ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός 1-0

Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός 1-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στην καλοκαιρινή του προετοιμασία με 1-0 από την Σπόρτινγκ στη Λισσαβόνα. Μέτρια εμφάνιση για τους "ερυθρόλευκους" που κρατάνε το ενθαρρυντικό ντεμπούτο του Μιραλάς στα τελευταία λεπτά (video)

Η Σπόρτινγκ κατέκτησε το πρώτο Troféu Cinco Violinos που διοργάνωσε στην έδρα της επικρατώντας με 1-0 του Ολυμπιακού, "σπάζοντας" παράλληλα το αήττητο των ερυθρολεύκων στη φετινή καλοκαιρινή τους προετοιμασία. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε από τον Ελίας στο 54' που εκμεταλλεύτηκε την λάθος απομάκρυνση του Σιόβα.

Το σκορ φυσικά είναι το τελευταίο που απασχολεί τον Λεονάρντο Ζαρντίμ ο οποίος είδε την ομάδα στο προτελευταίο φιλικό προετοιμασίας (και όγδοο συνολικά) να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη.

Βέβαια ο Πορτογάλος δεν είχε στη διάθεσή του τα τρία χαφ που ξεχωρίζουν για τις οργανωτικές τους ικανότητες (Ιμπαγάσα, Μασάδο, Γκρέκο), ενώ χαμογελά για το ντεμπούτο του Μιραλάς που τόνωσε τη γραμμή κρούσης στα τελευταία λεπτά που αγωνίστηκε.

Γήπεδο: Ζοζέ Αλβαλάδε

Σκόρερ: Ελίας 54'

Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίσιο, Μπουλαρούζ, Φαν Βολφσβίνκελ, Καπέλ (Μαρτίνς 70'), Ρόχο, Καρίγιο, Αντριέν Σίλβα (Ριναούντο 70'), Σοάρες, Ινσούα, Ελίας (Ζεφρέν 70'), Φερνάντες.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου (Μανωλάς 83'), Σιόβας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης (Μοδέστο 85'), Αμπντούν (Φετφατζίδης 72'), Λυκογιάννης (Τάτος 60'), Τζεμπούρ, Μήτρογλου (Μιραλάς 72').

Ξεκίνημα με 4-2-3-1

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε για την αρχή του αγώνα το 4-2-3-1 με τον Κάρολ κάτω από την εστία και στην άμυνα- από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Τοροσίδη, Παπάζογλου, Σιόβα και Χολέμπας. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Φέισα και Μανιάτης και μπροστά τους η τριάδα με Αμπντούν (δεξιά), Λυκογιάννη (αριστερά) και Τζεμπούρ πίσω από τον Μήτρογλου που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν απειλήθηκε, δεν απείλησε στο πρώτο

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό κυρίως σε παθητικό ρόλο χωρίς ωστόσο να νιώσει κάποια ιδιαίτερη πίεση στην περιοχή του. Παράλληλα, στις λίγες φορές που η Σπόρτινγκ έφτασε στα καρέ του Κάρολ, ο Βορειορλανδός κίπερ ήταν εκεί μπλοκάροντας ή διώχνοντας την μπάλα. Συγκεκριμένα στις κεφαλιές των Φερνάντες (3') και Φαν Βολφσβίνκελ (35') και στο σουτ του Αντιρένμ Σίλβα (22').

Οι ερυθρόλευκοι όμως ήταν τελείως ακίνδυνοι μπροστά. Ούτε μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, ούτε να την προωθήσουν σωστά στην επίθεση καθώς το σύστημα με τον Τζεμπούρ πίσω από τον Μήτρογλου δεν δούλεψε καθόλου. Υποψία ευκαιρίας μοναχά στο 34' και το σουτ του Μανιάτη που έφυγε άουτ μετά από σέντρα του Αμπντούν.

Μπήκε δυνατά η Σπόρτινγκ στην επανάληψη

Τίποτα δεν άλλαξε στην αρχή του β' ημιχρόνου όσον αφορά τις δύο 11άδες, ωστόσο άλλαξε η εικόνα του αγώνα καθώς η Σπόρτινγκ αύξησε την πίεση στους πρωταθλητές Ελλάδας και τους έκλεισε στα καρέ τους.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει καθώς ο Ελίας εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" του Σιόβα, που απομάκρυνε λανθασμένα πάνω του, και άνοιξε το σκορ με συρτό σουτ έξω από την περιοχή (54'). Ακολούθησε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Καπέλ (60') καθώς και η δύσκολη απόκρουση του Κάρολ στο σουτ του Σέντρικ (69').

Ντεμπούτο ....αισιοδοξίας για Μιραλάς

Τα θετικά μηνύματα για τον Ζαρντίμ ήρθαν μετά το 70' και συγκεκριμένα με την είσοδο του Κέβιν Μιραλάς που έκανε το ντεμπούτο στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Βέλγος ήταν κινητικός και είχε δύο καλές στιγμές στο 77' και στο 81'. Από τη μεριά της η Σπόρτινγκ (που ξεκινάει την άλλη εβδομάδα τις υποχρεώσεις της στο πορτογαλικό πρωτάθλημα) απείλησε δυο φορές με τον Μαρτινς (85', 90').

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός του... Σεπτεμβρίου θα είναι διαφορετικός επιθετικά μετά την είσοδο στην ομάδα των Μιραλάς, Μασάδο, Γκρέκο, Ιμπαγάσα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ