ΑΡΗΣ

Ο Διούδης στο Sport24.gr

Ο Διούδης στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

Ο Σωκράτης Διούδης μίλησε στο Sport24.gr για την μάχη της παραμονής του Άρη στην Super League, για το πώς για τον ίδιο η φετινή χρονιά αποτελεί δικαίωση και οδηγός αλλά και για το ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του σε άλλη ομάδα.

Μία μέρα μετά από την ολοκλήρωση των φετινών υποχρεώσεων του Άρη ο Σωκράτης Διούδης έκανε τον απολογισμό του στο Sport24.gr και μίλησε για την μάχη της παραμονής του Άρη στην Super League ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα άντεχε άλλη μία εβδομάδα.

Ακόμη υποστήριξε πως για τον ίδιο η φετινή χρονιά αποτελεί δικαίωση μέσα από την αγωνιστική του παρουσία και οδηγός και ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του σε άλλη ομάδα χωρίς να ξεχνάει ότι τον περιμένει το Μουντιάλ με την Εθνική U19 με αποτέλεσμα για μία ακόμη χρονιά να έχει λίγες μέρες για διακοπές.

Ο Διούδης παραδέχθηκε για την φετινή χρονιά πως: «Από την χρονιάς γνωρίζαμε πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Παρόλα αυτά το τέλος ήταν αυτό που θέλαμε όλοι μας αν και στον Άρη δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να παλεύει για την παραμονή του.

Ωστόσο εμείς χθες μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στην Ξάνθη αισθανθήκαμε ανακούφιση και δικαίωση για τους κόπους μας σε καθημερινή βάση», για να ξεκαθαρίσει πως η ανακούφιση είχε να κάνει: «Για την πίεση που αισθανθήκαμε όλη την χρονιά», και η δικαίωση: «Για όλους εμάς που ήμασταν στην ομάδα και πιστέψαμε από την αρχή μέχρι το τέλος ότι θα τα καταφέρουμε.

Όπως και έγινε. Μείναμε ενωμένοι μέχρι το τέλος σαν μία γροθιά ειδικά μέσα στα αποδυτήρια και αυτό είναι που μας κράτησε ενωμένους παρά τις αλλαγές που υπήρχανε σε διοικήσεις και προπονητές. Κάπως έτσι αντέξαμε να πηγαίνουμε από τελικό σε τελικό και η χρονιά να έχει ευχάριστο τέλος».

Ειδικά για την λέξη δικαίωση ο Διούδης είχε και κάτι ακόμη να πει: "Ήταν πραγματικά άδικο για όλους μας στην ομάδα να αμφισβητούμαστε και να μην είχαμε την στήριξη που μας άξιζε εκτός από τον κόσμο μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Σε έναν κόσμο που δεν του αξίζει να ζει τέτοιες στιγμές αγωνίας μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Όπως δεν ήταν και σωστό και δίκαιο να μας είχανε τελειωμένους πολύ καιρό πριν και να μας χαρακτηρίζουνε ως την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και ότι δύσκολα θα σωζόμασταν τελικά. Όλα αυτά όμως θεωρώ ότι σε κάποιο βαθμό λειτούργησαν και υπέρ μας.

Μας πείσμωσαν αφού χτύπησαν τον πληγωμένο μας εγωισμό και στο τέλος τα καταφέραμε αποδεικνύοντας ότι δεν ήμασταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Σε καμία περίπτωση και αυτό φάνηκε ειδικά στα ντέρμπι και απέναντι στις ομάδες που τερμάτισαν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας", για να παραδεχθεί με απόλυτη ειλικρίνεια πως: "Κάτι στο οποίο σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι πέντε αλλαγές προπονητών που είχαμε με αποτέλεσμα ανά δύο μήνες να ήμασταν στα χαμένα".

Για τον ρόλο του Σούλη Παπαδόπουλου στην επίτευξη της παραμονής του Άρη ο διεθνής τερματοφύλακας δήλωσε: "Κατάφερε να μας δέσει αμυντικά όπως φάνηκε και από τα γκολ που δεχθήκαμε στα παιχνίδια της παρουσίας του από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε.

Μας εξήγησε ότι αν δεν φας γκολ θα βρεις τον τρόπο να σκοράρεις όπως και έγινε με αποτέλεσμα στα μόνα δύο που δεν σκοράραμε να μην κερδίσαμε. Στα Γιάννενα όπου χάσαμε με 2-0 από τον ΠΑΣ και στην έδρα μας όπου φέραμε 0-0 με τον Πανθρακικό. Ακόμη έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι μας πιστεύει με αποτέλεσμα να μας ανεβάσει την ψυχολογία μας και συνέβαλε τα μέγιστα για να τα καταφέρουμε".

Σε εκείνο το σημείο ο Διούδης μίλησε για το παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο λέγοντας: "Με το που κερδίσαμε τον Ατρόμητο ήμουνα πλέον σίγουρος ότι σωθήκαμε», παραμονές του οποίου είχε υπάρξει και η τελευταία αλλαγή στην διοίκηση της ΠΑΕ Άρης με την έλευση του Λάμπρου Σκόρδα στην προεδρία. «Και η αλλαγή στην διοίκηση έπαιξε τον δικό της ρόλο καθώς έδειξε ότι είναι δίπλα μας και με την σειρά της ότι μας πίστευε ότι θα τα καταφέρναμε".

Κι όσο επί προσωπικού ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη δεν έκρυψε: " Προσωπικά ποτέ δεν πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρναμε. Ακόμη και μετά από το παιχνίδι στην έδρα μας με τον Πανθρακικό όπου δεν είχαμε πάρει την νίκη σε ένα παιχνίδι τελικός. Ωστόσο όπως δείξαμε μέσα στο γήπεδο δεν το βάλαμε κάτω και τα δώσαμε όλα για όλα με οδηγό το πολύ καλό κλίμα που είχαμε μέσα στα αποδυτήρια. Εκεί όπου είχαμε για δάσκαλους τους Αγκάνθο και Πουλίδο με τις παραστάσεις που είχανε".

Ενώ για το ότι η φετινή χρονιά αποδείχθηκε να είναι η χρονιά καθιέρωσης για τον ίδιο μετά το περσινό καλοκαίρι και την πορεία που είχε ως βασικός της Εθνικής U19 στο EURO που είχε γίνει στα γήπεδα της Εσθονίας σημείωσε: "Σίγουρα μπορώ να αισθάνομαι δικαιωμένος για τον αριθμό των παιχνιδιών που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ. Προσωπικά λοιπόν η φετινή χρονιά μπορεί να αποτελέσει μία αρχή για να ένα καλύτερο αύριο".

Για να παραδεχθεί: "Κι εγώ όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου το περασμένο καλοκαίρι στην Εθνική U19 είχαμε αναρωτηθεί γιατί ενώ είχαμε φθάσει στον τελικό του Euro δεν είχαμε τις ευκαιρίες στις ομάδες μας", ενώ για το αν βλέπει τον εαυτό του βασικό από το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς στον Άρη δήλωσε: "Φυσικά και θα το ήθελα αλλά είναι κάτι που δεν το αποφασίζω εγώ. Και την φετινή χρονιά εξάλλου μπορεί να μην ξεκίνησα βασικός, αλλά δεν το έβαλα κάτω, δεν σταμάτησα να δουλεύω και έφθασα να πάρω φανέλα βασικού".

Σχετικά με το μέλλον του στον Άρη καθώς το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι ο Διούδης χωρίς δεύτερη σκέψη υποστήριξε: "Έχω συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Είμαι στον Άρη από 9 χρονών. Δηλαδή 11 χρόνια και το πρώτο που σκέφτομαι την στιγμή αυτή είναι η κλήση μου για να συζητήσουμε την ανανέωση του συμβολαίου μου. Ο Άρης είναι η ομάδα μου. Όλη μου η ζωή και δεν μπορώ να σκεφτώ την στιγμή αυτή τον εαυτό μου σε άλλη ομάδα".

Τέλος για τις υποχρεώσεις που τον περιμένουνε το καλοκαίρι πλέον με την Εθνική U20 στο Μουντιάλ της Τουρκίας δήλωσε: "Μέχρι χθες στο μυαλό μου δεν ήταν τίποτα άλλο από το πώς θα σώσουμε την ομάδα. Πλέον αφού θα μου δοθεί η ευκαιρία να χαλαρώσω λίγο θα στρέψω την προσοχή μου στο Μουντιάλ που με περιμένει με την Εθνική με στόχο να μπορέσουμε να έχουμε μία πορεία ανάλογη με την περσινή. Γιατί όχι να μην φθάσουμε και πάλι στον τελικό και τη φορά αυτή να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση όχι απλά την κορυφή της Ευρώπης αλλά και του κόσμου".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ