THE SPORTS ECONOMIST

Ο Δουβίκας θα πουληθεί, αλλά ως τώρα θέμα Λάτσιο δεν επιβεβαιώνεται

Ο Δουβίκας στην αναμέτρηση της Ελλάδας με το Κόσοβο
Ο Δουβίκας στην αναμέτρηση της Ελλάδας με το Κόσοβο INTIME SPORTS

Η είδηση περί πρότασης της Λάτσιο στην Ουτρέχτη για τον Τάσο Δουβίκα, μιας και δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Ποια η μόνη πιθανότητα να διαφοροποιηθεί το συγκεκριμένο στάτους, ανεξαρτήτως αυτού είναι δεδομένο πως ο αρχισκόρερ της Eredivisie θα πουληθεί αυτό το καλοκαίρι από την ολλανδική ομάδα.

Η πηγή θεωρήθηκε αξιόπιστη. Οπότε εύλογα εκτιμήθηκε ως βάσιμη η είδηση που δημοσιοποιήθηκε στην ολλανδική AD και ήθελε τη Λάτσιο να καταθέτει πρόταση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Τάσο Δουβίκα.

Προσπεράστηκε όμως ότι στο ρεπορτάζ της (συνδρομητικής) ιστοσελίδας πουθενά δεν γίνονταν λόγος για επιβεβαιωμένη εξέλιξη, απλώς η συγκεκριμένη πληροφορία αποδίδονταν σε ιταλικά media, τα οποία όμως είχαν πολύ καιρό να αναφέρουν οτιδήποτε σχετικό με φλερτ ή κίνηση των «λατσιάλι» για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό.

Και απλώς επανήλθαν (μερικά, όχι όλα) μετά την χτεσινή διαρροή της είδησης, αποδίδοντας την με τη σειρά τους στην AD, η οποία εξ αρχής την είχε πιστώσει σε ιταλικά ΜΜΕ.

Συνηθισμένες κοινώς διαδρομές στις καλοκαιρινές μεταγραφικές ιστορίες. Αξίζει τον κόπο λοιπόν μια προσπάθεια για να αποσαφηνιστεί η κατάσταση και να ξεκαθαρίσει το πραγματικό στάτους της υπόθεσης.

Ο λόγος του ολλανδικού ρεπορτάζ ήταν ουσιαστικά προαναγγελτικός. Προαναγγελτικός γιατί δημοσιεύτηκε την Κυριακή (και όχι χτες που αναδημοσιεύτηκε σε Ελλάδα και Ιταλία), έχοντας ως αφορμή τη δευτεριάτικη ενσωμάτωση του Δουβίκα στην προετοιμασία της Ουτρέχτης, αλλά και γιατί ανεξαρτήτως αυτής της ενσωμάτωσης τονίζονταν πως δεν αλλάζει ο προγραμματισμός του ολλανδικού συλλόγου που θέλει τον «Δούβι» να πωλείται αυτό το καλοκαίρι.

Ως παράδειγμα λοιπόν του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τον Έλληνα επιθετικό χρησιμοποιήθηκαν πρότερα ρεπορτάζ ιταλικών media σχετικά με πρόταση της Λάτσιο. Χωρίς όμως να υπάρχουν πρόσφατα νέα ρεπορτάζ, ειδικότερα μάλιστα χτες, οπότε και την ειδησεογραφία της Λάτσιο μονοπώλησε ο Βαλεντίν «Τάτι» Καστεγιάνος.

Ο Αργεντινός βρέθηκε στη Ρώμη, πέρασε τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και έτσι επικύρωσε την αγορά του έναντι 15 εκατ. ευρώ από τη NewYorkCity. Πασπαρτού επιθετικός ο 24χρονος (δανεικός πέρυσι στην Τζιρόνα), θα είναι αυτός που θα πλαισιώσει τον αναντικατάστατο φουνταριστό της Λάτσιο, τον 33χρονο Τσίρο Ιμόμπιλε.

Οπότε, με την προσθήκη του Καστεγιάνος «κλείνει» το δίδυμο των επιθετικών, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα άλλη κίνηση ενίσχυσης στην γραμμή κρούσης των «λατσιάλι».

Μόνη πιθανότητα αλλαγής πλάνων; Η πώληση του Ιμόμπιλε. Με αρκετούς όμως αστερίσκους και περισσότερα αν. Για τον Ιταλό στράικερ πρόσφατα έγινε πρόταση από τη σαουδαραβική Αλ Γουάχντα. Απορρίφθηκε από τον ίδιο τον Ιμόμπιλε, ο οποίος δήλωσε πως θέλει να παραμείνει στο «Ολίμπικο» και να αγωνιστεί στο ChampionsLeague.

Αν δεν αλλάξει αυτό, τότε όντως «κλείνει» η επιθετική γραμμή της Λάτσιο. Αν η σαουδαραβική ομάδα επιστρέψει με βελτιωμένες προσφορές σε Λάτσιο και Ιμόμπιλε, ικανές όμως να δελεάσουν αμφότερους και να αλλάξουν μυαλά, τότε και μόνο τότε οι «λατσιάλι» θα βγουν στην αγορά αναζητώντας βασικό φουνταριστό, έχοντας όμως στη διάθεσή τους ένα πολύ σημαντικότερο ποσό να διαθέσουν (+50 εκατ. ευρώ) από τα 10-15 που είχαν υπολογισμένα για την αγορά του Καστεγιάνος.

Και έτσι προφανώς και μεγαλύτερη ευχέρεια να προσεγγίσουν επιθετικό με μεγαλύτερη αγοραστική αξία.

Δεν επιβεβαιώνεται ούτε κρούση από την Ουτρέχτη

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε το SPORT24 από πηγές στο διοικητήριο της Ουτρέχτης, δεν επιβεβαιώνεται – ίσα ίσα – το παραμικρό ως προς το σχετικό ολλανδικό ρεπορτάζ, ούτε καν για το ελάχιστο, μια κρούση δηλαδή της Λάτσιο.

Από την άλλη, αυτό δεν διαφοροποιεί καθόλου τον προγραμματισμό της «Ούτρεχ». Τονίζεται πως δεν υπάρχει καμία οικονομική ανάγκη για πώληση του «Δούβι», είναι αποδεκτό πως αυτή θα συμβεί αυτό το καλοκαίρι, αλλά στην τιμή που έχει ορίσει ο ολλανδικός σύλλογος, χωρίς να συζητείται καν οτιδήποτε λιγότερο από τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Γι’ αυτό και άλλωστε – όπως επισημαίνεται και στο δημοσίευμα της AD – ετοιμάζεται ήδη η διάδοχη κατάσταση στην επίθεση της Ουτρέχτης, αρχικά με την αγορά του Σουηδού Ισακ Λίντμπεργκ από τους GoAheadEagles, σχεδιάζεται μία ακόμη χωρίς ο στόχος να έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά και επίσης να γίνεται προσπάθεια για επέκταση της παραμονής του πολύπειρου Μπας Ντοστ.

Συμπερασματικά λοιπόν: πρακτικά θέμα Λάτσιο και Δουβίκα ούτε έχει θιχτεί, ούτε και ουσιαστικά ανακινείται τελευταία. Ουσιαστικότερα, η Λάτσιο πλέον δεν ψάχνει άλλον επιθετικό μετά την αγορά του Καστεγιάνος και εφόσον το statusquo του Ιμόμπιλε δεν διαφοροποιείται. Αν αυτό αλλάξει, αλλάζουν και τα δεδομένα. Όλα.

Από την άλλη, η Ουτρέχτη δεν επιβεβαιώνει έστω την ελάχιστη επαφή με τους «λατσιάλι», έχοντας όμως αποδεχτεί 100% πως ο Έλληνας επιθετικός μετράει μέρες και πως θα παραχωρηθεί αυτό το καλοκαίρι, πάντα όμως στη βάση των γνωστών εδώ και μήνες απαιτήσεων της, κάτι που θα της επιτρέψει να «γράψει» νέο ρεκόρ πώλησης στην ιστορία της.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΛΑΤΣΙΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ