ΑΕΚ

Ο Εντίνιο στο SPORT 24

Ο Εντίνιο μίλησε στο SPORT 24 για την ΑΕΚ που τον... στεναχωρεί, κάνει αποκάλυψη βόμβα για τους λόγους φυγής του Ρίμπο και μιλά για τον Κ. Ρονάλντο. Δείτε όλη τη συνέντευξη σε video

Ήταν πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς ότι η κουβέντα με τον επιθετικό της ΑΕΚ Αρνάλντο Εντίνιο θα εξελισσόταν κατά αυτόν τον τρόπο. Διότι ειλικρινά δεν περίμενα ότι ο πορτογάλος φορ της Ένωσης είχε τη διάθεση να ξεφύγει από τα κλασικά κλισέ συμπλέγματα που κυριεύουν τους ποδοσφαιριστές μπροστά στην κάμερα ή σε ένα δημοσιογραφικό μαγνητόφωνο όταν είναι απολύτως χαλαροί και δεν λειτουργούν εν βρασμώ ψυχής.
Ωστόσο ο Εντίνιο ήθελε να πει πολλά κι έμοιαζε να περιμένει την ευκαιρία. Το SPORT 24 ήταν εκεί για να τον ακούσει διαπιστώνοντας ότι όταν ένας αθλητής είναι ειλικρινής πάνω από όλα δεν προδίδει τον εαυτό του και τα ίδια τα πιστεύω του.

Τι θα διαβάσετε ή θα ακούσετε λοιπόν (η προτίμηση δική σας αφού φροντίσαμε να βιντεοσκοπήσουμε την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε);

Ο Έντι μιλά για όλες τις καταστάσεις που τον στεναχωρούν (κι επιμένει πολύ σε αυτές), εκφράζει την απορία του για τη διάλυση της περυσινής ομάδας που στη συνείδηση πολλών ελλήνων φιλάθλων πέρασε ως η "πρωταθλήτρια των γηπέδων" κι αναρωτιέται ποιος είναι αυτός που πήρε τότε τις αποφάσεις, αποθεώνει τον Ριβάλντο, τον Λυμπερόπουλο και τον Δέλλα λέγοντας ότι είναι οι ηγετικές μορφές που λείπουν από την ΑΕΚ και οι οποίες δεν αντικαταστάθηκαν επαρκώς με συνέπεια η ομάδα να χάσει τον προσανατολισμό της.

Η σημαντικότερη στιγμή της συνέντευξης είναι όμως αυτή που με ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο αποκαλύπτει τα πραγματικά αίτια της αποχώρησης του Ριβάλντο για το μακρινό Ουζμπεκιστάν. Χρεώνει την απόφαση του Βραζιλιάνου να φύγει στον Γιώργο Δώνη και υποστηρίζει ότι αν η κατάσταση το περασμένο καλοκαίρι ήταν διαφορετική, ο Ρίμπο δεν θα έπαιρνε ποτέ την απόφαση να αποχωρήσει από την ΑΕΚ, ασχέτως με το ότι η οικονομική πρόταση της Μπουνιοντκόρ ήταν όντως ακαταμάχητη.



Μέσα στο συνολικό πακέτο υπάρχει και πλήρης αναφορά στην πρώτη εμπειρία του με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας αλλά και στη συνεύρεσή του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Θα τον ΑΚΟΥΣΕΤΕ να λέει ότι ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον κάλεσε προχθές (Πέμπτη) το βράδυ στο (κινητό) τηλέφωνο για να του δώσει συγχαρητήρια και να τον ενθαρρύνει να συνεχίσει έτσι, ότι ήταν το μόνιμο στήριγμα του Έντι στα πρώτα βήματά του στην εθνική ομάδα ενώ ο φορ της ΑΕΚ αποκαλύπτει για τους αναγνώστες του SPORT 24 την αφιέρωση που του έκανε στη φανέλα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κάρλος Κεϊρόζ μετά το τέλος του αγώνα με την Πορτογαλία.

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Βαγγέλη Αρναούτογλου:



Ο "Έντι" και τα... παράπονα του


Πολλά έχουν ακουστεί κι έχουν γραφτεί για τις σχέσεις σας στα αποδυτήρια. Εσύ προσωπικά αισθάνθηκες ποτέ ότι κάτι δεν πάει καλά μεταξύ σας;


"Εγώ θα μιλήσω για μένα και μόνο. Πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές είναι ενοχλημένοι γιατί θεωρούν ότι αδικούνται, ότι δεν προσφέρουν αυτά που πραγματικά μπορούν ή ότι δεν παίρνουν τον σεβασμό που τους αναλογεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν νεύρα και δεν υπάρχει καθαρό μυαλό.

Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει, όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, σίγουρα αυτό που έγινε δεν ήταν καθόλου καλό, όμως πρέπει να συνεχίσουμε. Κι εγώ πολλές φορές διαμαρτύρομαι και παραπονιέμαι, όμως τουλάχιστον είμαι ειλικρινής και δεν κρύβομαι. Είμαι εγώ".




Πως φτάσαμε στο επεισόδιο ανάμεσα στον Τζεμπούρ και τον Σκόκο. Ήσουν μπροστά στο περιστατικό, ήσουν ένας από εκείνους που έσπευσαν να τους χωρίσουν, γιατί η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο;



"Έγινε μια παρεξήγηση ανάμεσα σε αυτά τα δύο παιδιά κατά τη διάρκεια της προπόνησης, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο, από εκεί και πέρα αν ήταν μια άλλη μέρα και ήταν και οι δύο σε καλύτερη διάθεση, ίσως να μην είχαν φτάσει εκεί που φτάσανε.

Ωστόσο έγινε επίσης και μια δεύτερη παρεξήγηση γιατί εγώ προσπάθησα να τους χωρίσω αλλά ο προπονητής δεν το αντιλήφθηκε αυτό, νόμιζε ότι πήγα με το μέρος του Τζεμπούρ κι είχα ξεκινήσει εγώ το επεισόδιο. Από εκεί και πέρα ίσως δόθηκε και μεγάλη έκταση από τον Τύπο. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν".



Όπως παραδέχτηκες έχει κατά καιρούς υποπέσει σε μικρά πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία ενόχλησαν προπονητές σου. Θεωρείς ότι αδικείσαι τώρα από τον Μπάγεβιτς, ή ότι έχεις αδικηθεί στο παρελθόν από τον Δώνη;


"Δεν είναι τόσο θέμα το αν έχω αδικηθεί, όσο ότι είναι θέμα σεβασμού και αναγνώρισης. Γιατί όπως κι εγώ δεν αμφισβητώ τη δουλειά του προπονητή, έτσι πιστεύω ότι όταν με χρησιμοποιούν γιατί βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, και μπαίνω, βάζω γκολ και διορθώνονται τα πράγματα, ε, νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να αναγνωριστεί και να έχω ξανά μια ευκαιρία.

Όπως επίσης όμως με στεναχωρεί το γεγονός ότι όταν σε ένα παιχνίδι δεν πάνε τα πράγματα καλά, η λύση είναι να μπω εγώ και το διορθώσουμε. Κι όταν πηγαίνουν τα πράγματα καλά να μην με βάζουν. Ότι με στεναχωρεί αυτό, με στεναχωρεί.

Τον Δεκέμβριο που είχα κάποιες προτάσεις, μίλησα με τον προπονητή και μου είπε ότι υπολογίζει σε μένα και θέλει να συνεχίσω. Και κάθισα. Τώρα πιστεύω ότι θα έχω περισσότερες ευκαιρίες, ειδάλλως πρέπει να κοιτάξω κι εγώ τι θα κάνω με τη ζωή μου".





Τελευταία έχει αναπτυχθεί μια θεωρία σύμφωνα με την οποία αποδίδεις καλύτερα ερχόμενος από τον πάγκο, παρά ως βασικός. Φαίνεται ότι με αυτό συμφωνεί και ο προπονητής σου. Σου έχει πει κάτι σχετικό ο Μπάγεβιτς κι εσύ τι απαντάς σε αυτό;

"Δεν πιστεύω ότι είναι συγκεκριμένο πλάνο του προπονητή, πιστεύω ότι ο προπονητής πριν από κάθε παιχνίδι σκέφτεται την ενδεκάδα, προτιμάει κάποιους άλλους παίκτες, προτιμάει κάποιες άλλες επιλογές από τη δική μου κι από εκεί και πέρα αναλόγως με το πώς πηγαίνει το παιχνίδι, με την πορεία και τον ρυθμό που παίρνει αυτό, κάνει κάποιες αλλαγές.

Σίγουρα για μένα αυτό, το να μην ξεκινάω βασικός ή να ξεκινάω βασικός και πάλι να δίνω λύσεις και πάλι να βοηθάω την ομάδα μου και να μην βλέπω μια συνέχεια, είναι κάτι το οποίο με στεναχωρεί, μου αφαιρεί λίγο το κίνητρο, αλλά πάντα προσπαθώ.

Πάντα όταν με βάζουν δίνω το καλύτερο, αλλά σίγουρα ότι είναι κάπως στενάχωρη η κατάσταση, ναι είναι. Στο κάτω, κάτω κανένας δεν είναι από σίδερο".





Αν ήσουν προπονητής και προσπαθώντας να κρίνεις σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό, θα χαλούσες το δίδυμο Μπλάνκο - Τζεμπούρ για να βάλεις τον Εντίνιο;


"Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα, σίγουρα ο προπονητής κάνει κάποιες επιλογές οι οποίες είναι σεβαστές, ωστόσο όταν κάποιος παίζει καλά και οι συμπαίκτες του δεν είναι σε καλή φάση και μπαίνει να αντικαταστήσει αυτόν που δεν είναι σε καλή φάση, για ποιο λόγο να μην έχει κι αυτός την ευκαιρία να έχει μια συνέχεια παρουσίας.

Δηλαδή κάποιοι παίκτες, όπως ο Τζεμπούρ και ο Μπλάνκο, είχαν αυτή την ευκαιρία, να έχουν μια συνέχεια στα παιχνίδια και σε κάποια δεν απέδωσαν όπως έπρεπε να αποδώσουν. Εγώ γιατί να μην έχω αυτή την ευκαιρία; Και πιστεύω ότι έχοντας αυτή την ευκαιρία θα έκανα τα πράγματα πολύ καλύτερα.

Αν πάρουμε τον μέσο όρο λεπτών συμμετοχής των τριών ματς, θα δούμε ότι παρόλο που αυτοί έχουν παίξει διπλάσιο χρόνο σε παιχνίδια από όσα εγώ, με τον Τζεμπούρ για παράδειγμα έχουμε ένα γκολ διαφορά, με τον Μπλάνκο 4-5. Αλλά έχουν παίξει πολύ περισσότερο από μένα, έχουν παίξει τουλάχιστον το διπλάσιο. Αν είχα παίξει εγώ, πιστεύω θα είχαμε τα ίδια γκολ, εγώ ίσως και περισσότερα".







Με ποιον θεωρείς ότι μπορείς να ταιριάξεις καλύτερα στην επίθεση; Τα χαρακτηριστικά σου συνδυάζονται καλύτερα με εκείνα του Μπλάνκο ή του Τζεμπούρ;


"Και με τους δύο μπορώ να παίξω, και οι δύο είναι καλοί επιθετικοί, καλοί σύντροφοι, καλοί συμπαίκτες, ίσως με τον Μπλάνκο επειδή ήμασταν και πέρυσι μαζί υπάρχει μεγαλύτερο δέσιμο γιατί κι εγώ ξέρω τι σκέφτεται αυτός κι αυτός ξέρει τι σκέφτομαι εγώ. Γνωριζόμαστε περισσότερο καιρό από ότι γνωριζόμαστε με τον Ραφίκ. Αλλά και με τους δύο συνδυαζόμαστε καλά μέσα στο γήπεδο".

Θεωρείς ότι είναι εύκολο για μια ελληνική ομάδα που έχει περιορισμένες αγωνιστικές υποχρεώσεις και διαθέτει τρεις επιθετικούς οι οποίοι σκοράρουν συχνά κι έναν μικρό κι εξελίξιμο να έρχεται από πίσω (και αναφέρομαι στον Παυλή), να τους έχει όλους ικανοποιημένους;


"Γι’ αυτό μίλησα πριν για ειλικρίνεια και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Τα πράγματα έτσι γίνονται πολύ καλύτερα κι αν δίνονται ίσες ευκαιρίες, ανάλογα με το τι κάνει ο καθένας, πιστεύω δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Δηλαδή όταν κάποιος συνάδελφός μου, συμπαίκτης μου, μπαίνει και ξέρει ότι δεν είναι τόσο καλά, ότι δεν άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε, άρα είναι καιρός να πάρει κάποιος άλλος την ευκαιρία του. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με τον Παυλή.

Εγώ το καταλαβαίνω ότι για τον Παυλή δεν είναι εύκολο. Κι αυτός περιμένει κι αυτός θέλει την ευκαιρία του, είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα και απλά αναμένει. Πιστεύω ότι με την ειλικρίνεια και την ίση μεταχείριση των παικτών ανάλογα με την απόδοσή τους τα πράγματα θα βαίνουν πολύ καλύτερα".





Έχεις πει πολλές φορές ότι προτιμάς να παίζεις στην κορυφή της επίθεσης. Θα θυσίαζες το εγώ σου και την καριέρα σου για να μονιμοποιηθείς στην ΑΕΚ παίζοντας σε μια άλλη θέση ή θα προτιμούσες να αγωνιστείς σε άλλη ομάδα;


"Την έχω κάνει αυτή τη θυσία και πλέον δεν ξέρω αν θα άξιζε τον κόπο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι όταν σε βάζουν να παίζεις σε μια θέση η οποία δεν είναι η φυσική σου, οι πιθανότητες να κάνεις λάθη και να μην αποδώσεις τόσο καλά είναι πολύ μεγαλύτερες.

Όταν σε βάζουν εκεί που είναι η φυσική σου θέση αποδίδεις τα μέγιστα. Από εκεί και πέρα έχω παίξει και από τα αριστερά κι από τα δεξιά, το σημαντικό είναι κάποιος να παίζει. Πέρυσι που έπαιζα από τα δεξιά κι είχα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων τα πήγαινα πολύ πιο καλά.

Ξέρω βέβαια ότι όταν παίζω σε αυτή τη θέση πρέπει να μαρκάρω και τον αντίπαλο μπακ όταν ανεβαίνεις και να προσπαθώ να τον ακολουθώ όπως μου έχουν πει, μέχρι εκεί που μου έχουν πει. Αλλά από εκεί και πέρα όταν εγώ κινούμαι πιο ελεύθερα είναι σαν να έχουμε άλλον έναν επιθετικό.

Και μπορώ σε οποιαδήποτε στιγμή να βάλω το γκολ. Σημασία έχει πάντως το να παίζει κάποιος, σε όποιο θέση κι αν είναι αυτή που του ζητούν".







Τι είναι αυτό που λείπει από τον Εντίνιο για να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα. Να γίνει βασικός στην ΑΕΚ και ν α καθιερωθεί στην εθνική Πορτογαλίας; Μόνο η εμπιστοσύνη; Ή μήπως και η βελτίωση σε κάποιους τομείς που υστερεί;


"Στην ΑΕΚ πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης του προπονητή προς εμένα. Έχω κάνει αυτά που έπρεπε να κάνω, βοηθάω την ομάδα μου, βάζω γκολ, δίνω το μέγιστο του εαυτού μου, από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης.

Τώρα όσον αφορά στην εθνική κι επειδή υπάρχει μια έλλειψη στην κορυφή της επίθεσης και επειδή τα πήγα καλά στο τελευταίο ματς, πιστεύω ότι έχω ελπίδες κι είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά".



Μέχρι που φτάνει το ταβάνι των προσωπικών φιλοδοξιών σου;



"Έχω πολλούς και μεγάλους στόχους. Πιστεύω ότι έχω ακόμα καιρό μπροστά μου για να τους πραγματοποιήσω. Θέλω να βελτιωθώ και να γίνω πολύ καλός σε αυτό που κάνω.

Ένας στόχος μου είναι να μπορέσω να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σε κάποιο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όλα αυτά δεν είναι εύκολα. Θέλω να γίνω ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση μου στην Ευρώπη".



Οι απορίες (ίδιες με όλων των ΑΕΚτζήδων) κι οι αποκαλύψεις (για Ριβάλντο)


Ήσουν και πέρυσι στην ΑΕΚ. Έζησες τους έξι μήνες της μεγάλης αντεπίθεσης σε με χρονιά που έμοιαζε χαμένη όπως και φέτος και την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος εντός των γηπέδων το οποίο τελικά χάσατε στα χαρτιά. Που οφείλεις τη διάλυση εκείνης της ομάδας κι είσαι σύμφωνος με τις επιλογές που πάρθηκαν το περασμένο καλοκαίρι;

"Εγώ προσωπικά εξεπλάγην! Ήταν κάτι που δεν το περίμενα καθόλου. Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου στην ΑΕΚ τον περασμένο Ιανουάριο, πραγματικά δεν ήμασταν σε πολύ καλή φάση, αλλά χάρη στη μεγάλη εμπειρία τριών παικτών, του Δέλλα, του Λυμπερόπουλου και του Ριβάλντο, είδαμε ξανά τον δρόμο και το πώς θα βαδίσουμε προς αυτόν διαγράφοντας τελικά μια τόσο καλή πορεία.

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν από τους τωρινούς μου συμπαίκτες, πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες μας έλειψαν πολύ και μας λείπουν ακόμα. Λείπει ένας ηγέτης, λείπει η φωνή της εμπειρίας, δεν ξέρω ποιανού ήταν αυτές οι αποφάσεις ή αν ήταν του προπονητή, αυτό που ξέρω είναι ότι αν αυτοί ήταν εδώ θα είχαν φέρει μια σταθερότητα στην ομάδα. Με τον Ριβάλντο ξέρω τι συνέβη, με τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο δεν γνωρίζω. Αλλά μας έλειψαν".




Τι συνέβη δηλαδή με τον Ριβάλντο; Είναι κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε;

"Με τον Ριβάλντο όλοι μας το είχαμε αντιληφθεί ότι ο Δώνης δεν τον υπολόγιζε, δεν τον ήθελε. Το είχαμε καταλάβει όλοι μας και το είχε καταλάβει και ο ίδιος. Στη διάρκεια της προετοιμασίας όταν δεν πήγαινε καλά η ομάδα τον έκαε αλλαγή κι όταν πήγαινε καλά δεν τον έβαζε.

Τον θεωρούσε μεγάλο ηλικιακά για να παίξει. Όταν όμως ένας παίκτης έχει ανακηρυχθεί κορυφαίος του κόσμου, είναι απίστευτα ταπεινός, τα δίνει όλα και μπαίνει μέσα στο γήπεδο κάνοντας ότι καλύτερο μπορεί, στο επίπεδο που έχει φτάσει δεν αρκείται να στεναχωρηθεί που ένας προπονητής δεν το θέλει, θα ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο".




Τελικά αυτό που μας λες είναι ότι ο Ριβάλντο δεν έφυγε για τα χρήματα, όπως οι περισσότεροι εδώ νόμιζαν ή βιάστηκαν να πουν αλλά αυτό που κάποιοι υποψιαζόμασταν. Ότι έφυγε επειδή του άρεσε η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην ΑΕΚ.

"Ακριβώς γι αυτό το λόγο έφυγε. Είμαι σίγουρος ότι αν τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, ο Ριβάλντο δεν θα είχε φύγει Πολλοί νομίζουν ότι έφυγε για τα λεφτά αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, ξέρει ότι έχει την αξία και τις ικανότητες να παίξει και είναι σε πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Δηλαδή ένας άνθρωπος ο οποίος μπαίνει στο γήπεδο σε ηλικία 37 χρονών, παίζει 90 λεπτά και δίνει τα πάντα για την ομάδα, όταν καταλαβαίνει ότι δεν τον υπολογίζουν στεναχωριέται και θέλει να συνεχίσει. Εξάλλου θα ήταν ο πρώτος που θα παρατούσε το ποδόσφαιρο αν καταλάβαινε ότι δεν έχει πια τα φόντα, δεν έχει πια τη δύναμη και τη φυσική κατάσταση.

Επειδή όμως αντιλαμβανόταν ότι ήταν σε καλή φυσική κατάσταση και μπορούσε να προσφέρει όντας καλός σε αυτό που κάνει, επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο".





Συνολικά θεωρείς καλύτερη την περυσινή ΑΕΚ από την εφετινή;

"Είναι διαφορετικές οι δύο ομάδες, σίγουρα αμφότερες είχαν ή έχουν καλό ρόστερ, αλλά αυτό που μπορώ να πω συγκρίνοντας τις δύο χρονιές είναι ότι φέτος μας λείπουν εκείνοι οι παίκτες που ξέρουν να κινούν τα νήματα.

Που ξέρουν μέσα στο γήπεδο ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να ηρεμήσουμε λίγο το παιχνίδι, ποια για να βάλουμε περισσότερη ένταση και κυνηγήσουμε ένα αποτέλεσμα, δηλαδή πιστεύω λείπουν εκείνοι που ήξεραν να οργανώνουν το παιχνίδι και να το πηγαίνουν εκεί που θέλαμε να πάει".




Πρόλαβες σε διάστημα ενός έτους να γνωρίσεις τέσσερις προπονητές και τρεις προέδρους. Αυτή η ταραχώδης περίοδος για την ΑΕΚ πόσο επηρέασε τους ποδοσφαιριστές και τελικά πόσο κόστισε στο να χαθούν στόχοι για την ομάδα;


"Αυτά τα πράγματα επηρεάζουν κάθε ποδοσφαιριστή. Συνήθως λέμε ότι μια αλλαγή είναι για το καλύτερο αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνέβαινε αυτό.

Οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις εξελίξεις, νιώθουν ότι απειλείται η ζωή τους υπό την έννοια ότι μπορεί τα πράγματα να μην έλθουν όπως τα περίμεναν και να μην λειτουργήσουν σωστά".



Ο Έντι κι οι στόχοι της ΑΕΚ


Μια χρονιά που ξεκίνησε απογοητευτικά, ίσως τελικά κλείσει με γλυκό τρόπο για την ΑΕΚ. Που οφείλεται εκείνο το κακό ξεκίνημα που σας στοίχισε την ευρωπαϊκή πορεία και το να βγείτε πριν καλά καλά αλλάξει ο χρόνος εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος;

"Δεν μπορώ κι εγώ καλά καλά να το εξηγήσω, σίγουρα ήταν μια χρονιά πολύ παράξενη, πολύ ιδιαίτερη. Παρόλο που παίξαμε καλά, πιστεύω δεν είχαμε καθόλου την τύχη με το μέρος μας.

Δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εξήγηση, έφτασε κάποια χρονική στιγμή που αισθανόμασταν τελείως αδύναμοι προς το τι να κάνουμε, πώς να γυρίσουμε τα πράγματα. Από εκεί και πέρα ευτυχώς που κάπως διορθώθηκαν".



Ήταν ο Δώνης ένας τεχνικός που δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος της ευθύνης να είναι προπονητής στην ΑΕΚ; Φταίγατε εσείς που δεν μπορούσατε να κάνετε όσα σας ζητούσε; Ή μήπως τελικά ήταν ένας συνδυασμός και των δύο πραγμάτων; Γιατί εν τέλει απέτυχε αυτή η σχέση;


"Η όλη κατάσταση ήταν πολύ περίπλοκη και πολύ παράξενη. Σίγουρα ο Δώνης ήθελε να κερδίζει, σίγουρα κι εμείς θέλαμε να κερδίζουμε. Ίσως δεν καταλαβαίναμε τι μας έλεγε; Δεν ξέραμε πώς να ανταποκριθούμε; Δεν μπορούσαμε να δώσουμε αυτό που μας ζητούσε;

Δεν το ξέρω… Εκείνο που ξέρω είναι ότι σε κάποια στιγμή βουτήξαμε μέσα σε μια τρύπα από την οποία δεν μπορούσαμε να βγούμε. Δεν είχαμε τη δύναμη να βγούμε. Και πιστεύω ότι μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι μας".



"Ο Μπάγεβιτς έφερε ηρεμία"

Και τι άλλαξε με την έλευση του Μπάγεβιτς και καταφέρατε να βγείτε από την τρύπα και να δείτε πάλι φως;



"Ο Μπάγεβιτς είναι έμπειρος προπονητής και έφερε μια ηρεμία. Επήλθε μια ηρεμία στην ομάδα. Από εκεί και πέρα ξέραμε ότι αν καταφέρναμε να κάνουμε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια καλές εμφανίσεις και να τις συνδυάσουμε με νίκες, τα πράγματα θα άλλαζαν. Ο Μπάγεβιτς κατάφερε και μας το πέρασε αυτό και είχαμε τα αποτελέσματα που είχαμε".

Αισθάνεστε πλέον απόλυτα έτοιμοι, δυνατοί και κυρίως ήρεμοι και συγκεντρωμένοι ώστε να φέρετε εις πέρας τις δύο αποστολές που απέμειναν;


"Σίγουρα! Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε με την απόδοση που τελευταία έχουμε θα μπορέσουμε ξεκάθαρα να κατακτήσουμε τους δύο στόχους που έχουμε θέσει, εξαρτάται από εμάς".

Θεωρείς πιο δύσκολη την κατάκτηση του κυπέλλου ή την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι-οφ; Κι αν είχες να επιλέξεις ανάμεσα στα δύο τι θα απέρριπτες;



"Το ιδανικό θα ήταν ασφαλώς να τα καταφέρουμε εξίσου καλά και στα δύο. Από εκεί και πέρα εγώ πιστεύω ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε ξεχωριστά σε κάθε στόχο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αφού μπροστά μας είναι το κύπελλο πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό, το πώς θα φτάσουμε στον τελικό και θα το κατακτήσουμε. Κι όταν έρθει η ώρα των πλέι οφ, θα συγκεντρωθούμε σε αυτά προσπαθώντας να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".

















































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ