ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο χρόνος πιέζει τον Ζαρντίμ και τον Ολυμπιακό

Ο χρόνος πιέζει τον Ζαρντίμ και τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr γράφει για τα όσα είδε στην φιλική ήττα του Ολυμπιακού από την Σπόρτινγκ και εξηγεί πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την ομάδα του Ζαρντίμ, καθώς χρειάζεται βελτίωση.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο φιλικό με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο "Ζοσέ Αλβαλάδε", με τον Ελίας να διαμορφώνει το τελικό 1-0 με σουτ εκτός περιοχής στο 54'.

Οι ερυθρόλευκοι, αντίθετα με τα προηγούμενα παιχνίδια που έδωσαν στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας, έδειξαν αρκετά βελτιωμένοι στην αμυντική τους λειτουργία με τον Ρόι Κάρολ να δείχνει σωστά αντανακλαστικά όσες φορές χρειάστηκε αν επέμβει.

Ωστόσο στο σχήμα με τους δύο επιθετικούς που επέλεξε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ (με τον Τζεμπούρ να κινείται στην πλάτη του Μήτρογλου), ήταν εμφανής η απουσία ενός δημιουργικού χαφ που θα λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Ο Τζεμπούρ αν και προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να παίξει αυτό τον ρόλο δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και έλλειψη φαντασίας και ιδεών στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

Παράλληλα, με την κακή βραδιά που βρέθηκαν οι πλάγιοι Αμπντούν και Λυκογιάννης, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας έφταναν με δυσκολία στην δημιουργία ευκαιριών στην περιοχή της Σπόρτινγκ.

Ωστόσο δικαιολογίες υπάρχουν στο ερυθρόλευκοι στρατόπεδο και αυτές έχουν να κάνουν με το γεγονός πως ο Ζαρντίμ δεν είχε στην διάθεση του αρκετούς ποδοσφαιριστές που εκ περιτροπής μπορούν να λογίζονται ως βασικές μονάδες στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Μιραλάς, Μασάδο, Ιμπαγάσα, Γκρέκο, Φουστέρ αλλά και ο στόπερ που πρόκειται να αποκτηθεί (με τις τελευταίες πληροφορίες να φέρνουν σε θέση φαβορί των Πάμπλο Κοντρέρας) είναι παίκτες που με την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο έχουν την δυνατότητα να μεταμορφώσουν προς το καλύτερο την εικόνα των Πειραιωτών.

Μεγάλος αντίπαλος της ομάδας του Ζαρντίμ είναι πλέον ο χρόνος, καθώς πλησιάζει η έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και ο Πορτογάλος τεχνικός καλείται να "δέσει" όσο το δυνατόν γρηγορότερα τους νεοαποκτηθέντες αλλά και τους τραυματίες με το υπόλοιπο σύνολο.

Και αν στο ελληνικό πρωτάθλημα ένας Ολυμπιακός με χαμηλό δείκτη ετοιμότητας μπορεί να επιβληθεί των περισσότερων αντιπάλων του, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος σε επίπεδο Champions League.

Διαβάστε και δείτε τα δύο πράγματα που... ξεχώρισε ο Freddos από την άφιξη του Μασάδο στην Ελλάδα!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ