ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Ο Χάρι Κέιν έχει βαλθεί να σπάσει κάθε ρεκόρ με τη φανέλα της Αγγλίας

England's Harry Kane celebrates after scoring his side's third goal during the Euro 2024 group C qualifying soccer match between England and Italy at Wembley stadium in London, Tuesday, Oct. 17, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει το γκολ της εθνικιής Αγγλίας κόντρα στην Ιταλία για την προκριματική φάση του Euro 2024 2023 AP IMAGES/KIRSTY WIGGLESWORTH

Αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει επιθετικά η εθνική Αγγλίας τα τελευταία χρόνια, τον άνθρωπο που την έχει οδηγήσει με το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε έναν τελικό Euro και σε έναν ημιτελικό Μουντιάλ. Μήπως ήρθε η ώρα να πανηγυρίσει τον πρώτον μεγάλο τίτλο του σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο;

Το καλοκαίρι του 2023 ο Χάρι Κέιν επέλεξε να μετακομίσει στη Γερμανία για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου, αφήνοντας τον Σίρερ να πανηγυρίζει για το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, σε κάθε του επιστροφή στο Νησί για τις υποχρεώσεις της εθνικής του, έχει βαλθεί να δίνει κι από μια νέα αφορμή για να συζητιέται εντόνως το όνομά του, με τα δύο γκολ που σημείωσε στη νίκη των "Τριών Λιονταριών" εναντίον της Ιταλίας να αποτελούν το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Αυτά τα τέρματα του έδωσαν μια ιδιότυπη πρωτιά, αυτή του ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα γκολ (24) στο Γουέμπλεϊ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, προσπερνώντας τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, που μέχρι πριν την έναρξη του αγώνα κατείχε την κορυφή με 23.

Τα ιστορικά επιτεύγματα, όμως, δε σταματάνε εκεί, καθώς είναι ο πρώτος παίκτης που συμμετέχει σε γκολ της εθνικής Αγγλίας, είτε σκοράροντας είτε δίνοντας άσιστ, σε δέκα συνεχόμενα παιχνίδια.

Το κοντέρ του -πλέον- γράφει 61 τέρματα σε 87 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αγγλίας με δεύτερο τον Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ ο απολογισμός των τελευταίων 30 ματς είναι 33 γκολ και 6 ασίστ. Η απόλυτη επιθετική μηχανή στα χέρια του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΜΠΑΓΕΡΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ