάλεπτο πιο πολύ για να δημιουργηθεί μια επαφή και μια γνωριμία μεταξύ μας".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Βενγκέρ του είπε:

" Αυτό που καταλαβαίνει από τις λίγες φορές που έχει έρθει στην Ελλάδα, είναι ότι οι οπαδοί μας είναι λίγο... ζωηροί (γέλια) και η ατμόσφαιρα γενικά είναι δυνατή. Γενικά πάντως έχει θετική άποψη για την Εθνική μας ομάδα, όπως και για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό".

"Εξετάζω και άλλες προτάσεις από την Αγγλία"

Για την μεταγραφή του Καμαρά και το αν είδε και άλλον παίκτη στην Αγγλία, μας είπε:

" Κοιτάξτε, με την περίπτωση του Καμαρά έχω ασχοληθεί αρκετό καιρό πριν πάω στην Αγγλία. Απλώς στο ταξίδι μου στην Αγγλία, βρέθηκα με τον παίκτη και τον ατζέντη του. Σίγουρα έχω βρεθεί και με άλλους ατζέντηδες, με την λογική να μας προτείνουν παίκτες και να δούμε αν με το μπάτζετ που έχουμε μπορούμε να ασχοληθούμε με μια ακόμα περίπτωση από εκεί".

Εμείς ως ομάδα θα κάνουμε λίγες μεταγραφές το καλοκαίρι. Απλώς θέλουμε παίκτες που να είναι έμπειροι και να έχουν προσωπικότητα, έτσι ώστε να μας δώσουν το κάτι παραπάνω την επόμενη σεζόν. Ο Καμαρά ήταν το στυλ που ψάχναμε. Έχει όλα αυτά τα στοιχείακαι μερικά ακόμα που μας έλλειπαν. Είναι γρήγορος επιθετικός που με μια προσωπική ενέργεια μπορεί να σκοράρει".

"Δικαιούται να κάνει μια κακή σεζόν ο Ολυμπιακός"

Κλείνοντας, για το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ, ο προπονητής του Ατρόμητου μας είπε ότι ο Παναθηναϊκός δίκαια κατέκτησε τον τίτλο, ενώ χαρακτήρισε γεγονός της σεζόν την έξοδο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

" Το είδα όπως το είδε και όλος ο απλός ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα όλη τη σεζόν και τα πλήρωσε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Πάντως νομίζω ότι οι μεγάλες ομάδες και ειδικά ο Ολυμπιακός που κατακτούσε το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, δικαιούται και αυτός να έχει μια κακή σεζόν ή δικαιούται έστω μια σεζόν να κάνουν κακές επιλογές στην διοίκηση.

Για τον Παναθηναϊκό ήταν απλά πιο σταθερός και δίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Το σημείο αναφοράς ωστόσο, πιστεύω πως είναι η έξοδος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".




































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ