ΚΑΣΕΤΑ GATE

Ο Δαλούκας συμφωνεί με την κασέτα;

Ο Δαλούκας συμφωνεί με την κασέτα;
INTIME SPORTS

Η κατάθεση Δαλούκα είναι κλειδί για τις εξελίξεις στην υπόθεση "κασέτα". Οι πληροφορίες που διέρρευσαν κάνουν λόγο ότι ο διαιτητής επιβεβαίωσε μέρος των όσων είχαν ακουστεί, όποτε ο εισαγγελέας φαίνεται πως "έχει υπόθεση"

Από το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ήταν στον αέρα το live chat του Sport24.gr με τον Κώστα Καίσαρη είχε γίνει η διαπίστωση "κλειδί της υπόθεσης είναι ο Δαλούκας". Η κατάθεση του διαιτητή θα αποτελέσει κατά πως φαίνεται το βασικό ερέθισμα για τον εισαγγελέα να ξετυλίξει την περίφημη, πλέον, υπόθεση του "κασέτα-gate".

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο Δαλούκας παραδέχθηκε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις πριν από τον αγώνα Άρη-Παναθηναϊκού, ο κ.Σιμιτζόγλου έχει, πλέον, κάτι περισσότερο από μια κασέτα, με ένα μονόλογο έστω και μονταρισμένο.

Σε περίπτωση μάλιστα που η συγκεκριμένη κασέτα έχει το ίδιο περιεχόμενο με την κατάθεση Δαλούκα (αν δηλαδή ο διαιτητής υπέδειξε τον Αχιλλέα Μπέο ως τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον πείσει για το πώς έπρεπε να σφυρίξει στο ματς του Κλεάνθης Βικελίδης) ο εισαγγελέας μπορεί να στοιχειοθετήσει την υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι ο Δαλούκας στην επίσημη δήλωσή του, που έκανε μετά τη συνέντευξη Κούγια είχε δηλώσει ότι "δεν συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη", κάτι που επανέλαβε -όπως λέγεται- και στην κατάθεση του στον εισαγγελέα, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακού. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως δεν έχει στείλει καμιά επιστολή στην ΟΥΕΦΑ και αρνήθηκε ότι γνωρίζει, ή επικοινώνησε με τον Ιταλό διαιτητή Μπάντι.

Προς το παρόν, βέβαια, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, αφού πρώτα απ' όλα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις (τη Δευτέρα προσέρχονται στον εισαγγελέα, οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Κύρρος Βασσάρας και ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης) και ο εισαγγελέας δεν έχει σχηματίσει ολοκληρωμένη γνώμη.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταθέσει και ο Αλέξης Κούγιας, που έχει ζητήσει άρση του επαγγελματικού απορρήτου (κατά δική του δήλωση) από τον ΔΣΑ, ώστε να μην δεσμεύεται απ' όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Δαλούκας όταν είχε αναλάβει την υπόθεσή του.

Σε περίπτωση, που πράγματι υφίστανται οι όποιες πληροφορίες διέρρευσαν είναι προφανές ότι θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος της υπόθεσης, καθώς ο εισαγγελέας είτε θα καλέσει άλλους μάρτυρες, είτε θα ασκήσει διώξεις. Διαφορετικά θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Δεν γίνεται στο άψε σβήσε...

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι σε μια τέτοια υπόθεση, η οποία θα εκδικαστεί σε ποινικό δικαστήριο προφανώς δεν θα πρέπει να περιμένουμε δίκες-αστραπή και "άμεσες ετυμηγορίες". Η δικαιοσύνη, ειδικά στην Ελλάδα, έχει τους ρυθμούς της, οπότε καλό θα είναι να μη βιαζόμαστε, πολύ περισσότερο να μη ...προδικάζουμε κιόλας, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας.

Εφόσον, όμως, επαναλαμβάνουμε στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες για επηρεασμό του διαιτητή και εκβίασή του, ή αν προτιμάτε "διασταυρωθούν" τα όσα ακούστηκαν στην κασέτα και η κατάθεση Δαλούκα, τότε πράγματι υπάρχει ... υπόθεση.



TAGS ΚΑΣΕΤΑ GATE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ