ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο... δανεικός σωτήρας της Σεβίλλης Εμπιά

Ο... δανεικός σωτήρας της Σεβίλλης Εμπιά

Ο ήρωας της Σεβίλλης Εμπιά που αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού, τα δάκρυα χαράς, η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση και ο πανικός στο αεροπλάνο των Ανδαλουσιάνων (video).

Τα "θρίλερ" ταιριάζουν στους Ανδαλουσιάνους. Η Σεβίλλη για μία ακόμη φορά έκανε... καρδιακούς τους οπαδούς της σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό του Europa League στο 94' με "δράστη" τον Καμερουνέζο Εμπιά.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στις 27 Απριλίου 2006, όταν η ισπανική ομάδα υποδέχθηκε την Σάλκε, όπου ο αείμνηστος Πουέρτα σκόραρε στο 11ο λεπτό της παράτασης στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό αντιμετωπίζοντας την Μίντλεσμπρο.

Η Σεβίλλη έφτασε στην κατάκτηση δεύτερου διαδοχικού Κυπέλλου UEFA στην Γλασκώβη, όταν νίκησε στα πέναλτι την Εσπανιόλ.

Στη φάση των "16", ο γκολκίπερ Αντρές Πάλοπ έγραψε ιστορία σκοράροντας στο 94' κόντρα στην Σαχτάρ στο Ντόνετσκ.

Οι Σεβιγιάνοι ισοφάρισαν σε 2-2 στέλνοντας το ματς στην παράταση για να προκριθούν στη συνέχεια.

Τούτη τη φορά, ο ήρωας για την ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν ο Καμερουνέζος, Στεφάν Εμπιά.

Ο... δανεικός σωτήρας της Σεβίλλης Εμπιά

Ο 27χρονος αμυντικός χαφ με κεφαλιά στο 94' έστειλε την ομάδα του στον παράδεισο και την Βαλένθια στο καναβάτσο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καριέρα του Εμπιά είχε ακολουθήσει φθίνουσα πορεία παίζοντας στην Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.

Η Σεβίλλη τον απέκτησε με την μορφή δανεισμού, κίνηση που αποδείχθηκε σοφή. " Στη Σεβίλλη βρήκα ξανά την ευτυχία μου.

Είναι σαν να βρίσκομαι στον παράδεισο", σχολίασε ο Αφρικανός άσος για να προσθέσει:

"Ήταν πολύ δύσκολο, ήμασταν απελπισμένοι αλλά έπρεπε να παλέψουμε. Ήταν η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μας. Την αφιερώνω στην οικογένεια μου.

Χωρίς αυτή δεν θα είχα πετύχει τίποτα", σχολίασε ο Εμπιά προτού ξεσπάσει σε δάκρυα. Στη Σεβίλλη μετά το χρυσό γκολ του πρώην παίκτη της Μαρσέιγ σκοπεύουν να πληρώσουν την ΚΠΡ προκειμένου να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή.

Στην επιστροφή της αποστολής από την Βαλένθια στην Σεβίλλη επικράτησε πανικός από τους ποδοσφαιριστές των Ανδαλουσιάνων που τραγουδούσαν ασταμάτητα στο αεροπλάνο.

Το video με τα πανηγύρια στο αεροπλάνο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ