ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο SPORT24: "Φέτος θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει, ο Τζούριτσιτς θα κάνει τη διαφορά σε κάθε ματς"

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο SPORT24: "Φέτος θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει, ο Τζούριτσιτς θα κάνει τη διαφορά σε κάθε ματς"
IN TIME SPORTS

Τα σωστά και όσα δεν λειτούργησαν καλά την περσινή σεζόν. Ο ανταγωνισμός με τον Αντράζ Σπόραρ. Η υποχρέωση με την Ντνίπρο και το απρόβλεπτο του Φιλίπ Τζούριτσιτς. Στο φινάλε της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στην Αυστρία, ο Φώτης Ιωαννίδης μιλάει στο SPORT24.

Στη ζωή τίποτα δεν σου "χαρίζεται". Όσο ταλέντο κι αν έχεις, αν δεν (το) δουλέψεις, δεν θα φτάσεις ποτέ μόνο μ’ αυτό στο επίπεδο που θα μπορούσες να φτάσεις.

Ο Φώτης Ιωαννίδης το αντιλήφθηκε απ’ τις πρώτες μέρες του στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2020, πάλεψε να βρει τις αγωνιστικές ισορροπίες του και με την έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ένα χρόνο μετά (Μάιος 2021) άρχισε να πατάει πολύ πιο γερά στα πόδια του. Να μεγαλώνει και να εξελίσσεται μαζί με την ομάδα, βήμα με το βήμα, μέρα με τη μέρα.

Απ' τη χρονιά της καθιέρωσης με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας (2021/22), όταν έγινε βασικός φορ του "τριφυλλιού" στο δεύτερο (εξαιρετικό) μισό της περιόδου, στην περσινή χρονιά της επιβεβαίωσης πως είναι ένα απ' τα πιο σημαντικά ποδοσφαιρικά πρότζεκτ, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν τον "λύγισε" ψυχολογικά η μεταγραφή του Αντράζ Σπόραρ που συνοδεύτηκε με 3.5 εκατ. ευρώ. Ίσα-ίσα που και ο ίδιος έχει να λέει πόσο πολύ τον βοήθησε η παρουσία του Σλοβένου επιθετικού σ' αυτόν τον τελευταίο χρόνο.

Δούλεψε σκληρά, άρπαξε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε, πέτυχε πολλά "μεγάλα" γκολ νικών και βαθμών (πέρα απ’ τις ασίστ), είχε πολύ μεγάλη επιδραστικότητα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ήταν ο μοναδικός που έπαιξε πέρσι και στα 42 παιχνίδια των "πράσινων" σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa Conference League (20 βασικός, 22 ως αλλαγή), μέτρησε 7 γκολ και 4 ασίστ σε 2.024 αγωνιστικά λεπτά.

Και προετοιμάζεται για μία ακόμη πιο έντονη χρονιά, με ακόμη πιο υψηλούς στόχους τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο. Διεκδίκηση του τίτλου, αλλά πρωτίστως είσοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με πρώτο "σταθμό" τα δύο κομβικά ματς με την Ντνίπρο στις 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Με ακόμη πιο δυνατή ψυχολογία, αλλά κι ευθύνες, καθότι εδώ και λίγες μέρες συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο γκρουπ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, ως φυσική συνέχεια κι ο επόμενος "εκπρόσωπος" του απαραίτητου δεσίματος που πρέπει να υπάρχει (και) με το ελληνικό στοιχείο της ομάδας

Η κουβέντα μαζί του είναι πάντα απολαυστική. Απ' τα όσα διαδραματίστηκαν πέρσι με αποκορύφωμα την τεράστια αδικία που βίωσε όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού με τον Covid, τις παραμονές του ντέρμπι τίτλου με τον Ολυμπιακό, μέχρι την πορεία και την εξέλιξη της ομάδας τα τελευταία χρόνια με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο "τιμόνι" του "τριφυλλιού".

Μέχρι και για την αγαπημένη του Formula 1 άνοιξε την καρδιά του ο 23χρονος φορ, που έκανε πράξη πριν από λίγες μέρες ένα όνειρο ζωής: Να δει από κοντά ένα Grand Prix, στο "Red Bull Ring" της Αυστρίας, εκμεταλλευόμενος και το ρεπό της ομάδας στο Μπαντ Έρλαχ.

Φώτης Ιωαννίδης, unplugged λοιπόν στο φινάλε της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και πάμε...

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο SPORT24: "Φέτος θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει, ο Τζούριτσιτς θα κάνει τη διαφορά σε κάθε ματς"
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

- Είναι η τέταρτη προετοιμασία σου με την ομάδα. Είσαι πλέον απ’ τα πλέον παλιά στελέχη της ομάδας, έχεις δει αυτή την ομάδα να "μεγαλώνει" και πάλι. Το νιώθεις κι εσύ πως όλη αυτή η προσπάθεια κάθε χρόνο εξελίσσεται προς το καλύτερο;

"Όντως είμαι πια ένα απ’ τα πιο παλιά μέλη της ομάδας. Νιώθω πλέον καλύτερα και πιο έτοιμος γενικά και βλέπω πως η ομάδα έχει αρχίσει κι ανεβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Αυτό το βλέπουμε πια ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο. Είναι φανερό πως χρόνο με το χρόνο, παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο".

- Επειδή έχεις ζήσει στις αρχές ένα πιο δύσκολο φεγγάρι και μία πολύ καλύτερη περίοδο την τελευταία διετία, τι θεωρείς πως ήταν αυτό που άλλαξε τα δύο τελευταία χρόνια κι άρχισε ο Παναθηναϊκός να επιστρέφει στα κανονικά "κυβικά" του;

"Κι ο ερχομός του προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κάποιες κινήσεις της διοίκησης, αλλά συνολικά οι παίκτες που έχουν έρθει έχουν βοηθήσει πολύ στο να ανέβει επίπεδο η ομάδα. Γιατί όπως και να το κάνουμε, εντέλει η ουσία είναι η πιο σημαντική. Και η ουσία είναι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Όλοι μας έχουμε αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού και παλεύουμε πάλι να πάμε την ομάδα εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο και θα τα καταφέρουμε".

Ο Σπόραρ με βοήθησε να δω πιο άμεσα τη θέση του φορ

- Μαζί με αυτή την προσπάθεια "μεγαλώνεις" κι εσύ ποδοσφαιρικά, είσαι κάθε χρόνο και καλύτερος. Πέρασαν τα χρόνια της καθιέρωσης, ήρθε η χρονιά της επιβεβαίωσης. Πέρα απ’ τα "μεγάλα" γκολ που πέτυχες, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήσουν ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που έπαιξε και στα 42 παιχνίδια και είσαι ένα πολύτιμο κομμάτι αυτής της ομάδας. Όλη αυτή τη διαδρομή πως την έζησες;

"Όταν πρωτοήρθα στον Παναθηναϊκό, ο στόχος μου ήταν αυτός ακριβώς, να αρχίσω βήμα-βήμα να εξελίσσομαι και να βοηθάω την ομάδα σε όλα τα επίπεδα και να βοηθήσω κι εγώ τον εαυτό μου να βελτιώνεται κάθε μέρα.

Προπόνηση με την προπόνηση, παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος κάθε παίκτη και είναι μεγάλη τιμή μου που τα καταφέρνω όλα αυτά με τον Παναθηναϊκό κι ανεβαίνουμε μαζί επίπεδα...".

- Τι πιστεύεις ότι έχεις βελτιώσει περισσότερο στο παιχνίδι σου και τι θεωρείς ότι χρειάζεσαι να δουλέψεις κι άλλο για να το εξελίξεις, να το βελτιώσεις, για να φτάσεις στο επίπεδο που εσύ θέλεις και μπορείς να φτάσεις αγωνιστικά;

"Σαν παίκτης έχω κάποια στοιχεία που με βοηθούν να έχω συμμετοχή στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, να βοηθάω την ομάδα να βγαίνει από δύσκολες καταστάσεις. Αυτό το "είχα" από μικρός.

Έπρεπε να βελτιώσω γενικά τις κινήσεις μου στο τελευταίο τρίτο, τις κινήσεις μου στο "κουτί" που λέμε (σ.σ. μεγάλη περιοχή) και να βρίσκομαι περισσότερο "μέσα" στις ευκαιρίες. Αυτό το έκανα σε μεγαλύτερο βαθμό πέρσι κι αυτό είναι ένα πράγμα που πρέπει να βελτιώσω ακόμη περισσότερο, ώστε να βρίσκομαι μέσα σε περισσότερες φάσεις και να μπορώ για εκτελώ.

Γιατί η θέση είναι και το πιο ουσιαστικό ενός σέντερ φορ, να μπορεί να σκοράρει και να βρίσκεται στις ευκαιρίες. Πράγμα που δεν το έκανα τόσο πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Είχα επικεντρωθεί στο να βοηθώ την ομάδα σε άλλα κομμάτια.

Αλλά νομίζω ότι κι ο ερχομός του Αντράζ (σ.σ. Σπόραρ) που έδωσε μια διαφορετική εικόνα στη θέση με βοήθησε να δω πιο άμεσα τη θέση του φορ και να καταλάβω ότι το "ζουμί" είναι το να βρίσκεσαι κοντά στο γκολ.

Πάνω απ’ όλα πρέπει να έχεις την ηρεμία και την ψυχολογία να εκτελέσεις σωστά, κάτι που δεν μου έλειπε, αλλά η προπόνηση είναι πολύ σημαντική σ’ αυτόν τον τομέα...".

Ο Φώτης Ιωαννίδης στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Αυστρία
Ο Φώτης Ιωαννίδης στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Αυστρία ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

- Τι διαφορετικό βλέπεις φέτος την ομάδα, πέρα απ’ τους νέους παίκτες που έχουν έρθει ως τώρα; Τι παραπάνω βάζει στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός;

"Έχουμε κάποια πράγματα στο κομμάτι της τακτικής που ίσως αλλάξουν φέτος. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό για την ομάδα το γεγονός ότι το προπονητικό τιμ σκέφτεται διάφορους τρόπους για να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού, να διαφοροποιήσει κάποια πράγματα, να προσπαθήσει να εκπλήξει ίσως τον αντίπαλο. Αυτό είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Θεωρώ πως πλέον έχουμε ίσως περισσότερους παίκτες. Η ομάδα είναι πιο γεμάτη και περισσότεροι ποδοσφαιριστές, σημαίνει περισσότερες ιδέες, περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό μας κάνει πιο απρόβλεπτους, πράγμα που μας έλειπε την περσινή σεζόν".

Η αίσθηση της αδικίας

- Τι ήταν αυτό που έλειψε στο τέλος στο περσινό πρωτάθλημα; Και πέρα απ' το αγωνιστικό, νιώσατε, βιώσατε, ζήσατε όλοι οι παίκτες την παραμονή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο μία πολύ άδικη κατάσταση. Όλο αυτό σας έχει αφήσει μία πικρία, ένα "γαμώτο";

"Το να βρίσκεσαι στην κορυφή τόσο καιρό, τόσες μέρες και να το χάνεις στο τέλος εννοείται πως θα σου αφήσει μία πικρία. Νιώθεις άσχημα, είναι κάτι που δεν σου αρέσει και -στη δική μου περίπτωση- είναι κάτι που σε πεισμώνει.

Το ίδιο και τους συμπαίκτες μου κι αυτό μας έκανε πιο δυνατούς στο κεφάλι μας και στην καρδιά μας και θεωρώ ότι φέτος θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει. Όσον αφορά αυτό που με ρώτησες, νιώσαμε ότι ήταν άδικο να παίξουμε μία μέρα αφότου είχε αναβληθεί το παιχνίδι.

Όσες μέρες μας έδιναν παραπάνω θα ήταν καλύτερα, γιατί θα αναρρώναμε από τον κορονοϊό...".

- Και πιο δίκαιο. Γιατί πάνω απ’ όλα δημιουργήθηκε ένα αίσθημα ανισορροπίας κι έλλειψης δικαιοσύνης…

"Ίσως να υπάρχει κι αυτό στο κεφάλι μας. Αλλά δεν είναι ότι δικαιολογούμε τίποτα. Γιατί θα μπορούσαμε κάλλιστα -όπως έχουμε πει μεταξύ μας- να είχαμε νικήσει τον ΠΑΟΚ λίγες μέρες νωρίτερα και να ήταν πιο εύκολο το έργο μας.

Αυτό θεωρώ ότι ήταν ένα κομβικό παιχνίδι στα playoffs, γιατί είχαμε τις ευκαιρίες, δοκάρι και μία καλή εικόνα για να το πάρουμε. Το παρελθόν όμως ορισμένες φορές μας κάνει πιο δυνατούς και στο μέλλον όλο αυτό μπορεί να μας βγει σε καλό".

Η αποφασιστικότητα, η προσωπικότητα και το απρόβλεπτο

- Τι χρειάζεται να έχει φέτος ο Παναθηναϊκός για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και να πάρει αυτό που δεν κατάφερε πέρσι; Έχοντας βεβαίως και μία πολύ πιο απαιτητική σεζόν διότι έχετε κι έναν πολύ υψηλό στόχο στην Ευρώπη και την προοπτική να αγωνιστείτε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης...

"Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος και το γνωρίζουμε όλοι. Όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σε αυτά παιχνίδια που έρχονται στα προκριματικά.

Από εκεί και πέρα για το πρωτάθλημα, είναι πολύ σημαντικά να έχουμε εγκεφαλικά την αποφασιστικότητα και να βγάλουμε ακόμη μεγαλύτερη προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Και ποδοσφαιρικά και με τις προσθήκες είναι καταλυτικό να έχουμε πιο πολλές ιδέες και να μπορούμε να είμαστε πιο απρόβλεπτοι.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, γιατί πολλές φορές στο περσινό πρωτάθλημα ήμασταν σε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού το οποίο κάποιες φορές ίσως μας καθυστερούσε στο να βρούμε ένα γκολ, να βγάλουμε μία επίθεση, να ξεκλειδώσουμε μία άμυνα.

Γιατί συνήθως μέσα στο πρωτάθλημα συναντάμε ομάδες που προσπαθούν να μας δυσκολέψουν και περιμένουν στο τελευταίο τρίτο. Κι εκεί πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί".

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο SPORT24: "Φέτος θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει, ο Τζούριτσιτς θα κάνει τη διαφορά σε κάθε ματς"
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

- Σας έλειψε πολύ πέρσι κι ο Αϊτόρ, ήταν μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του και ίσως να ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα αν τον είχατε μαζί σας...

"Εννοείται! Είναι απ’ τους παίκτες που όπως είπα, είναι από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να φέρουν καινούργιες ιδέες, καινούργια πράγματα. Να κάνει κάτι που δεν το περιμένει η αντίπαλη άμυνα. Ήταν πολύ μεγάλη η απώλειά του, όμως κι αυτός είναι πλέον πιο έτοιμος από ποτέ για να βοηθήσει σιγά - σιγά".

Δεν το σκέφτηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο να ανανεώσω

- Πριν από λίγο καιρό επέκτεινες το συμβόλαιό σου με τον Παναθηναϊκό έως το 2027. Απολύτως δίκαιο με βάση την πορεία, την εξέλιξή σου και την επιδραστικότητα που έχεις πια στο παιχνίδι της ομάδας. Ήταν μία απόφαση... πέντε λεπτών;

"Εννοείται! Κι από την πλευρά τη δική μου κι απ’ την πλευρά της ομάδας υπήρχε μία κοινή θέληση να ανανεωθεί η συνεργασία, δεν το σκέφτηκα ούτε δευτερόλεπτο. Ήταν κάτι που το ήθελα κι εγώ, το ήθελε και η ομάδα και θα μας βγει μόνο σε καλό...".

- Μεγαλώνουν πλέον και οι ευθύνες σου. Μπήκες στην ομάδα των αρχηγών και μεγαλώνοντας παίρνεις -όχι βάρη- αλλά περισσότερες ευθύνες.

"Είναι κάτι που το έχω ξαναπεί και δεν το φοβάμαι καθόλου να σου πω την αλήθεια. Μιλάω μέσα από την καρδιά μου. Νιώθω πολύ έτοιμος και είμαι από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται οι συμπαίκτες μου και θεωρώ ότι τη δυνατότητα να βοηθήσω σε όλους τους τομείς. Κι αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός ρόλος, το να είσαι μέσα στην τετράδα των αρχηγών. Νιώθω μεγάλη τιμή και πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω άνετα...".

Το κεφάλαιο της Εθνικής

- Μικρό... διάλειμμα για την Εθνική Ομάδα. Είχες την ατυχία στο προηγούμενο "παράθυρο" των Εθνικών Ομάδων με τον τραυματισμό σου, αλλά είσαι πια μέλος κι αυτής της ομάδας. Έδειξε μία πολύ καλή εικόνα στον αγώνα με την Ιρλανδία και τηρουμένων των αναλογιών και στο ματς με τους Γάλλους. Είναι δύσκολη η αποστολή σας, αλλά είναι... ακατόρθωτη;

"Στο δικό μου κεφάλι, είμαι ένας άνθρωπος αρκετά αισιόδοξος. Δεν είναι τίποτα ακατόρθωτο. Η Εθνική ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι έχω τσαντιστεί, έχω εκνευριστεί με το πώς έχουν κυλήσει οι μέρες μου εκεί. Διότι δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα όπως θέλω, όλο συμβαίνει κάτι τελείως απρόσμενο, το οποίο δεν μπορεί να το εξηγήσει κανένας (σ.σ. γελάει). Δεν ξέρω τι συμβαίνει πραγματικά, αλλά πιστεύω τις επόμενες φορές, στις κλήσεις που θα έρθουν μακάρι να είμαι μέσα και να πηγαίνω καλά. Για να βοηθήσω την ομάδα κι εγώ γιατί ο στόχος είναι πολύ δύσκολος, αλλά θεωρώ πως επειδή έχουμε ποιότητα σαν ελληνική ομάδα θα τα καταφέρουμε..."

Ο Τζούριτσιτς, που θα κάνει τη διαφορά

- Ένα σχόλιο για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού;

"Τον Κάρλος (σ.σ. Ζέκα) τον ξέρουμε όλοι, τον ξέρετε καλά κι εσείς. Κι αυτός βεβαίως θέλει το χρόνο του και να μην βιαστούμε, να μην τον πιέσουμε γιατί δύο δύσκολους τραυματισμούς, τους πιο δύσκολους που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Έχω όμως την αίσθηση πως μέσα στο χρόνο θα βοηθήσει πάρα πολύ και με την προσωπικότητά του εκτός γηπέδου και μέσα στο γήπεδο, γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης.

Όσον αφορά τους δύο Φίλιπ, έχουν δείξει απ’ τα πρώτα δείγματά τους πολύ μεγάλη ποιότητα. Ο Τζούριτσιτς για μένα θα κάνει τη διαφορά σε κάθε παιχνίδι. Είναι ένας παίκτης που έχει τρομερές θέσεις, τρομερές αντιλήψεις μέσα στο γήπεδο.

Αντιλαμβάνεται τα πάντα και θεωρώ ότι θα κάνει τη διαφορά με τη μία, απ’ τα πρώτα παιχνίδια θα καταλάβουμε το επίπεδο του παίκτη".

Ο Φώτης Ιωαννίδης σε στιγμιότυπο από φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού
Ο Φώτης Ιωαννίδης σε στιγμιότυπο από φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

- Αυτός ο... έρωτας τόσων ετών με τη Formula 1 πως έχει προκύψει;

"Για μένα είναι το αγαπημένο μου σπορ μετά το ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που το παρακολουθώ πάνω από 12-13 χρόνια. Είναι... οικογενειακό. Κι ο πατέρας μου και η μητέρα μου παρακολουθούσαν πολύ Formula-1.

Κι όταν έκατσα κι εγώ μία φορά στην τηλεόραση από τότε αποφάσισα να παρακολουθώ συστηματικά. Και το έχω περάσει και στους... συμπαίκτες μου. Τώρα έχουν αρχίσει και βλέπουν κι άλλοι. Παίζουμε κιόλας Formula-1 στο PlayStation. Θα αρχίσουμε τα... πρωταθλήματα (σ.σ. γελάει)".

- Στα 40 σου, έχοντας σταματήσει το ποδόσφαιρο, θα έκανες εκπομπή στην τηλεόραση για τη Formula 1;

"Εκπομπή δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θα ήθελα να ασχοληθώ με κάποιον τρόπο, γιατί είναι κάτι το οποίο το αγαπώ και θεωρώ ότι γνωρίζω κι αρκετά πράγματα γύρω απ’ τη Formula-1".

- Έχεις πάει να δεις από κοντά κάποιον αγώνα;

"Να σου πω... Πήγα τώρα, την περασμένη εβδομάδα εδώ στην Αυστρία. Ρώτησα τον κόουτς και μου έδωσε άδεια, γιατί είχα κλείσει στην Ίμολα κι... ακυρώθηκε το Grand Prix. Μόνο σε μένα μπορεί να συμβεί αυτό (σ.σ. γελάει).

Είχα κλείσει εισιτήρια, τα πάντα και ακυρώθηκε το Grand Prix λόγω βροχής. Και τώρα είχαμε ρεπό το περασμένο Σάββατο (1/7) και είχα μία πρόσκληση να πάω στο "Red Bull Ring" και τα κατάφερα. Παίρνοντας βεβαίως την άδεια από τον κόουτς που με άφησε.

Πήγα εκεί και ήταν κάτι το μοναδικό για μένα, ένα όνειρο. Πραγματικά... Η προετοιμασία έφερε και κάτι... καλό πέρα από το τρέξιμο (σ.σ. τρανταχτά γέλια)".

Το must win με την Ντνίπρο

- Κλείνοντας, τι θα ήθελες να ευχηθείς συνολικά στην ομάδα και στον κόσμο για την εφετινή σεζόν;

"Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε μία υγιή σεζόν πάνω απ’ όλα. Να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς κι όσον αφορά την ομάδα, νομίζω ότι είναι πλέον δεδομένος ο πρωταθλητισμός. Εχουμε έναν στόχο μπροστά μας, αλλά είναι λίγο πιο μακριά χρονικά. Προηγούνται τα παιχνίδια της Ευρώπης. Έχουμε δύο πολύ σημαντικά ματς με την Ντνίπρο που είναι must win".

- Είναι "κλειδί", γιατί αν περάσετε τους Ουκρανούς, έχετε διασφαλισμένη μίνιμουμ μία θέση στους ομίλους του Europa League... Έχουμε μάθει αλλιώς τον Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια, είναι σημαντικό να επιστρέψετε και εκεί. Μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί...

"Ακριβώς. Έτσι όπως τον έχετε μάθει κι εσείς τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, έτσι τον είχα γνωρίσει κι εγώ όταν ήμουν πιο μικρός. Πάντα βλέπαμε τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στις τεράστιες διοργανώσεις της Ευρώπης και είναι πλέον στα χέρια μας και στα πόδια μας να τον φέρουμε εκεί που αξίζει να βρίσκεται".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ